به گزارش اکوایران، وزارت خارجه چین روز دوشنبه (یکم بهمن) اعلام کرد که شرکت‌ها باید به‌طور مستقل در مورد مسائل مربوط به عملیات و معاملات خود تصمیم‌گیری کنند. این اظهارات در پاسخ به سؤالی درباره پیشنهاد دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، برای مالکیت 50 درصدی ایالات متحده در تیک‌تاک مطرح شد.

بازگشت تیک‌تاک به آمریکا

به نوشته رویترز، تیک‌تاک از روز یکشنبه فرآیند بازگرداندن خدمات خود در آمریکا را آغاز کرد. این اقدام پس از آن انجام شد که دونالد ترامپ اعلام کرد دسترسی به این اپلیکیشن در ایالات متحده را زمانی که روز دوشنبه به قدرت بازگردد، احیا خواهد کرد.

«صادقانه بگویم، چاره‌ای نداریم. باید آن را نجات دهیم.»؛ ترامپ این اظهارات را روز یکشنبه در یک گردهمایی پیش از مراسم تحلیف خود بیان کرد و افزود که ایالات متحده به دنبال یک سرمایه‌گذاری مشترک برای احیای این اپلیکیشن اشتراک‌گذاری ویدئو کوتاه است که توسط 170 میلیون آمریکایی استفاده می‌شود.

در پیامی به کاربران چند ساعت قبل از گردهمایی، تیک‌تاک گفت: «به لطف تلاش‌های رئیس‌جمهور ترامپ، تیک‌تاک به آمریکا بازگشته است.»

اواخر روز یکشنبه، این اپلیکیشن همچنان برای دانلود از فروشگاه‌های اپلیکیشن آمریکا در دسترس نبود.

تیک‌تاک در بیانیه قبلی خود گفت: «با توافق ارائه‌دهندگان خدمات، تیک‌تاک در حال بازگرداندن خدمات است.» و از ترامپ برای ارائه شفافیت و اطمینان لازم به ارائه‌دهندگان خدمات که با هیچ‌گونه جریمه‌ای مواجه نخواهند شد، تشکر کرد. این بیانیه همچنین به توانایی این اپلیکیشن برای کمک به رشد بیش از 7 میلیون کسب‌وکار کوچک اشاره کرد.

تشکر عمومی تیک‌تاک از ترامپ، درست یک روز قبل از به قدرت رسیدنش، در لحظه‌ای حساس از روابط آمریکا و چین مطرح می‌شود. ترامپ اعلام کرده است که قصد دارد تعرفه‌هایی بر چین اعمال کند، اما همچنین اشاره کرده که امیدوار است تماس‌های مستقیم بیشتری با رهبر چین داشته باشد.