به گزارش اکوایران، مهدی غضنفری، رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی در گفت‌وگو با اکوایران درباره تفاهم‌نامه همکاری این صندوق با وزارت علوم اظهار کرد: امسال در صندوق توسعه ملی سال توسعه هوش مصنوعی نامگذاری شده و به همین دلیل تلاش‌های بسیاری صورت گرفته تا تامین مالی در این حوزه را سرعت ببخشیم.

او بیان کرد: در همین زمینه با معاونت فناوری ریاست جمهوری و وزارت علوم ارتباط برقرار کردیم تا چگونگی تامین مالی در پروژه‌های هوش مصنوعی و فناوری‌های نوپدید را بررسی کنیم.

غضنفری با بیان اینکه طبق توافقنامه قرار است بیش از ۱.۲ همت به صورت صندوق مجازی برای وزارت علوم در نظر گرفته شود، افزود: این رقم در قالب بودجه نیست بلکه به صورت تسهیلات و تامین مالی است و بنگاه‌هایی که تامین مالی برای آنها صورت می‌گیرد، باید خدماتی به وزارت علوم ارائه دهند.

او تاکید کرد: منابع صندوق توسعه اهرم و انگیزه‌ای برای حرکت بخش خصوصی در حوزه هوش مصنوعی با کمک دانشگاه‌ها است و بر اساس این تفاهم‌نامه، صندوق توسعه منابع مالی را تامین می‌کند، بانک‌های عامل عاملیت تامین مالی را برعهده می‌گیرند، بنگاه‌ها گرندها را برای دانشگاه تعریف می‌کنند و دانشگاه‌ها پروژه‌ها را برای بنگاه‌ها انجام می‌دهند و هزینه گرند را دریافت می‌کنند.

به گفته رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی، بر این اساس بنگاه ارزش افزوده ایجاد و ارزش افزوده محصول جدید تجاری‌سازی شده تولید می‌کند تا بنگاه تسهیلات را بازپرداخت کند.

او اظهار کرد: از آنجایی که بنگاه از مزیت وام ارزان قیمت برخوردار است، می‌تواند تسهیلاتی به وزارت علوم و دانشگاه‌ها اختصاص دهد و این زنجیره منابع دوباره به صندوق بازمی‌گردد و به نام وزارت علوم نگهداری و در پروژه‌های بعدی استفاده می‌شود.

غضنفری بیان کرد: امیدواریم صندوق مجازی توسعه پیدا کند و با گسترش فعالیت خود، به انجام پروژه‌های فعال در دانشگاه‌ها کمک کند.

او با تاکید بر اینکه صندوق یک محصول مالی جدید است، گفت: این تفاهم‌نامه جانشین بودجه دولتی وزارت علوم و فعالیت بخش خصوصی در حوزه هوش مصنوعی نیست و این صندوق مجزا از این دو بخش است.

رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی درباره نقش بانک‌ها در تفاهم‌نامه همکاری این صندوق با وزارت علوم اظهار کرد: با بانک‌ها پیمان داریم که به اندازه منبع ریالی که در بانک‌ها سپرده می‌شود، در این طرح مشارکت کنند و انتظار داریم سرمایه ۱.۲۵ همتی صندوق توسعه با منابع مشابهی که بانک‌ها اختصاص می‌دهند به ۲.۵ همت برسد.

او با بیان اینکه رقم ۲.۵ همت به صورت ریالی به توسعه هوش مصنوعی اختصاص پیدا می‌کند، افزود: مهمترین نکته چالش برانگیز منابع صندوق توسعه برای این پروژه این است که منابع از جنس بودجه نیست و به صورت تامین مالی است که باید به صندوق بازگردانده شود.

غضنفری تاکید کرد: صندوق توسعه ملی به وزارت علوم تعهد داده که منابع دوباره در همین وزارتخانه و به همین روش در صندوق مجازی هزینه شود و رقم اختصاص یافته صندوق به وزارت علوم سرمایه است و نباید آن را مصرف کرد.