گام بزرگ جهان برای حفاظت از جانوران در معرض انقراض
اکوایران: دانشمندان برای نخستینبار یک جنین کانگورو را از طریق لقاح آزمایشگاهی (IVF) تولید کردند؛ پیشرفتی که یک گام بزرگ در حفاظت از گونههای در معرض خطر در میان کیسهداران محسوب میشود.
به گزارش اکوایران، دانشمندان توانستهاند برای نخستینبار جنین کانگورو را از طریق لقاح آزمایشگاهی (IVF) تولید کنند که یک نقطه عطف مهم در توانایی تکرار این فرآیند در صدها گونه از کیسهدارانِ در معرض خطر انقراض محسوب میشود.
به نوشته نیواطلس، یک تیم از دانشگاه کوئینزلند موفق شدند این فرآیند را با استفاده از تخمک و اسپرم جمعآوریشده از کانگوروهای خاکستری شرقی تکرار کنند، اما علت آن تهدید انقراض این گونه از کانگوروها نبوده است و در واقع، جمعیت این جانداران به میلیونها عدد میرسد.
با این حال، بسیاری از خویشاوندان کیسهدار آنها به این اندازه خوششانس نیستند و به دلیل از دست دادن زیستگاه، توسعه جادهها، استرس گرمایی و گونههای مهاجم، با چالشهای بزرگی برای بقا مواجه شدهاند. این موضوع دانشمندان را مجبور کرده است تا کمی خلاقتر عمل کنند.
آندرس گامبین، پژوهشگر ارشد این مطالعه، گفت: «استرالیا خانه بزرگترین تنوع جانوری کیسهداران در سیاره زمین است، اما در عین حال بالاترین نرخ انقراض پستانداران را نیز دارد. هدف نهایی ما حمایت از حفظ گونههای در معرض خطر انقراض مانند کوآلاها، شیطانهای تاسمانی، وامبتهای بینیمودار شمالی و صاریغهای لیدبیتر است.»
اگرچه کیسهداران در قاره آمریکا و پاپوآ گینه نو نیز یافت میشوند، حدود 200 گونه از آنها بومی قاره استرالیا هستند. این قاره بهطور کلی بالاترین نرخ انقراض پستانداران در جهان را دارد و از سال 1500 تاکنون حدود 35 درصد از تنوع زیستی منحصر به فرد خود را از دست داده است. حیوانات نمادین این کشور مانند کوآلاها، وامبتها و کانگوروها همگی کیسهدار هستند.
فرآیند آزمایشی IVF شامل تولید جنین از طریق «میکرو اینجکشن» (ICSI) بود، که در آن یک اسپرم مستقیما به داخل یک تخمک بالغ تزریق میشود. اگرچه این روش ممکن است برای پستانداران موضوع جدیدی به نظر نرسد، اما کیسهداران مورد کاملا متفاوتی هستند.
گامبین توضیح داد: «از آنجا که کانگوروهای خاکستری شرقی جمعیت زیادی دارند، ما تخمک و اسپرم آنها را جمعآوری کردیم تا بهعنوان مدلی برای تطبیق فناوریهای جنینی که قبلا روی حیوانات اهلی و انسانها اعمال شدهاند، استفاده کنیم. دسترسی به بافتهای کیسهداران چالشبرانگیز است و با وجود اینکه بخشی جداییناپذیر از تنوع زیستی استرالیا هستند، کمتر از حیوانات اهلی مطالعه شدهاند.»
او افزود: «ما در حال حاضر در حال اصلاح تکنیکها برای جمعآوری، کشت و حفظ تخمک و اسپرم کیسهداران هستیم. با توسعه روشهای حفظ، هدف ما این است که مواد ژنتیکی این حیوانات منحصر به فرد و ارزشمند را برای استفاده آینده حفظ کنیم تا بقای آنها تضمین شود.»
در طبیعت، نوزادان کیسهداران، زودرس به دنیا میآیند و در داخل کیسه مادر قرار میگیرند و رشد میکنند. این موضوع باعث میشود این حیوانات کوچک بسیار آسیبپذیر باشند، زیرا کاملا به مراقبت بزرگسالان وابسته هستند. استفاده از IVF برای تولید جنین به دانشمندان این امکان را میدهد که جمعیت گونههای در معرض خطر انقراض را حفظ کنند، گونههایی که به دلیل پراکندگی زیاد قادر به یافتن جفت یا تولید فرزندان با قابلیت ژنتیکی مناسب نیستند.
گامبین گفت: «اگرچه ارائه یک زمانبندی دقیق دشوار است، اما با همکاری مستمر، تأمین بودجه و پیشرفتهای فنی ادامهدار، امیدواریم که تولد یک کیسهدار از طریق IVF بتواند در عرض یک دهه به واقعیت تبدیل شود. این موفقیت در تولید جنین کانگورو بسیار رضایتبخش است و نشاندهنده سالها آموزش، تحقیق و همکاری است.»
اگرچه این ممکن است یک گام کوچک برای کانگوروها باشد، اما میتواند یک جهش بزرگ بالقوه برای سایر کیسهداران در آستانه انقراض باشد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
درگیری در مرز لبنان و سوریه/ نیروهای تحریرالشام کشته شدند
-
علت سفر ظریف به عراق+ عکس
-
خانههای قولنامهای سنددار میشود؟
-
نیمسکه رکوردار بازار طلا شد/ سکه امامی یک گام تا فتح کانال جدید
-
سنتشکنی ترامپ در برابر تهران/ بیبی به دردسر میافتد؟
-
شروع ثبت قلههای جدید در بورس/ بازار ارزنده است
-
قرار همتی با استیضاحکنندگان در مجلس
-
توصیه یک اقتصاددان به دولت پزشکیان/ غنینژاد: بانکها با نرخ بهره منفی نمیتوانند کار کنند
-
شوک عربستان به آسیا؛ بیشترین افزایش قیمت نفت از سال 2022/ پای تحریمها در میان است