مدلهای کامپیوتری چه پیشبینی میکنند؟
تبعات برخورد سیارک بنو با زمین/ سناریوی هولناک در انتظار جهان؟
اکوایران: تأثیر بالقوه برخورد سیارک بنو به زمین میتواند تأثیرات شدید بلندمدتی بر اقلیم، اتمسفر و اکوسیستمها داشته باشد و بهطور بالقوه ممکن است حتی از ویرانی به وجود آمده از برخورد سیارکی که دایناسورها را منقرض کرد، وخیمتر باشد.
![تبعات برخورد سیارک بنو با زمین/ سناریوی هولناک در انتظار جهان؟](https://cdn.ecoiran.com/thumbnail/rZIxfJ4kaIzJ/oZRmDytQCqPbx64THpRbAF899BMitgIDSfP66penUZ6m9xMsVHbWjBoW4bIRHlTclq6Z_b1l_bR3FJ_vqz--jGoswC6_34ly_4ngQ9jVKYg,/%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B1%DA%A9+%D8%A8%D9%86%D9%88.jpg)
به گزارش اکوایران، طی روزهای اخیر خبرهایی درباره برخورد سیارک بنو به زمین در سال 2182 مخابره شده است. البته شانس برخورد این سیارک با زمین 1 در 2700 تخمین زده شده است.
به نوشته ارثاسکای، دو دانشمند از مرکز IBS برای فیزیک آب و هوا در دانشگاه ملی پوسان در کره جنوبی، مدلهای کامپیوتری درباره تأثیرات برخورد این سیارک با عرض 500 متر به زمین را شبیهسازی کردهاند.
تأثیر بالقوه برخورد بنو به زمین میتواند تأثیرات شدید بلندمدتی بر اقلیم، اتمسفر و اکوسیستمها داشته باشد و بهطور بالقوه ممکن است حتی از ویرانی به وجود آمده از برخورد سیارکی که دایناسورها را منقرض کرد، وخیمتر باشد. دانشمندان یافتههای خود را بهتازگی منتشر کرده و هشدار دادهاند این اتفاق میتواند بهمدت سه تا چهار سال در آب و هوای کره زمین اختلال ایجاد کند.
تأثیرات فوری این برخورد شامل تشعشعات حرارتی، زمینلرزهها و سونامی میشود. با این حال، محققان بر تبعات بلندمدت اقلیمی و بهطور ویژه میزان غباری که در نتیجه این برخورد وارد اتمسفر میشود، تمرکز کردهاند.
برخلاف سیارک چیکشلوب که دایناسورها را منقرض کرد و حدود 2 میلیون تن غبار را به اتمسفر رساند، یک سیارک بهاندازه بنو میتواند 100 تا 400 تن غبار به اتمسفر وارد کند؛ در نتیجه این اتفاق، بشر یک حضور طولانیمدت گرد و غبار جوی را شاهد خواهد بود. شبیهسازیها نشان میدهد ذرات غبار نزدیک به یک سال در اتمسفر باقی خواهند ماند و دمای سیاره بهشکل شدیدی کاهش مییابد و میزان بارشهای جوی کم میشود.
در بدترین سناریو (400 تن غبار)، دمای سراسر کره زمین میتواند تا 4 درجه سانتیگراد افت کند، میزان بارشها تا 15 درصد کاهش مییابد و 32 درصد از لایه اوزون از بین میرود. این اتفاق که یک زمستان را به همراه خواهد داشت، بهشدت رشد گیاهان را با مشکل مواجه میکند و فتوسنتز را بین 20 تا 30 درصد کاهش میدهد؛ موضوعی که امنیت غذایی در سطح جهان را تهدید خواهد کرد.
بهطرز جالبی، اکوسیستمهای اقیانوسی سریعتر از اکوسیستمهای خشکی بازیابی خواهند شد. جمعیت پلانکتونها که برای زنجیرههای غذایی دریایی بسیار بااهمیت هستند، طی تنها شش ماه رشد خواهد کرد و بهطور بالقوه تعداد این جانداران از شرایط عادی بیشتر میشود، چراکه گرد و غبار غنی از آهن باعث میشود اقیانوسها غنی از مواد مغذی شوند. این اثر غیرمنتظره میتواند به متعادل کردن کمبود غذا در سطح زمین کمک کند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
صدور یک فرمان ترامپ در حمایت از نتانیاهو/ قطع کمکهای مالی واشنگتن به این کشور
-
بازنده بزرگ اولین دور تحریمهای ترامپ علیه تهران
-
استانداری تهران: فردا تعطیل نیست
-
پیشنهاد زلنسکی به ترامپ: فلزات کمیاب اوکراین در ازای حمایت نظامی آمریکا در جنگ با روسیه
-
شگفتی طالبان برای اقتصاد افغانستان/ در کابل چه خبر است؟
-
احتمال تعطیلی یکشنبه قوت گرفت/ کدام مراکز خدماتی امروز باز هستند؟
-
رشد تورمی بورس در راه است؟
-
قدرت پاسپورت کشور یک پله سقوط کرد؛ سودان و سریلانکا هم ردههای ایران
-
قیمت کیوی ۱۵۰ هزار تومان شد