به گزارش اکوایران، در جلسه‌ای که صبح امروز -۲۹ بهمن ماه- در دفتر معاون اول رئیس‌جمهوری تحت عنوان «شورای عالی راهبری برنامه هفتم توسعه» برگزار شد، دو موضوع «برنامه مقابله با فقر» و «برنامه ملی توسعه هوش مصنوعی در دولت» مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.

در ابتدا این جلسه‌ که به ریاست محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور، برگزار شد، «برنامه عملیاتی محرومیت‌زدایی» با تمرکز بر فقر چندبعدی و حکمرانی مبتنی بر شواهد مورد بررسی قرار گرفت. عارف در این جلسه بیان کرد که با وجود گذشت سال‌ها از آغاز برنامه‌های محرومیت‌زدایی، به دلیل نبود متولی مشخص، بخش زیادی از بودجه‌های تخصیص‌یافته به این حوزه به امور جاری دستگاه‌ها اختصاص یافته و نتایج مورد انتظار از آن به دست نیامده است.

او تاکید کرد که در دولت کنونی، متولی مشخص برای این برنامه تعیین خواهد شد تا بودجه‌ها به‌طور صحیح و مؤثر در جهت رفع فقر و محرومیت به‌کار گرفته شوند.

عارف افزود که برای حل این مشکل، دولت در نظر دارد ساختارهای اجرایی در سطح کشور و استان‌ها را ساماندهی کرده و مسیر تخصیص بودجه‌ها را شفاف و دقیق‌تر کند. 

تصویب کلیات «برنامه ملی توسعه هوش مصنوعی»

در بخش دوم جلسه امروز، کلیات «برنامه ملی توسعه هوش مصنوعی» طبق قانون برنامه هفتم توسعه پیشرفت به تصویب رسید. بر اساس این مصوبه، دولت موظف شد حداکثر ظرف شش ماه برنامه ملی هوش مصنوعی را به اجرا درآورد.

معاون اول رئیس‌جمهور در این خصوص تاکید کرد که در دنیای امروز نمی‌توان از اهمیت هوش مصنوعی غافل شد و برای جبران عقب‌ماندگی‌ها باید با جدیت وارد عمل شویم. در غیر این صورت، قدرت‌های پیشرفته در این حوزه خواسته‌های خود را به کشور ما تحمیل خواهند کرد.

مشکل اصلی در این زمینه در بخش‌های دیگر زنجیره است که نیاز به توجه و توسعه بیشتر دارد تا بتوانیم در رقابت جهانی جایگاه مناسبی پیدا کنیم.

هماهنگی در تولی‌گری هوش مصنوعی

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به چالش‌های موجود در حوزه تولی‌گری هوش مصنوعی، اظهار کرد که در شرایط کنونی، این مسأله منجر به همپوشانی فعالیت‌ها در این بخش شده است. او بر ضرورت ایجاد هماهنگی و انسجام در این حوزه تأکید کرد و گفت که برای ساماندهی آن باید دقت و بررسی‌های عمیق صورت گیرد.

عارف همچنین به بودجه‌های کلان برخی کشورهای پیشرفته در زمینه هوش مصنوعی اشاره کرد و افزود: با وجود آن که در کشور ما چنین بودجه‌هایی وجود ندارد، اما با تلاش مضاعف باید تلاش کنیم تا عقب‌ماندگی‌ها را جبران کنیم.

او همچنین اعلام کرد که با تصویب «برنامه ملی توسعه هوش مصنوعی»، تلاش‌ها برای پیشبرد این حوزه با جدیت بیشتری ادامه خواهد یافت.