به گزارش اکوایران، دانشمندان چینی نخستین رابط مغز-رایانه (BCI) دوطرفه تطبیقی جهان را توسعه داده‌اند که کارایی و قابلیت استفاده آن را در مقایسه با BCIهای سنتی 100 برابر افزایش می‌دهد.

به نوشته اینترستینگ اینجینیرینگ، این سیستم که توسط محققان دانشگاه تیانجین و دانشگاه چینهوا توسعه یافته است، امکان یادگیری متقابل بین مغز و ماشین را فراهم می‌کند و محدودیت‌های یک‌طرفه BCIهای قبلی را برطرف می‌سازد. برخلاف سیستم‌های سنتی که تنها سیگنال‌های مغزی را رمزگشایی می‌کنند، این نوآوری به مغز و ماشین اجازه می‌دهد تا با یکدیگر تعامل داشته باشند و با گذشت زمان پایداری را بهبود بخشند. 

این BCI جدید با یک چارچوب دوحلقه‌ای عمل می‌کند که شامل یک تراشه ممریستور است که شبکه‌های عصبی را تقلید می‌کند و تعامل طبیعی بین مغز و ماشین ایجاد می‌کند. یک حلقه، رمزگشا را به‌روزرسانی می‌کند تا با تغییرات سیگنال‌های مغزی سازگار شود، در حالیکه حلقه دیگر بازخورد بلادرنگ ارائه می‌دهد تا به کاربر کمک کند کنترل را بهبود بخشد. این سیستم همچنین مصرف انرژی را در مقایسه با BCIهای سنتی هزار برابر کاهش می‌دهد. 

این سیستم با ارائه چهار درجه آزادی، از جمله حرکت به جلو-عقب و چرخش، در مقایسه با دو درجه آزادی در BCIهای سنتی، قابلیت‌ها را افزایش می‌دهد. آزمایش‌ها با 10 شرکت‌کننده نشان داد که دقت 20 درصد افزایش یافته و پایداری بلندمدت را نشان می‌دهد. این پیشرفت پتانسیل زیادی برای کاربردهای پزشکی و مصرف‌کننده، به‌ویژه در زمینه توانبخشی و الکترونیک مصرفی دارد. 

این دستاورد چین را به عنوان یک پیشرو در فناوری BCI قرار می‌دهد که روی سیستم‌های تطبیقی و غیرتهاجمی تمرکز دارد، در حالیکه شرکت‌هایی مانند نورالینک روی ایمپلنت‌های مغزی تهاجمی کار می‌کنند. این مطالعه که در Nature Electronics منتشر شده است، مسیرهای جدیدی برای ادغام BCI در زندگی روزمره ارائه می‌دهد.