مدیرعامل ایران خودرو مطرح کرد
دو خودروی جدید در جاده بورس کالا
اکو ایران : مدیرعامل ایران خودرو نسبت به قیمت گذاری دستوری اعتراض کرد.
مدیرعامل ایران خودرو گفت: مادامی که قیمت تمام شده تولید محصول از قیمت فروش بالاتر باشد، سفته بازی و تقاضای کاذب در بازار وجود خواهد داشت و برای رفع این مشکل باید تقاضای کاذب در بازار را از میان برداشت.
اظهارات مهدی خطیبی نشان می دهد حضور دولت در پروسه قیمت گذاری خودرو نه تنها سبب بهم ریختگی بازار شده بلکه خودروسازان را نیز کلافه کرده و آنها تلاش می کنند با پیش کشیدن بحث بازار و رانتی که به سبب دیکته قیمت در آن توزیع می شود؛ سیاست گذار را از اصرار بر این سیاست منصرف کنند.
البته در کنار این اتفاق مدیران خودروساز ایده دیگری را نیز دنبال می کنند و آن عرضه محصولات خود در بورس کالاست.
ایده عرضه خودرو در بورس کالا اولین بار توسط نمایندگان عضو کمیسیون صنایع مجلس یازدهم مطرح شد. هر چند این ایده به نظر کارشناسان دارای اشکال های فراوان است اما حالا که سیاست گذار روی قیمت گذاری خودرو اصرار دارد؛ شرکت های خودروساز از این مسیر تلاش می کنند تا راه تنفسی برای خود ایجاد کنند.
چند عرضه محصولات شرکت های خودروساز در بورس کالا نشان می دهد آن توانسته اند به کمک اهرم بورس کالا قیمت گذاری دستوری را دور بزنند و محصولات خود را با قیمت های به مراتب بالاتر بفروش برسانند.
خطیبی با اشاره به تاثیر سیاست قیمت گذاری دستوری بر فروش محصولات شرکت تحت مدیریتش می گوید بسیاری از محصولات ایران خودرو به علت سیاست گذاری فعلی در نحوه قیمت گذاری زیر قیمت تولید عرضه می شود و تا این فاصله قیمت وجود دارد، تقاضای واقعی در بازار شکل نخواهد گرفت.
مدیرعامل ایران خودرو به عرضه هایما در بورس کالا و کشف قیمت واقعی این محصول مونتاژی اشاره می کند و می گوید کشف قیمت هایما در بورس سبب کاهش قابل توجه قیمت محصول در بازار آزاد شد، این موضوع علاوه بر این که سبب شکل گیری تقاضای واقعی و خروج از قرعه کشی شد، سبب جلوگیری از زیان ناشی از تولید محصول نیز شد. ایجاد شرایط مناسب برای تولید و عرضه هایما، شرایط فروش به صورت لیزینگ با اقساط مناسب برای مشتریان واقعی را نیز فراهم کرده است.
خطیبی درباره خودروهای جدید که به بورس کالا می روند گفت عرضه تارا و پژو 207 در بورس کالا در آینده ای نزدیک اتفاق خواهد افتاد که این عرضه ها در بورس به نفع تولیدکننده، مصرف کننده و سایر ذی نفعان خواهد بود.
مدیرعامل ایران خودرو با بیان این که بخش زیادی از متقاضیان با انگیزه کسب سود در طرح های فروش ایران خودرو شرکت می کنند، گفت: اگر بتوانیم قیمت را سامان دهی کنیم تا مشتری نهایی با مراجعه به بازار زیان نکند، گام بزرگی در حفظ حقوق مشتریان برداشته ایم.
خطیبی ادامه داد: سال گذشته حدود 450 هزار دستگاه خودرو تولید کردیم که نیمه های آذرماه امسال از این عدد عبور خواهیم کرد و بنابراین عرضه خودرو افزایش قابل توجهی داشته است، اما اگر اختلاف قمیت تمام شده و فروش اصلاح نشود کماکان با بازار سفته بازی رو به رو خواهیم بود، در فروش اخیر ایران خودرو بیش از چهار میلیون نفر ثبت نام کرده اند که نشان می دهد مشتریان واقعی و تقاضای موثر نیستند.
بنابراین باید منتظر ماند و دید آیا سیاست گذار خودرویی از اصرار خود برای اعمال سیاست قیمت گذاری دستوری دست برمی دارد یا اینکه خودروسازان مجبور خواهند شد تا حد امکان از اهرم بورس کالا برای عرضه محصولات خود استفاده کنند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
2 روایت متفاوت از علت تاخیر در پرداخت یارانه نقدی آبان 1403
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
رانا و شاهین بازار خودرو را آتش زدند
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم
-
توصیه مولوی عبدالحمید به گفتوگو با آمریکا و اروپا/ گام اهل سنت برای وفاق