خودروسازان بزرگترین بدهکاران مراکز اسقاط خودروهای فرسوده
رئیس انجمن مراکز اسقاط خودروهای فرسوده از تاخیر قابل توجه در پرداخت بدهیهای خودروسازان به این مراکز خبر داد و گفت که برخی خودروسازان بیش از 45 روز است که فاکتورهای تایید شده را پرداخت نکردهاند.
به گزارش اکوایران، محمود مشهدی شریف، رئیس انجمن مراکز اسقاط خودروهای فرسوده، در گفتوگویی با خبرنگاران درباره تاخیر در پرداخت بدهی خودروسازان به مراکز اسقاط خودروهای فرسوده اظهار نگرانی کرد.
او به مواردی اشاره کرد که در آنها بیش از 45 روز از تایید فاکتور برخی پروندهها در شرکتهای خودروسازی مانند کرمان خودرو گذشته، اما هنوز مراکز اسقاط هیچ مبلغی دریافت نکردهاند.
او افزود که خودروسازان مختلف با تاخیرهای متفاوتی از یک ماه تا 20 روزه در پرداختها مواجه هستند. به گفته مشهدی شریف، شرکت مدیران خودرو نیز مدتی است که گواهی اسقاط جدید خریداری نکرده و ممکن است این روند تا چند ماه آینده ادامه یابد.
بنا به گزارش تسنیم، مشهدی شریف همچنین با اشاره به طرح جایگزینی خودروهای فرسوده، بیان کرد که تاکنون 27 هزار خودرو در این طرح ثبت نام کردهاند و پیشبینی کرد: برای این تعداد خودرو، حدود 80 هزار گواهی اسقاط تولید خواهد شد که برای شمارهگذاری 300 هزار خودروی جدید کافی است. اما مراکز اسقاط خودروها از محل گواهیهای اسقاط درآمدی ندارند و تنها هزینه اسقاط خودرو به آنها پرداخت میشود که آن هم معاف از مالیات است.
رئیس انجمن مراکز اسقاط خودروهای فرسوده به مشکلات ناشی از عدم اعلام قیمتها توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) نیز اشاره و تأکید کرد که قیمتگذاری خودروهای فرسوده بر عهده وزارت صمت است و باید قیمتهایی برای خرید خودروهای فرسوده به تفکیک نوع و سال ساخت به مراکز اسقاط ابلاغ شود.
به گفته مشهدی شریف، قیمت گواهی اسقاط هر خودروی فرسوده 35 میلیون تومان است، اما هنوز وزارت صمت قیمت خرید خودروهای فرسوده را به مراکز اسقاط اعلام نکرده است.
او همچنین خاطرنشان کرد که مراکز اسقاط خودروها معمولاً بر اساس توافقات خود با فروشندگان، خودروهای فرسوده را خریداری میکنند.
مشهدی شریف قیمت پیشنهادی انجمن برای خرید خودروهای فرسوده را 78 تا 82 میلیون تومان برای خرید نقدی و 88 تا 92 میلیون تومان برای خرید با پرداخت سهماهه اعلام کرد.
او افزود که تأخیر در پرداختها باعث شده است که مراکز اسقاط خودرو مجبور به پرداخت هزینههای خودروها با تأخیر طولانیتری شوند. بر اساس قانون، قیمتهای خرید خودروهای فرسوده باید توسط وزارت صمت اعلام شود و تا زمانی که این قیمتها اعلام نشدهاند، مراکز اسقاط موظف به رعایت قیمتهای پیشنهادی انجمن نیستند.
آمار اسقاط خودرو فرسوده در نیمه اول 1403
بنا به آخرین آمار منتشر شده از تعداد خودروهای فرسوده ایران در سال 1403، در شش ماهه نخست امسال، حدود 150 هزار دستگاه خودرو اسقاط و تا ماه گذشته، بیش از 180 هزار دستگاه خودرو در مراکز اسقاط پذیرش و از چرخه حمل و نقل خارج شده است.
مهران سالاریه، رئیس ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط خودروهای فرسوده در آبان ماه در رابطه با این موضوع، گفت: در شش ماهه نخست امسال، 129 هزار و 878 دستگاه خودروی سواری، 1150 دستگاه اتوبوس، 1080 دستگاه مینی بوس، 279 دستگاه کامیون، 501 کامیونت، 83 دستگاه کشنده، 10 هزار و 740 دستگاه انواع وانت و 5678 دستگاه تاکسی اسقاط شدند که در بعضی از موارد مثل تاکسی، تا حدودی جایگزین هم انجام و نوسازی شده است.
سالاریه ادامه داد: طرح جایگزینی خودروها را تقریبا از نیمه دوم سال گذشته شروع کردیم و در شش ماهه نخست امسال هم طرح نوسازی تاکسیهای فرسوده ادامه پیدا کرد، از مهر امسال تاکنون حدود 27 هزار متقاضی برای اسقاط و جایگزینی خودرو در طرحهای جایگزینی ایران خودرو و سایپا ثبت نام کردند و مراحل پذیرش انجام و هم اکنون فرایند نوسازی در حال انجام است.
بنا به گزارش ایسنا، رئیس ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط خودروهای فرسوده افزود: بیش از 90 درصد متقاضیانی که در طرحهای جایگزینی سال قبل ثبت نام کرده بودند خودروهایشان را تحویل گرفتند، جز مواردی که مشکلی داشتند که در اینگونه موارد، مکاتباتی انجام میدهیم و در کوتاهترین زمان، عارضه یابی و مشکل را حل میکنیم.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
نوسان جزئی در بازار طلا و سکه/ سال نوی میلادی بازارها را به کدام سو میبرد؟
-
آخرین ورژن طلب ایران از سوریه/ توضیح تهران درباره حضور نیروهای ایرانی در شام
-
نسخه دولت برای برق جواب داد
-
عقبنشینی قیمت طلا با پیشبینی احتیاطی
-
طلب مهر و امضا دار ایران از سوریه
-
از زیان ۷۰۰ میلیون دلاری ایرانایر تا بومیسازی قطعات موتور بویینگ و ایرباس
-
رقم نهایی سود سهام عدالت یلدایی مشخص شد
-
مدارس کدام استانها چهارشنبه تعطیل شدند؟
-
رهبر اقتصادی موتلفه درگذشت/ علاءالدین میرمحمد صادقی کیست؟