به گزارش اکوایران،‌ طبق اطلاعات به‌روز شده، خودروی لاماری‌ایما از فهرست خودروهای دارای قیمت قطعی در مبادی ورودی حذف شده است.

همچنین، مهدی تقدسی، مدیر سامانه یکپارچه خودروها، اعلام کرده است که فهرست خودروهای قابل عرضه با قیمت علی‌الحساب نیز امروز در سامانه بارگذاری خواهد شد.

این مرحله از فروش خودروهای وارداتی که از ساعت ۱۸ روز گذشته آغاز شده، آخرین دور از عرضه این خودروها از طریق سامانه یکپارچه است. برای متقاضیان، این امکان فراهم شده که از روز سه‌شنبه ۱۴ اسفند ماه، یکی از حساب‌های خود در بانک‌های عامل واجد شرایط را به نام خودرو وارداتی وکالتی کرده و ۵۰۰ میلیون تومان را در این حساب بلوکه کنند و از روز شنبه (۱۸ اسفند ماه) تا پایان روز سه‌شنبه (۲۱ اسفند ماه)  سه اولویت خود را در سامانه انتخاب نمایند.

پیش از این، مهدی ضیغمی، مدیر طرح واردات خودرو وزارت صمت، اعلام کرده بود که این اطلاعیه عرضه خودروها به‌طور احتمال در دو مرحله منتشر می‌شود و ممکن است در اواسط عرضه، خودروهای جدیدی به لیست اضافه شود.

او همچنین یکی از دلایل تأخیر در اجرایی شدن این طرح را تغییر تعرفه‌های گمرکی برای واردات خودرو در سال آینده اعلام کرد و خاطرنشان کرد که این تعرفه از چهار درصد به ۱۰۰ درصد افزایش خواهد یافت. با وجود این که هنوز مجلس به استفساریه پاسخ نداده، به نظر می‌رسد تعرفه این خودروها فعلاً ۱۰۰ درصد باشد. به همین دلیل، برای جلوگیری از مشکلات ناشی از افزایش قیمت در سال آینده، خودروهایی که قیمت قطعی دارند، به قیمت علی‌الحساب عرضه می‌شوند.

در نتیجه، در فهرست اولیه عرضه که عصر روز گذشته منتشر شد، هشت محصول در دسترس بودند، اما در حال حاضر تنها هفت محصول با قیمت قطعی در مبادی ورودی قابل انتخاب برای متقاضیان است و خودروی لاماری‌ایما از لیست محصولات دارای قیمت قطعی حذف شده است.

63385418

آخرین آمار خودرو های وارداتی 

بر اساس آمارهای گمرک، از اول شهریور تا ۱۵ دی ۱۴۰۳، تعداد ۲۳ هزار و ۲۶۵ دستگاه خودرو سواری وارد کشور شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته (۱۴۰۲)، رشدی ۷.۲ برابری داشته است.

در مقایسه با سال گذشته، واردات خودرو سواری در بازه زمانی مشابه (اول شهریور تا ۱۵ دی ۱۴۰۲) تنها به سه هزار و ۲۲۳ دستگاه خودرو به ارزش ۶۳ میلیون دلار محدود بود.

واردات خودروهای خارجی از سال ۱۳۹۷ به‌دلیل تحریم‌های آمریکا علیه ایران به طور کامل ممنوع شد. این ممنوعیت به دلایلی چون جلوگیری از خروج ارز، حمایت از تولید داخلی و افزایش اشتغال اتخاذ شد.

پس از چهار سال توقف، از بهمن ماه ۱۴۰۱، روند پیگیری واردات خودرو آغاز شد و آیین‌نامه‌های مربوطه به تصویب رسید، که در نهایت منجر به واردات خودروهای خارجی به کشور شد.

شرکت‌های خودروساز با دریافت ارز اقدام به واردات خودرو کرده‌اند. برخی از این خودروها وارد کشور شده‌اند و برخی دیگر نیز در فرآیند واردات هستند. تا پایان آذر ماه سال جاری، مجموعاً ۳۵ هزار و ۱۲۷ دستگاه خودرو سواری نو وارد کشور و از گمرکات ترخیص قطعی شده‌اند.