به گزارش اکوایران، صبح امروز سه شنبه 10 آبان نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان وارد تهران شد. سفر او  در راستای توسعه روابط اقتصادی و تجاری دو کشور و موضوع قره باغ بود. چندی است که مناقشات میان آذربایجان و ارمنستان بر سرقره باغ  تشدید شده است. نیمه دوم شهریور  الجزیره در گزارشی درباره این تنش می‌نویسد،« منطقه قره باغ از حیث بین‌المللی، به مثابه منطقه‌ای که به آذربایجان تعلق دارد مورد شناسایی قرار گرفته؛ با این حال این منطقه دارای جمعیتی ارمنی است که یا می‌خواهند از قلمرو آذربایجان جدا شوند و یا به ارمنستان بپیوندند. این منطقه سال‌هاست که به قلبِ تنش‌ها و درگیری‌ها میان باکو و ایروان تبدیل شده است.»

حال ظهر امروز پاشینیان در نشست خبری مشترکی که با ابراهیم رئیسی داشت؛ با اشاره به اینکه  از رویکرد ایران نسبت به جامعه ارامنه تقدیر می‌کنم؛ گفت: من از دیدگاه ایران نسبت به صلح و امنیت در منطقه تقدیر می‌کنم.

به گزارش خبرگزاری‌ها نخست وزیر ارمنستان با بیان اینکه اطلاعاتی درباره نشست سه جانبه سوچی به آگاهی رئیسی رساندم؛ افزود: من موافق نقطه نظرات ایران درباره صلح و امنیت منطقه هستم. برای ما مهم است که حتما ایران از همه مسائلی که در مذاکرات ما مطرح می‌شود؛ آگاهی داشته باشد. ایران باید از روابط ارمنستان با آذربایجان و ترکیه و قره‌باغ آگاهی داشته باشد.

در این نشست رئیسی با بیان اینکه روابط خوب دو کشور حتما به روابط بهتر در منطقه خواهد انجامید؛ افزود: منطقه قفقاز بخشی از تاریخ، تمدن و فرهنگ ایرانی است و ما نسبت به منطقه قفقاز حساس هستیم. امنیت و صلح در قفقاز برای ایران بسیار اهمیت دارد. ما در مذاکرات امروز به این نتیجه رسیدیم که حل مسائل منطقه باید به دست کشورهای منطقه باشد و مداخله بیگانگان نه تنها مشکلات را حل نمی‌کند، بلکه مشکلاتی ایجاد می‌کند.

او تاکید کرد: ظرفیت‌های قفقاز می‌تواند امنیت و صلح پایدار را در این منطقه تضمین کند. امیدواریم در این نشست با توافقاتی که انجام شده است، گام‌های قابل توجهی در جهت ارتقای روابط دو کشور برداشته شود.

رئیس دولت در بخش دیگر با اشاره به اینکه سیاست همسایگی مورد توجه ایران است؛ گفت: در این سفر بر توسعه روابط تجاری و اقتصادی، سیاسی و امنیتی دو کشور تاکید کردیم.

رئیسی افزود: در این چند ماه گذشته روابط تجاری و اقتصادی دو کشور 43 درصد رشد داشته است. اما هدفگذاری ما توسعه این روابط تا سه میلیارد دلار است و این هدف امکانپذیر است.

نخست وزیر ارمنستان نیز  با اشاره به مذاکرات خود با رئیس جمهور ایران درباره توسعه مبادلات تجاری و اقتصادی برای یافتن راه‌حل‌های آن گفت: در زمینه انرژی، کشاورزی، مدیریت منابع آبی و مسائل زیرساختی مذاکره کردیم که آنها باید جمع‌بندی شود. خیلی خوشحالم که در دیدار امروز یادداشت تفاهم درباره تمدید تهاتر برق و گاز میان وزرای دو کشور امضاء شد.