به گزارش اکوایران، در حاشیه نشست امروز  دوشنبه، 23 آبان، حیدر محمدی رئیس سازمان غذا و دارو در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در مورد وضعیت تامین دارو و سرم، گفت: در چند هفته گذشته با کمبودهایی در رابطه با آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی مواجه شدیم و وضعیت بحرانی شد. زیرا سیستم رگولاتوری و صنعت پیش‌بینی افزایش نیاز را نمی‌کرد، البته در حال حاضر تولید آنتی‌بیوتیک سه شیفت در حال انجام است.

به نقل فارس او افزود: برای رفع کمبودهایی به واردات روی آوردیم و در مرحله اول حدود یک میلیون آنتی‌بیوتیک خوراکی یعنی حدود 50 تن و در اواخر هفته نیز 6 میلیون و 800 هزار عدد وارد شد که مشکل آنتی‌بیوتیک تا اواخر هفته رفع خواهد شد.

محمدی ادامه داد: مشکل کمبود شربت‌های سرماخوردگی، استامینوفن، ایبوپروفن و دیفن هیدرامین به عنوان داروهای حمایتی حل شد و نیازی به واردات دیده نشد، البته برخی از شهرها به صورت مقطعی با کمبود مواجه هستند که ستاد رصد تأمین به فوریت و 24 ساعته نسبت به ارسال دارو به این مناطق اقدام خواهد کرد.

محمدی در مورد کمبود داروهای بیهوشی نیز گفت: چون تولیدکننده داخلی نداشتیم، واردات را نامحدود کردیم تا مشکل بازار رفع شود؛ طی چند روز اخیر بیش از 500 هزار داروی بیهوشی در مراکز درمانی سراسر کشور توزیع شد تا اتاق‌های عمل با مشکل مواجه نشوند و سایر اقلامی که کمبودهای آن‌ها بالا نیست را از طریق جلسات بازخوانی در ستاد رصد تأمین حل می‌کنیم.

او افزود: برخی از داروها به دلیل زیان‌ده بودن قیمت‌گذاری شدند، البته در رابطه با برخی نیز با مشکل مواد اولیه مواجه بودیم که اجازه واردات مواد اولیه به فوریت از طریق کشورهای همسایه صادر شد، همچنین کمبود برخی داروهایی که مشکل تأمین جهانی داشتند باید از طریق سیاست خارجه حل شود.

تا دی آرامش به بازار بر می‌گردد

در این جلسه رئیس سازمان غذا و دارو گفت: برخی کشورها به دلیل تحریم به ما دارو نمی‌دهند و چندین قلم از کمبودها مربوط به مسأله تحریم است که تأمین آن‌ها زمان‌بر بوده و نیاز به مذاکرات بین‌المللی داریم، البته سایر اقلام وضعیت خوبی دارد و تلاش خواهیم کرد که بخش اساسی کمبودها را یک تا دو هفته آینده رفع و کمبودهایی که بحرانی نیست را طی یک تا دو ماه آینده رفع خواهیم کرد تا آرامش به بازار دارویی برگردد.

تولید سرم به اندازه نیاز نیست

رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه تولید سرم به اندازه نیاز نیست، گفت: بعد از کرونا و اواخر سال 1400 میزان نیاز سرم از تولید پیشی گرفت و ماهانه حدود یک و نیم تا 2 میلیون بیش از تولید نیاز داشتیم، بر همین اساس از شهریور ماه شروع به واردات سرم کردیم براین اساس در هفته 500 هزار برای رفع نیاز کشور وارد می‌کنیم. 

او افزود: اکنون تنها دو تا سه استان مشکل کمبود سرم دارند که در حال رفع مشکل آن‌ها از طریق شرکت‌های پخش هستیم و استان‌هایی که مازاد سرم دارند، جابجایی‌ها را به استانی‌هایی که کمبود دارند انجام می‌دهند.

رئیس سازمان غذا و دارو توضیح داد: میزان تولید سرم توسط شرکت‌های تولیدکننده طی هفته‌های آینده یک و نیم میلیون اضافه خواهد شد و در واقع تولید سرم به 15 و نیم میلیون عدد می‌رسد و پس از گذشت یک ماه نیز یک میلیون عدد دیگر افزایش می‌یابد و طی سه ماه می‌توان واردات را متوقف کرد.

محمدی ادامه داد: شرکت داروسازی در تبریز در حال آماده سازی تولید سرم بوده و چنانچه تست‌های تأییدیه آن صادر شود تا دو ماه آینده سرم‌های تولیدی به بازار ارائه خواهد شد به‌گونه‌ای که اگر با وضعیت بحرانی در کشور مواجه نشویم، تا پایان سال امکان صادرات سرم را خواهیم داشت.