هراس از تهدیدهای بالقوه «اون»
قاره آمریکا در تیررس موشک های قاره پیای کره شمالی؛ جهان در آستانه نبرد هسته ای قرار دارد؟
اکوایران: آزمایش های تسلیحاتی اخیر کره شمالی که دامنه شان گسترده تر و هولناک تر شده با هدف پیشبرد زرادخانه هسته ای این کشور و به دست آوردن امتیازهای بزرگ در میدان دیپلماسی انجام می شود. این در حالی است که چین و روسیه در برابر تلاش های واشنگتن جهت محدود کردن پیونگ یانگ از طریق تحریم های بین المللی مقاومت می کنند.
به گزارش اکو ایران، کره شمالی در دومین آزمایش مهم تسلیحاتی اش در ماه جاری، یک موشک بالستیک قاره پیما را پرتاب کرد؛ موشکی که در نزدیکی آب های ژاپن فرود آمد. ناظران می گویند نمایش اخیر پیونگ یانگ نشان از توانایی بالقوه این کشور برای حمله هسته ای تمام عیار به قاره امریکا را دارد.
هدف « اون» از مانور موشکی
مقام های آمریکایی به سرعت این حمله را محکوم کردند و متعهد شدند تا با توسل به همه اهرم های خود امنیت قلمرو و سرزمین خود و متحدانشان یعنی کره جنوبی و ژاپن را تضمین کنند. همزمان کامالا هریس، معاون بایدن که برای شرکت در نشست سازمان همکاری اقتصادی کشورهای آسیا-اقیانوس آرام (اپک) وارد بانکوک- تایلند شده، با رهبران استرالیا، کاناندا و نیوزلند در این باره دیدار داشت.هریس در ابتدای نشست مشترکش گفت: بار دیگر از کره شمالی می خواهیم که به اقدام های غیر قانونی و بی ثابت کننده اش پایان دهد. او در ادامه بر تعهد آمریکا جهت حراست از اتحادهای هند و اقیانوسیه تاکید کرد.
به نوشته خبرگزاری آسوشیدتدپرس، آزمایش های تسلیحاتی اخیر کره شمالی که دامنه شان گسترده تر و هولناک تر شده با هدف پیشبرد زرادخانه هسته ای این کشور و به دست آوردن امتیازهای بزرگ در میدان دیپلماسی انجام می شود. این در حالی است که چین و روسیه در برابر تلاش های واشنگتن جهت محدود کردن پیونگ یانگ از طریق تحریم های بین المللی مقاومت می کنند.
آمریکا در تیر رس موشک های پیونگ یانگ!
رئیس ستاد مشترک ارتش کره جنوبی اعلام کرده که پرتاب موشک بالستیک قاره پیما را از پایتخت کره شمالی رصد کرده و ژاپن نیز گفته که این موشک در ارتفاعی بلند پرواز می کرده و در غرب هوکایدو فرود آمده است. براساس ارزیابی های انجام شده توسط کره جنوبی و ژاپن، این موشک با سرعت 6 هزار تا 6 هزار 100 کیلومتر در ارتفاع هزار کیلومتری پرواز می کرد.
وزیر دفاع ژاپن در این باره گفت که بسته به وزن کلاهک احتمالی، برد این موشک بیش از 15 هزار کیلومتر بود که در این صورت قادر است تمامیت سرزمینی ایالات متحده را هدف قرار دهد. آدرین واتسون، سخنگوی شورای امنیت ملی ایالات متحده در این باره گفت که پرتاب این موشک تنش ها را افزایش و نشان داد که کره شمالی برنامه تسلیحاتی غیر قانونی اش را در قیاس با رفاه و امنیت مردم خود در اولویت قرار داده است. او در ادامه خاطر نشان کرد، پیونگ یانگ باید سریعا به فعالیت های بی ثبات کننده اش پایان داده و تعامل دیپلماتیک را انتخاب کند.
نخست وزیری ژاپن در سخنرانی مقدماتی اش در مراسم افتاحیه نشست بانکوک پرتاب موشک از جانب کره شمالی را غیر قابل قبول خواند و گفت موشک در داخل منطقه اقتصادی انحصاری ژاپن، واقع در غرب هوکایدو سقوط کرد. اواخر روز جمعه، ارتش کره جنوبی از انجام برنامه شبیه سازی شده با توسل به جنگده های اف- 35 خبر داد، براساس بیانیه منتشر شده توسط این نهاد، در جریان این عملیات که در نزدیکی مرز این کشور با کره شمالی انجام شده هشت جت جنگده کره جنوبی و آمریکا به شکلی جداگانه بر فراز سواحل شرقی شبه جزیره پرواز کردند.
به گفته رئیس ستاد مشترک ارتش کره جوبی، این رزمایش نشان از عزم قوی دو کشور برای مقابله با پرتاب موشک های بالستیک و هرگونه تهدید و تحریک از جانب کره شمالی داشت.
هراس از فعلیت تهدیدی بالقوه
کره شمالی پیشتر یک موشک بالستیک قاره پیما را در 3 نوامبر پرتاب کرد با این همه کارشناسان گفتند که این موشک نتوانست پرواز موفقیت آمیزی را تجربه کند. کره شمالی دو نوع موشک بالستیک موسوم به ICBM دارد، اول Hwasong-14 و دیگری، Hwasong-15 است که پرتاب آزمایشی هر دو در سال 2017 نشان داد که پیونگ یانگ به شکلی بالقوه قادر است بخش های از سرزمین ایالات متحده را هدف قرار دهد.
طبیعتا Hwasong-17 در قیاس با سایر موشک ها برد بالاتری دارد و بزرگی اش نشان می دهد که به واسطه توانایی اش برای حمل کلاهک هسته ای متعدد جهت شکست سیستم های دفاع موشکی طراحی شده است.برخی از کارشناسان بر این باورند که ازمایش 3 نوامبر کره شمالی پیشرفت های این کشور در عرصه موشک ها بالستیک قاره پیما را نشان داد.با این همه هنوز مشخص نیست که کره شمالی Hwasong-17 را پرتاب کرده یا نه، در ماه های اخیر این کشور آزمایش های موشک های کوتاه بردی را در واکنش به فعل و انفعال های ایالات متحده و کره جنوبی انجام داد.
موشک پراکنی ها یک هفته ای متوقف شده اما بار دیگر رهبر این کشور دست به ماجراجویی تازه ای زد. پیشتر از این موشک پراکنی،وزیر خارجه کره شمالی در واکنش به تعهدات امنیتی آمریکا، که جنوبی و ژاپن گفته بود که چنین کنش هایی با پاسخ تند نظامی پیونگ یانگ روبرو خواهد شد.او اشاره ای به نوع پاسخ های این کشور نکرد،با این همه تاکید داشت که آمریکا دست به قماری زده و از انجامش پشیمان خواهد شد. در شرایط کنونی این نگرانی افزایش یافته که کره شمالی جهت نمایش توان نظامی اش در برابرایالات متحده و متحدانش دست به آزمایش هسته ای بزند؛ حمله ای که شبه جزیره کره و فراتر از آن جهان را در آستانه جنگی تمام عیار هسته ای قرار خواهد داد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
رانا و شاهین بازار خودرو را آتش زدند
-
2 روایت متفاوت از علت تاخیر در پرداخت یارانه نقدی آبان 1403
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم