به گزارش اکوایران، ابراهیم رئیسی صبح چهارشنبه (16 آذر) به مناسبت روز دانشجو به دانشگاه تهران رفت، اما بر خلاف روال مرسوم که روسای جمهور که با تفکرات مختلف گفت‌وگو می‌کنند - ولو به صورت کنترل‌شده و تاحدودی نمایشی - در نشستی که از سوی بسیج دانشجویی ترتیب داده شده بود، شرکت کرد.

اقتصادنیوز در این باره نوشت: ابراهیم رئیسی برخلاف رؤسای جمهور پیشین، 16 آذر را مهمان یک تشکل دانشجویی بود و از دیدار با عموم دانشجویان خودداری کرد. رئیسی که امروز سخنران برنامه بسیج دانشجویی دانشگاه تهران بود، سال 1399 نیز در مقام رئیس قوه قضائیه سخنران برنامه بسیج دانشجویی همین دانشگاه بود. حضور ابراهیم رئیسی در برنامه یک تشکل دانشجویی در حالیست که رؤسای جمهوری پیشین عمدتاً در قالب دیدار با دانشجویان و دانشگاهیان در روز دانشجو در دانشگاه‌ها حضور می‌یافتند.

بر اساس گزارش رسانه‌ها، رئیسی در بخشی از صحبت‌های ابتدایی خود گفت: پیش از حضور در این مراسم برخی توصیه کردند در این مراسم شرکت نکنم. بنده در پاسخ گفتم کسانی که به دنبال تعطیلی علم هستند به دانشگاه نمی‌روند و بنای دولت سیزدهم از ابتدا تقویت علم و علم‌افزایی در دانشگاه‌ها بوده است و از این جهت بود که پس از بهبود شرایط کرونایی کشور، دولت اولین اولویت خود را ازسرگیری فعالیت دانشگاه‌ها قرار داد، چراکه نشاط و پویایی کشور و همچنین پیشرفت‌ها و افتخارات دانشمندان کشور محصول دانشگاه است.

پس از گذشت بیش از دو ماه از آغاز اعتراضاتی که از زمان ماجرای تلخ مهسا امینی شروع شده بود و در دانشگاه‌ها نیز نمود پررنگی داشت، امروز رئیس‌جمهور در صحبت‌های خود گفت: امروز دانشگاه ما به دشمن ضربه زده و به همین دلیل می‌خواستند در این فضا آشوب ایجاد کنند و کلاس‌های درس را به تعطیلی بکشانند اما اساتید و دانشجویان فرهیخته چنین اجازه‌ای به آنها ندادند.

رئیسی ادامه داد: میان اغتشاش و اعتراض تفاوت وجود دارد. به دنبال اعتراض، اصلاح و سازندگی است، اما پیامد اغتشاش، تخریب و ناامنی است. قطعاً یک ایران قوی مطلوب آمریکایی‌ها نخواهد بود و آنها به دنبال یک ایران ویران‌شده همانند افغانستان، سوریه، لیبی و دیگر کشورهای مورد تجاوز قرار گرفته از سوی این کشور هستند، اما ایران متفاوت از دیگر کشورها و سرزمین‌ها، زنان و مردانی با عزت و باغیرت دارد که هرگز اجازه تحقق چنین توطئه‌هایی را به آمریکایی‌ها نخواهند داد.

رئیس دولت سیزدهم با اشاره به سفر اخیرش به کردستان و حضور در بازار سنندج و حواشی بعد از آن، به شعار «زن، زندگی، آزادی» کنایه‌ای زد و اظهار کرد: چرا به دروغ می‌گویید به دنبال زندگی و آزادی برای مردم ایران هستید؟ شما دیدید که با آن بنده خدا که یک شکلات به ما تعارف کرد چه کردند. چه کسی دیکتاتور است؟ امروز ادعای کسانی که شعار زندگی و آزادی می‌دهند، اما با فشار و تحریم زندگی را از مردم ایران سلب کرده‌اند، ادعایی مضحک است!

او در بخش دیگری از سخنان خود در برابر سوالات برخی دانشجویان درباره نحوه انتصاب مدیران در دولت سیزدهم، میزان پیشرفت نهضت ملی مسکن، اشتغال، اینترنت، حذف ارز ترجیحی، بازار خودرو، بازار سرمایه و همچنین استفاده دولت از ظرفیت کانون‌های فرهنگی و دانشگاهی توضیحاتی ارائه کرد.

او درباره وضعیت اینترنت در کشور گفت: من در انتخابات حرفی زدم که گاهی هم بعضی‌ها می‌خواهند آن را یادآوری کنند. من خودم یادم هست! هرآنچه را که گفتیم به خاطر داریم. سخن ما این است که اگر دشمن آمد در فضا و بستری دشمنی کرد و خواست کشور را به‌هم بریزد، شما می‌گویید به او اجازه بدهیم؟ محدودیت‌های ایجاد شده به دلیل اخلال دشمن و ایجاد ناامنی است که در آن ایجاد کرد. حتما بدانید با شرایط امن، وضعیت متفاوت خواهد بود. به وزیر و مسئول مربوطه گفتم برای کسب و کارها کاری کنید تا بر بسترهای داخلی فعالیت کنند تا بتوانیم فضا را امن کنیم.

رئیسی در بخش دیگری نیز با بیان اینکه «دولت سیزدهم تنها دولت پس از پیروزی انقلاب اسلامی است که برنامه‌ای مدون برای حل مشکلات کشور دارد و برنامه خود را نیز به بوته نقد کارشناسان، نخبگان و فرهیختگان گذاشته است»، افزود: معتقدیم با توجه به ظرفیت‌های عظیم موجود در کشور و حمایت و پشتیبانی مردم، مشکلات قابل حل است و اقتصاد کشور و معیشت مردم نیز بهبود خواهد یافت.