به گزارش اکوایران، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، در سفری کم‌سابقه به کشور بلاروس -متحد نزدیک مسکو- تلاش کرد تا با ترغیب آن‌ها برای بمباران هوایی اوکراین، جنگ را از این وضعیت راکد بیرون بکشد.

بنا بر گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، دیدار پوتین از مینسک ساعاتی بعد از آخرین حمله پهپادی روسیه به اوکراین انجام شد. مسکو به عنوان بخشی از استراتژی خود، از ماه اکتبر شبکه برق اوکراین را هدف قرار داده است تا مانع از روشنایی و گرمایش کشور در زمستان شود. حال، سفر کوتاه او می‌تواند حاکی از حمایت نظامی بیشتری برای کارزار جنگی کرملین باشد. قبلاً نیز در فوریه، بلاروس به روسیه اجازه داد از خاکش برای انجام عملیات علیه اوکراین استفاده کند.

بیشتر بخوانید: اعتراف کم‌سابقه پوتین در مورد شرایط نامساعد جنگ

پوتین به همراه رئیس‌جمهور بلاروس، الکساندر لوکاشنکو در مورد ایجاد منطقه دفاعی واحد گفتگو کردند. اما ادعاهای الحاق بلاروس به روسیه را رد کرد. پوتین گفت: روسیه هیچ تمایلی به الحاق هیچ کشوری نداشته و اصلاً امکان‌پذیر نیست.

پوتین اعلام کرد که از پیشنهاد لوکاشنکو مبنی بر آموزش خدمه هواپیماهای جنگی بلاروس که با سلاح‌های مخصوصی تجهیز شده‌اند نیز حمایت می‌کند. در اوایل امسال، مسکو و مینسک از توافق برای نوسازی ناوگان هوایی برای قابلیت حمل سلاح اتمی خبر دادند. لوکاشنکو گفت: خدمه نیروی هوایی بلاروس در حال آموزش با نیروهای روسیه هستند تا با هواپیماهای مجهز شده به قابلیت حمل سلاح اتمی کار کنند.

لوکاشنکو هم‌چنین از پوتین بابت ارسال موشک‌های کوتاه‌برد اسکندر و سامانه دفاعی اس – ۴۰۰ تشکر کرد. او همچنین از برگزاری رزمایش‌های مشترک دو کشور خبر داد.

gettyimages-1238557315-1657619892tXp29-1080x1080

بلاروس دارای انبارهای تسلیحاتی برجامانده از دوران شوروی بوده که ممکن است روسیه به آن‌ها نیاز داشته باشد. از آن طرف، لوکاشنکو برای کمک به مشکلات عدیده اقتصادی کشورش نیاز به کمک دارد. سفر پوتین به مینسک کم‌سابقه بود؛ زیرا معمولاً لوکاشنکو برای ملاقات به مسکو می‌آمد.

مسکو تا کنون برخلاف تحریم‌های غرب و موج ارسال کمک‌های نظامی به اوکراین، توانسته موقعیتش در کارزار اوکراین را حفظ کند.پوتین در کنار لوکاشنکو تأکید کرد که روابط نظامی نزدیکی با هم دارند. وی گفت که روابطشان منحصر در تجهیزات و تدارکات نبوده و در حوزه فناوری‌های پیشرفته نظامی نیز همکاری دارند.

تحلیل‌گران مؤسسه مطالعات جنگ واشنگتن می‌گویند که کرملین ممکن است به دنبال حمایت نظامی بلاروس در جنگ اوکراین باشد. هوای زمستانی روسیه نیز باعث شده منابع ارتش کاهش ببیند به معنی منتفی بودن هرگونه حمله بزرگ از سمت روسیه خواهد بود. طبق ارزیابی‌ای که این مؤسسه منتشر کرد، توانایی نظامی روسیه برای انجام عملیاتی تهاجمی با مقیاسی بالا، حتی با کمک نیروهای مسلح بلاروس نیز در چند ماه آینده بعید است و بعید است که لوکاشنکو نیز موافق پیوستن نیروهای بلاروس به جنگ اوکراین باشد.

این در حالی است که در اوکراین، چندین پهپاد منفجره، پایتخت را هدف قرار دادند. این حمله، سه روز بعد از چیزی بود که مقامات اوکراینی آن را یکی از بزرگ‌ترین حملات روسیه از آغاز جنگ توصیف کردند. روسیه ۲۳ پهپاد کامیکازه را شب‌هنگام علیه کیف به پرواز درآورد؛ اما طبق اعلام مقامات شهر کیف در پیام‌رسان تلگرام، نیروهای اوکراینی موفق شدند ۱۸ تا از آن‌ها را ساقط کنند. هیچ تلفات جدی‌ای گزارش نشد؛ اما دفتر رئیس‌جمهور اوکراین اعلام کرد که بین یکشنبه و دوشنبه، حداقل ۳ شهروند کشته و ۱۱ نفر نیز در جاهای دیگر کشور زخمی شدند.

حمله رگباری پهپادها باعث قطعی برق در ۱۱ منطقه شرقی و مرکزی، از جمله پایتخت شد.

photo_2022-12-20_20-45-08

در حالی که زمستان در راه است، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین از کشورهای غربی تقاضای ارسال بهترین سیستم دفاع هوایی را کرد.زلنسکی در ویدئویی خطاب به کنفرانس لاتویا با موضوع خطرات اروپای شمالی گفت: یک سپر دفاع هوایی سراسری برای اوکراین، یک قدم مهم علیه تهاجم روسیه خواهد بود.

به گفته مقامات شهر کیف، لاشه پهپادهای سرنگون شده به جاده منطقه سولومیانسکی آسیب زده و پنجره‌های یک آپارتمان چند طبقه در منطقه شوچنکیفسکی شهر را شکست.

نیروی هوایی اوکراین در پیام‌رسان تلگرام اعلام کرد که توانست ۳۰ تا از ۳۵ پهپاد خودمنجره روسیه را سرنگون کند. این پرنده‌ها سراسر کشور از منطقه شرقی دریای آزوف تا سواحل جنوب شرقی اوکراین را هدف قرار داده بودند.

ارتش اوکراین گزارش داد که هر مرتبه موفقیتشان برای سرنگونی موشک‌ها و پهپادهای روسیه افزایش بیش‌تر می‌شود. اما زلنسکی اعلام کرد که مسکو یک محموله جدید پهپاد از ایران دریافت کرده است.

در همین حال، کشتی‌های جنگی ناوگان اقیانوس آرام روسیه در روز دوشنبه برای مانور دریایی مشترک با چین راه افتادند. این رزمایش بعد از یک سری مانورهای مشترک انجام خواهد شد. هدف از آن، برجسته‌کردن همکاری روبه‌رشد مسکو و پکن در شرایطی که هر دو با ایالات متحده در تنش هستند، است.ماریا زاخاروا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت که ایالات متحده با ورود به جنگ اوکراین، وارد موقعیت خطرناکی خواهد شد.زاخارووا روز دوشنبه در بیانیه‌ای گفت: این سیاست خطرناک و کوته‌بینانه، آمریکا و روسیه را در آستانه رویارویی مستقیم قرار داده است. مسکو از دولت جو بایدن می‌خواهد که با هوشیاری وضعیت را ارزیابی کرده و از تشدید خطرناک تنش خودداری کند.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل نیز گفت برای پایان‌دادن به جنگ در آینده نزدیک، هیچ راهی غیر از گفتگو وجود ندارد.گوترش گفت: خیلی امیدوارم که در سال ۲۰۲۳ بتوانیم به صلح در اوکراین برسیم.