تشدید درگیریها در جبهه غربی
اختلاف بر سر ارسال جتهای جنگی به اوکراین؛ آمریکا و آلمان مخالفت کردند، مکرون شرط گذاشت
اکوایران: به فاصله کوتاهی پس از پذیرش درخواست دریافت تانکهای پیشرفته از سوی اوکراین، ارسال جتهای جنگی به این کشور به مسئلهای مورد اختلاف میان متحدان کییف مبدل شده است.
به گزارش اکوایران، در حالی که روسیه ادعا میکند دستاوردهایی را در میدان جنگ داشته، متحدان غربی کییف در مورد ارسال هواپیماهای جت برای اوکراین دچار اختلافنظر شدهاند.
بنا بر گزارش خبرگزاری رویترز، انتظار میرود وزیر دفاع اوکراین روز سهشنبه در پاریس با امانوئل ماکرون، رئیسجمهور این کشور دیدار کند. الکسی رزنیکوف، وزیر دفاع این کشور، روز جمعه گفت که اوکراین پس از دریافت وعده تامین تانکهای پیشرفته در هفته گذشته، قصد دارد متحدانش را برای دریافت جنگندههای نسل چهارم غربی مانند F-16 تحت فشار قرار دهد.
آمریکا و آلمان مخالفت کردن، مکرون شرط گذاشت
با این حال، جو بایدن، رئیسجمهور ایالات متحده روز دوشنبه در پاسخ به سوالی در کاخ سفید مبنی بر اینکه آیا ایالات متحده جنگندههای F-16 را به اوکراین ارائه می دهد، گفت: «نه». اولاف شولتس، صدراعظم آلمان هم گفته کشورش جتهای جنگی خود را در اختیار اوکراین قرار نخواهد داد.
اما به نظر میرسد فرانسه و لهستان مایل به پذیرش این درخواست از سوی اوکراین هستند، به طوری که ماکرون روز دوشنبه به خبرنگاران در لاهه گفت که «طبق تعریف، هیچ چیز در مورد کمک نظامی [به اوکراین] مستثنی نیست». مکرون در اظهاراتی که پیش از سخنرانی بایدن در واشنگتن از تلویزیون فرانسه پخش شد، تاکید کرد که هرگونه اقدامی از این دست به عوامل متعددی از جمله نیاز به اجتناب از تشدید تنش و تضمین عدم ورورد این هواپیماها به خاک روسیه بستگی دارد. او گفت که رزنیکوف روز سهشنبه در پاریس با همتای فرانسوی خود سباستین لکورنو دیدار خواهد کرد.
ماتئوش موراویسکی، نخستوزیر لهستان هم روز دوشنبه در پاسخ به سوال خبرنگاری قبل از سخنرانی بایدن، احتمال ارائه جنگندههای F-16 به همسایه خود، اوکراین، را رد نکرد. موراویسکی در اظهاراتی که در وبسایتش منتشر شد، گفت که چنین انتقالی «در هماهنگی کامل» با کشورهای ناتو انجام خواهد شد. آندری یرماک، رئیسدفتر رئیسجمهور اوکراین هم به سیگنالهای مثبت لهستان اشاره کرد و گفت فرانسه هم چنین اقدامی را منتفی نمیکند.
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو هم که روز سهشنبه به ژاپن سفر کرده، از توکیو به خاطر کمکهایش به اوکراین تشکر کرد. او یک روز قبل در کرهجنوبی از سئول خواست حمایت نظامی خود از اوکراین را افزایش دهد.
نبرد بر سر هر متر
اظهارات بایدن اندکی پس از آن بیان شد که ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، گفت روسیه انتقام خود را از مقاومت اوکراین در برابر تهاجم این کشور با حملات بی امان در شرق آغاز کرده است -جایی که به نظر میرسد روسیه به دنبال کسب دستاوردهای فزاینده است. زلنسکی هفتههای پیش هشدار داده بودکه مسکو قصد دارد پس از حدود دو ماه بنبست در امتداد خط مقدم در جنوب و شرق، حملات خود را افزایش دهد.
در حالی که هیچ نشانه ای از تهاجم گسترده تر جدید روسیه وجود نداشت، دنیس پوشیلین، مدیر بخش های تحت کنترل روسیه در استان دونتسک شرقی اوکراین، گفت که نیروهای روسی جای پای خود را در وولدار، یک شهر معدنی زغال سنگ که از ابتدای جنگ ویرانههای آن سنگری برای اوکراینیها بوده، حفظ کردهاند. پوشیلین گفت که با وجود «تلفات عظیم» نیروهای اوکراینی در حال تحکیم مواضع خود در این تاسیسات صنعتی هستند.
پوشیلین گفت که نیروهای اوکراینی در حال ارسال نیروهای کمکی به باخموت، مارینکا و وولدار -شهرهایی که از شمال به جنوب در غرب شهر دونتسک امتداد دارند- هستند . خبرگزاری دولتی روسیه تاس به نقل از او گفت که نیروهای روسی در حال پیشروی در آنجا هستند، اما «میران آن مشخص نیست، چرا که در اینجا به معنای واقعی کلمه بر سر هر متر نبرد وجود دارد».
با این همه، اوله ژدانوف، تحلیلگر نظامی اوکراینی، گفت که اوکراین همچنان مارینکا و وولدار را کنترل می کند، جایی که حملات روز دوشنبه روسیه در آن از شدت کمتری برخوردار بودند. مشاور پوشیلین، یان گاگین، هم گفت که جنگندههای نیروی مزدور روسی واگنر کنترل جزئی جاده تدارکاتی منتهی به باخموت را به دست گرفتهاند -شهری که ماهها مرکز توجه مسکو بوده است.
یک روز پیش از آن، رئیس واگنر گفت که جنگجویان او بلاهوداتنه، روستایی در شمال باخموت را پاکسازی کردند، اگرچه کییف گفت که حملات به بلاهوداتنه را دفع کرده است. رویترز به طور مستقل نتوانسته گزارشها از وضعیت میدان جنگ را تأیید کند. اما مکانهای درگیری گزارششده حاکی از دستاوردهای آشکار، هرچند تدریجی، روسیه بود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
قیمت جدید محصولات ایران خودرو رسما اعلام شد / توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودروها
-
نبرد غولها در میانه بازی بزرگ؛ چگونه پوتین و بن سلمان جهان را به لرزه درآوردند؟
-
هشدار اکونومیست درباره درباره ورود «ماسک» به سیاست: خطر ظهور الیگارشی فاسد در آمریکا
-
از قطع روابط تا دیدار ژنرالها؛ واکاوی تلاشهای ریاض برای نزدیکی به تهران
-
پاسخ قاطع ایران به قطعنامه شورای حکام/ راهاندازی سانتریفیوژهای پیشرفته
-
معاون سازمان انرژی اتمی: ایران ظرفیت غنی سازی را به شکل قابل ملاحظهای افزایش میدهد/ مجموعهای از سانتریفیوژهای پیشرفته را بکار میگیریم
-
ایران وارد فاز مهاجرت عام شده است
-
پشت پرده معامله قرن بن سلمان با پوتین
-
بازار سهام این هفته مثبت خواهد بود؟