اعلام فهرست بالگردهای مورد نیاز
پردهبرداری از همکاری جدید تهران-مسکو؛ ایران به هلیکوپترهای روسی مجهز میشود
اکوایران: دستیار ویژه رئیس جمهور روسیه از آمادگی شرکتهای روسی برای «تولید مشترک هلیکوپتر» با ایران خبر داد.

به گزارش اکوایران به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، ایگور لویتین، دستیار ویژه رئیس جمهور روسیه اخیراً از آمادگی شرکتهای روسی برای «تولید مشترک هلیکوپتر» با ایران خبر داد. مجلس شورای اسلامی ایران نیز خبر خرید پدافند هوایی، موشکی و همچنین جنگنده و بالگرد از روسیه را داد.
بنابر گزارش اسپوتنیک، محمدحسن سنگتراش، طراح تسلیحات ایرانی و محقق استراتژیهای امنیتی و دفاعی، گفت: «روسیه در ساخت بالگردهای پیشرفته که برای اهداف مختلف استفاده میشوند، پیشرفت چشمگیری داشته است.» سنگتراش گفت: «سابقه حضور بالگردهای روسی در ایران به سال های 1998 تا 2000 برمیگردد، زمانی که تسلیحات هوایی ایران پس جنگ هشت ساله با رژیم بعث عراق تخریب و یا مستعمل شده بود.»
وی افزود: «این هلیکوپترها مانند Mi-17 به دلیل هزینه کم تعمیر و نگهداری و تنوع مأموریتهای قابل انجام با آن، از جمله عملیاتهای حساس مانند توقیف نفتکشهای غربی، مورد تحسین کاربران ایرانی قرار گرفتند. »
در پاسخ به این سوال که ایران چه بالگردهایی از روسیه میخرد، این کارشناس ابتدا از روسیه به دلیل پیشرفتهایش در ساخت هواپیما و بالگرد تجلیل کرد و گفت: «روسیه در صنعت ساخت هلیکوپتر بسیار پیشرفته است، به گونهای که برخی از هلیکوپترهای معروف غربی کپیبرداری از فناوری روسیه هستند.»
وی با بیان اینکه «تنوع بالگردهای روسی فوقالعاده است»، این را رد نکرد که بالگردهایی مانند Ka-52 و Mi-28 ممکن است «به عنوان پرندههای رزمی در سازمانهای دفاعی [ایران] مورد استفاده قرار گیرند». وی همچنین به بالگردهای چند منظوره Mi-26 و Ka-226 و همچنین هلیکوپتر ترابری K-32 اشاره کرد که به گفته او ایران میتواند آنها را نیز خریداری کند.
این کارشناس درباره امکان اجرای برنامههای تولید مشترک هلیکوپتر ایران و روسیه خوشبین بود. به گفته وی، «پروژههای [بالگردی] زیادی وجود دارد که دو کشور میتوانند با هم بسازند، از جمله پروژههای مربوط به ساخت احتمالی بالگرد صبا-248 و بالگرد سلحشور.»
سنگتراش گفت: «بالگرد سلحشور، مانند هلیکوپترهای خانواده کاموف، از روتورهای هممحور استفاده میکند که در جهت مخالف میچرخند و به پرنده قدرت بالابری زیادی میدهند. […] ما هلیکوپتر تهاجمی با قدرت و سرعت بالایی خواهیم داشت که این توانایی را دارد که در شرایط بحرانی به سرعت واکنش نشان دهد.»
وی افزود: «پیشبینی میشود که سلحشور مجهز به دوربین مادون قرمز و انواع تسلیحات مانند موشکهای هدایتشونده باشد که آزادی عمل بیشتری به خلبان و افسر تسلیحات می دهد.»
این کارشناس در حالی این صحبتها را مطرح کرد که ایران هنوز آغاز اجرای پروژه سلحشور را اعلام نکرده است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
ادعای آکسیوس در مورد جزئیات نحوه مذاکرات مسقط
-
قیمت سکه عقبنشینی کرد
-
دیدار عراقچی با وزیر خارجه عمان؛ انتقال مواضع ایران به آمریکا توسط میانجیگر عمانی
-
لذت تلخ بنسلمان از شکست بالقوه ترامپ در یمن؛ ریاض و ابوظبی بر سر حوثیها به اختلاف خواهند خورد؟
-
وزیر خارجه عمان مذاکرات مسقط را سازنده خواند؛ ادامه گفتوگوها در هفته آینده
-
واکنش ترامپ به مذاکره امروز ایران و آمریکا
-
میزان بدهی 26 بانک کشور + جدول و اسامی
-
مذاکرات ایران و آمریکا؛ شانس جدید برای جذب سرمایهها
-
تیم مذاکرهکننده ایران راهی مسقط شد