به گزارش اکوایران، سناتور مارک وارنر و سناتور جان تون به دنبال معرفی قانون «فناوری چین» هستند. قانونگذاران، فناوری را یکی از حوزه‌های رقابت با چین می‌دانند.

به نوشته بلومبرگ، روز یک‌شنبه، مارک وارنر، رئیس کمیته اطلاعات سنا به شبکه فاکس‌نیوز گفت که قصد دارد این هفته لایحه‌ای را معرفی کند که به دولت اجازه می‌دهد به شکل سیستماتیک، فناوری‌های چینی، از جمله سرویس‌هایی مانند تیک‌تاک را مسدود کند.

وارنر گفت که این لایحه از حمایت فراحزبی و نمایندگانی مانند جان تون، سناتور داکوتای جنوبی برخوردار بوده و افزود: این قانون به آمریکا این اختیار را می‌دهد تا در صورت لزوم، فناوری‌های خارجی را ممنوع کند.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا طرح وی شامل تیک‌تاک هم می‌شود که وی تأکید کرد. این سناتور دموکرات ویرجینیا گفت: هر روز ۱۰۰ میلیون آمریکایی به مدت ۹۰ دقیقه از تیک‌تاک استفاده می‌کنند. این اپلیکیشن داده‌های آمریکایی‌ها را دریافت کرده ولی از آن‌ها محافظت نمی‌کنند. آنچه که من را در مورد تیک‌تاک بیشتر نگران می‌کند این است این نرم‌افزار یک ابزار تبلیغاتی و پروپاگاندا است.

موفقیت تجاری تیک‌تاک در ایالات متحده به ضرر غول‌های رسانه‌های اجتماعی آمریکایی مانند متا و یوتیوب تمام شد که هر دو در واکنش به محبوبیت برنامه تیک‌تاک شرکت بایت‌دنس (Bytedance)، سرویس کلیپ‌های کوتاه را سرویس‌های خود اضافه کردند. با وجود تهدید چندساله به فیلترینگ تیک‌تاک در آمریکا، شرکت بایت‌دنس به دنبال دورکردن پایه‌های سرویسش از چین، اقدامات مختلفی را انجام داده از جمله انتقال سرور داده‌های کاربران به کشور سنگاپور. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا نیز بایت‌دنس را تحت فشار قرار داد که تیک‌تاک را به یکی از شرکت‌های مایکروسافت یا اوراکل بفروشد اما پایان دولتش اجازه نداد.

photo_2023-03-06_06-02-01

سناتور وارنر هشدار داد که چین برای آمریکا، تهدیدی فراتر از اتحاد جماهیر شوروی بوده و تصوری که قبلا در مورد ادغام چین در اقتصاد جهانی و لیبرال‌شدن آن وجود داشت، غلط از آب درآمد. وی گفت: زمان زیادی همه فکر می‌کردند که هرچه بیشتر چین را جهانی‌تر کنیم، آزادتر می‌شود. و این فرضیه کاملاً اشتباه بود.

وارنر نگاه خود در قبال تیک‌تاک را از نظر دفاعی توضیح داد و گفت که چین در حوزه اقتصاد و فناوری به شدت سرمایه‌گذاری کرده و آمریکا نیز باید به همین ترتیب عمل کند.

این سناتور دموکرات افزود: چین در مناطق اقتصادی سرمایه‌گذاری می‌کند. چینی‌ها ۵۰۰ میلیارد دلار از حق مالکیت معنوی دیگران را به سرقت برده‌اند. رقابت ما با آن‌ها نه در حوزه فناوری بلکه در حوزه امنیت ملی تعریف می‌شود.