زیرساختهای اوکراین هدف حملات موشکی مسکو
ضدحملات روسیه به سراسر اوکراین؛ بهانهای برای تلافی؟
اکوایران: همزمان با تشدید درگیریها در شهر باخموت اوکراین، موشکهای روسیه شهرهایی از جمله کیف، بندر اودسا و دومین شهر خارکف را هدف قرار دادند.
به گزارش اکوایران - به گفته مقامات، موشکهای مسکوبه شهرهای زیادی مانند ژیتومیر، وینیتسیا و ریونه در غرب تا دنیپرو و پولتاوا در مرکز اوکرایننیز اصابت کردند.فعلاً گزارشی از تلفات جانی وجود ندارد.
به نوشته خبرگزاری رویترز، ویتالی کلیتشکو، شهردار کیف گفت که در پی وقوع انفجارهایی در بخش جنوب غربی شهر،نیروهای امدادی اعزام شدند. برخی از ساکنان نیز از قطعی برق خبر دادند.
ماکسیم مارچنکو، فرماندار منطقه اودسا در تلگرام گفت که یک حمله موشکی انبوه به تأسیسات برقی این شهر بندری اصابت کرده که باعث قطعی برق شد. مناطق مسکونی نیز مورد حمله قرار گرفتند.
اوله سینهوبوف، فرماندار منطقه خارکف گفت که اهدافی مانند زیرساختهای منطقه مورد اصابت ۱۵ حمله قرار گرفتند. حملات دیگری در شهر مرکزی دنیپرو و مناطقی در سراسر کشور نیز گزارش شده است.
اواخر روز چهارشنبه، ارتش اوکراین اعلام کرد که برخلاف ادعای روسیه مبنی بر کنترل نیمه شرقی شهر معدنی باخموت، نیروهایش موفق شدهاند که حملات روسها به این شهر را عقب برانند.
در یکی از خونینترین نبردهای این جنگ، مدافعان اوکراینی که هفته گذشته به نظر میرسید آماده عقبنشینی تاکتیکی بودند، همچنان ایستادگی کردند.
ستاد کل نیروهای مسلح اوکراین در صفحه فیسبوک نوشت: حمله دشمن به باخموت بیوقفه ادامه داشت؛ اما مدافعان ما حملات به شهر و مناطق اطراف را دفع کردند.
اکنون رهبران نظامی و سیاسی اوکراین مشغول بررسی حفظ مواضع در باخموت و تحمیلکردن حداکثری تلفات به روسیه هستند تا آنها را زمینگیر کنند.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین در یکسخنرانی ویدئویی گفت که نبرد باخموت و منطقه اطراف دونباس اولویت اول است.
او در مصاحبه جداگانهای با سیانان گفت: روسیه توجه حملات خود را به دونباس متمرکز کرده است؛ اما به نظر میرسد که تهاجمی آهسته و بیجان باشد. زیرا روسها قدرت و نفرات کافی ندارند.
یوگنی پریگوژین، رئیس گروه مزدور روسی واگنر گفت که نیروهایش بخش شرقی باخموت را تصرف کردهاند. اگر ادعای او درست باشد، نیروهای روس پس از یک نبرد چندماهه و پرهزینه، تقریباً نیمی از شهر را در کنترل دارند.
پریگوژین در اپلیکیشن تلگرام گفت: شرق رودخانه باخموتکا کاملاً تحت کنترل واگنر است.
این رودخانه، شهر باخموت در حاشیه استان دونتسک اوکراین را که بخشی از آن تحت اشغال روسیه است، به دونیم تقسیم میکند که مرکز شهر در سمت غرب آن قرار دارد.
اوله ژدانوف، تحلیلگر نظامی اوکراینی گفت که علاوه بر منطقه زباخموتکا در حومه شرقی باخموت، روسها منطقه شمالی ایلینیوکا را نیز تصرف کردهاند.
او با بحرانی دانستن وضعیت افزود که نیروهای روسی همچنین در نزدیکی آودیوکا در جنوب باخموت و همچنین در شمال و اطراف سواتوو نیز مسلطاند.
همزمان ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو پیش از نشست وزرای دفاع اتحادیه اروپا در استکهلم گفت: روسیه در حال اعزام نیروهای بیشتری است.
استولتنبرگ گفت: روسها تلفات زیادی متحمل شدهاند؛اما در عین حال نمیتوانیم احتمال سقوط باخموت در روزهای آینده را رد کنیم.
وزرای دفاع اتحادیه اروپا بر تسریع ارسال مهمات توپخانه به اوکراین موافقت کردند. اوکراین سریعتر از نرخ تأمین تدارکات لازم، مهمات مصرف میکند.
بر اساس این طرح، کشورهای اتحادیه اروپا مشوقهایی مالی به ارزش ۱ میلیارد یورو برایارسال بیشتر مهمات توپخانه به کیف دریافت خواهند کرد. ۱ میلیارد یوروی دیگر نیز برای تأمین مشترک مهمات جدید در نظر گرفته شده است.
روسیه گفته است که نزدیک به ۲۰ درصد از خاک اوکراین را ضمیمه خود کرده و میگوید که تصرف باخموت گامی برای تصرف کل منطقه صنعتی دونباس خواهد بود.
تحلیلگران غربی میگویند که ارزش استراتژیک باخموت کم است. البته کنترل آن پس از سلسلهای از شکستها، ولادیمیر پوتین و ارتش روسیه را تقویت میکند.کیف میگوید خسارات وارده به روسیه در نبرد باخموت میتواند تعیینکننده مسیر جنگ بوده و انتظار میرود که اوکراین پس از مساعدشدن آبوهوا و دریافت کمکهای نظامی بیشتر از غرب، ضد حمله را آغاز کند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فوری؛ شورای حکام آژانس قطعنامه ضدایرانی را تصویب کرد
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
قیمت جدید محصولات ایران خودرو رسما اعلام شد / توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودروها
-
از قطع روابط تا دیدار ژنرالها؛ واکاوی تلاشهای ریاض برای نزدیکی به تهران
-
پاسخ قاطع ایران به قطعنامه شورای حکام/ راهاندازی سانتریفیوژهای پیشرفته
-
واکنش فوری تهران به قطعنامه شورای حکام آژانس
-
معمای ترامپ در مواجهه با تهران/ چه چیزهایی میتواند مانع از مذاکره شود؟
-
توصیه مولوی عبدالحمید به گفتوگو با آمریکا و اروپا/ گام اهل سنت برای وفاق
-
پشت پرده معامله قرن بن سلمان با پوتین