کناره گیری وندی شرمن از دستگاه دیپلماسی آمریکا
پایان حیات سیاسی بانوی آهنین واشنگتن؟
اکوایران: شرمن اولین زنی بود که در قامت قائم مقام وزیر خارجه خدمت کرد هرچند در دولت اوباما نیز در به عنوان معاون وزیر در امور سیاسی، مقام سوم را ساختار وزارت خارجه ایالات متحده از آن خود کرده بود.
به گزارش اکوایران، پس از آن که روسیه صدها هزار سرباز خود را در مرز اوکراین مستقر کرد، تصورها درباره حمله روسیه به اوکراین به یقین تبدیل شد، در همان بازه زمانی دولت بایدن یکی از دیپلمات های ارشد خود را برای گفتگو با همتای روس فرستاد تا بدین طریق مسکو را از آغاز جنگی تمام عیار منصرف کند.
ژانویه 2022 وندی شرمن، قائم مقام وزیر امور خارجه ایالات متحده با سرگئی ریابکوف در ژنو دیدار داشت و دو طرف در باب مسائل امنیتی رایزنی داشتند. همان زمان بود که شرمن دریافت که خواسته های ریابکوف پوششی است برای یک جنگ اجتناب ناپذیر. از همین رو در مصاحبه روز پنجشنبه اعتراف کرد که ایالات متحده می دانست وارد چنین رقابتی خواهد شد.
شرمن روز جمعه با ارسال ایمیلی به کارکنان وزارت امور خارجه کناره گیری اش را اعلام کرد.
حالا شرمن قرار است 30 ژوئن سمت خود را واگذار کند.
وندی 73 ساله در قامت دیپلماتی پیشرو برای مذاکرات سخت با رقبا و مخالفان ایالات متحده بالاخص چین نقشی برجسته داشت، او همچنین یکی از منتقدان سرسخت رویکرد دولت بایدن در حوزه سیاست خارجی بود، رویکردش موجب شد تا نوعی الگوی زنانه در سیاست خارجی ایالات متحده نهادینه شود.
به نوشته نیویورک تایمز شرمن اولین زنی بود که در قامت قائم مقام وزیر خارجه خدمت کرد هرچند در دولت اوباما نیز در به عنوان معاون وزیر در امور سیاسی، مقام سوم را ساختار وزارت خارجه ایالات متحده از آن خود کرده بود.
او در سه دولت دموکرات و زیر سایه پنج وزیر امور خارجه فعالیت داشته و در قامت معاون وزیر خارجه از 39 کشور بازدید کرد.
سوزی جورج، دستیار شرمن در این باره به نیویورک تایمز گفت که برای بسیاری از ما، بالاخص به عنوان یک زن، شرمن رهبری فعال و در عین حال موثر بود.
وارن کریستوفر، نخستین وزیر امور خارجه بیل کلینتون شرمن که آن زمان در شرکتی فعال در حوزه رسانه فعالیت داشت را برای فعالیت در وزارت امور خارجه برگزید. شرمن بعدها و در زمان مادلین آلبرایت، اولین وزیر امور خارجه زن آمریکا بر مقوله رایزنی اسرائیل و فلسطین و ایالات متحده با کره شمالی متمرکز شد.
او در نخستین در نخستین سفر وزیر خارجه ایالات متحده به پیوینگ یانگ، البرایت را همراهی کرد.
دشوارترین ماموریت دیپلماتیک شرمن احتمالا رهبری رایزنی های آمریکا با ایران بر سر توافق هسته ای در دوران ریاست باراک اوباما بود.جان کری، وزیر امور خارجه وقت آمریکا سال 2015 توافق نهایی را اعلام و محدودیت هایی را بر برنامه هسته ای ایران تعریف کرد اما چندی بعد، جمهوری خواهان دستاورد دولت اوباما را به چالش کشیدند.
شرمن در باب سیاست اتخاذی واشنگتن در ارتباط با چن نقش برجسته ای را ایفا کرد. او ناچار بود اولویت های رقیبش را متعادل کند. همکاری شرمن با آنتونی بلینکن جهت حراست از کانال های ارتباطی و در عین حال مقابله با سیاست های چین در سراسر جهان موجب گشت تا او نقش برجسته ای یابد.
زمانی که پنتاگون از شناسایی یک بالن جاسوسی چینی بر قرار ایالات متحده خبر داد، شرمن از یک دیپلمات چینی خواست تا در این باره اظهار نظر کند.
در همین راستا سفیر کره جنوبی در واشنگتن گفت: شرمن بانوی آهنین دیپلماسی ایالات متحده است. به باورش او نقشی سازنده در کمک به بهبود روابط میان ایالات متحده و ژاپن ایفا کرد. معاون شرمن هم او را گزینه اصلی بایدن قلمداد کرد که برای رایزنی های سخت در مکان سخت برگزیده می شد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
فوری؛ شورای حکام آژانس قطعنامه ضدایرانی را تصویب کرد
-
رانا و شاهین بازار خودرو را آتش زدند
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم