نصب ۱۰ دوربین آژانس در اصفهان
اکوایران: سخنگوی سازمان انرژی اتمی از نصب و فعالسازی ۱۰ دوربین آژانس بینالمللی انرژی اتمی در سایت هستهای اصفهان خبر داد.
به گزارش اکوایران، سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفته ۲۹ دوربین و دستگاه آژانس بینالمللی انرژی اتمی جمعآوری شده بود که با توافق انجام شده حدود ۱۰ دوربین در اصفهان فعال شد.
بهروز کمالوندی با بیان اینکه دوربینهایی که طبق توافق با آژانس بینالملل انرژی اتمی دوباره فعال شدند، در مرکز تولید سانتریفیوژ اصفهان است، اظهار کرد: این مرکز فعلی ساخت سانتریفیوژ در اصفهان، همان خط تولید سانتریفیوژ کرج است که بعد از خرابکاری به جای امنی منتقل شد.
او در این رابطه ادامه داد: هر جا دشمن علیه تاسیسات هستهای ایران خرابکاری انجام داد، تاسیسات کشورمان به مکان امنتری انتقال یافت و کیفیت تولیدات هستهای هم بیشتر شد.
وی با بیان اینکه ۲۹ دوربین و دستگاه آژانس جمع آوری شده بود که با توافق انجام شده حدود ۱۰ دوربین در نطنز فعال شد، افزود: اطلاعات ذخیره شده در دوربینها نزد ایران خواهد ماند تا رسیدن به توافق برای آژانس قابل دسترسی نیست.
کمالوندی در ادامه اظهار کرد: نظارتها در فردو پادمانی است و هیچ دوربین فراپادمانی در آنجا نصب نشده است. آژانس دیگر سوالی درخصوص دو مکان ادعایی آباده و جابر بن حیان ندارد.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه فراهم شدن فضای سیاسی لازم برای پایان یافتن موضوع این دو مکان ادعایی کافی است، گفت: عملکرد آژانس بینالملل انرژی اتمی تحت فشارها و رویکردهای سیاسی است. برخی از کشورهای شورای حکام که حتی درک درستی از مباحث فنی ندارند و ما مجبوریم موضوع را برای آنها توضیح دهیم بر اساس رویکرد سیاسی و نه فنی موضعگیری میکنند.
وی با تاکید بر اینکه مذاکرات با آژانس درباره این دو موضوع در حال انجام است، افزود: بازرسان ممکن است تابعیت کشورهای مختلف را داشته باشند البته با انتصاب بازرسان با تابعیت کشورهای هدف مانند آمریکا، کانادا و برخی کشورهای اروپایی موافقت نمیشود. در برخی کشورها مثل ژاپن بازرسی از تاسیسات هستهای بصورت آنلاین است یعنی تاسیسات آنها به صورت برخط از وین مورد نظارت قرار میگیرد
سخنگوی سازمان انرژی اتمی همچنین گفت: هیچ بازرسی آنلاین در تاسیسات هستهای ایران وجود ندارد فقط بر روی خروجی غنی سازی ۶۰ درصد فردو و نطنز دستگاه غنا سنج قرار دارد که پادمانی است.
کمالوندی ادامه داد: سوابق همه بازرسها توسط دستگاهای امنیتی مورد بررسی قرار می گیرد. سوابق بازرسهای هستهای را بررسی میکند و اگر با فردی موافق نباشیم اجازه بازرسی به او نمیدهیم و حتی اگر بعد از صدور مجوز ملاحظات امنیتی ایجاب کند مجوز او میتواند لغو شود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فوری؛ شورای حکام آژانس قطعنامه ضدایرانی را تصویب کرد
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
از قطع روابط تا دیدار ژنرالها؛ واکاوی تلاشهای ریاض برای نزدیکی به تهران
-
قیمت جدید محصولات ایران خودرو رسما اعلام شد / توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودروها
-
واکنش فوری تهران به قطعنامه شورای حکام آژانس
-
معمای ترامپ در مواجهه با تهران/ چه چیزهایی میتواند مانع از مذاکره شود؟
-
توصیه مولوی عبدالحمید به گفتوگو با آمریکا و اروپا/ گام اهل سنت برای وفاق
-
پشت پرده معامله قرن بن سلمان با پوتین
-
چرا غرب از گروسی ناامید شد؟/ واکنش تهران به صدور قطعنامه احتمالی چه خواهد بود؟