پایههای لرزان یک دولت مافیایی
پاشنه آشیل کرملین؛ مقامات خطونشانهای پوتین را جدی نمیگیرند!
اکوایران: امتناع یا ناتوانی مقامهای روس از دستورات ضدغربی پوتین در یک لحظه حساس سیاسی برای او رخ داده است. قدرت.های غربی به بهانه جنگ پرهزینه کرملین علیه اوکراین تمایلی برای کاهش تحریمهایی که اقتصاد روسیه را منزوی کرده، ندارند.
به گزارش اکوایران، ولادیمیر پوتین اعلان جنگ وجودی کرده و انزجار غرب از حمله اش به اوکراین را به سان توطئهای موذیانه با هدف تجزیه و انقیاد مسکو توصیف میکند. مرد به ظاهر قدرتمند روس در جنگ صلیبیاش علیه غرب استفاده از کلمات بیگانه را ممنوع کرده و به مقامات خود دستور داده که از خودروهای ساخت خارجی استفاده نکنند. پوتین همچنین استفاده از فنآوری غربی - از جمله دستگاه های اپل را منع کرده است.
خط و نشان هایی که جدی گرفته نمی شود!
به نوشته اقتصادنیوز، با این همه شواهد نشان می دهد خط و نشان های تزار چندان جدی گرفته نمی شود. آنگونه که نیوزویک نوشته، دیمیتری مدودف، رئیسجمهوری پیشین هنگام ورود به یک رویداد در کاروانی از وسایل نقلیه ساخت خارجی، سوار بر مرسدس بنز لوکس دیده شده است. همزمان گزارشهای اخیر نشریه Verstka نشان میدهد که رویت مددوف تصادفی نبود. این سازمان رسانه ای مستقل در ماه جاری فاش کرد که سازمان های دولتی روس یک هفته پس از دستور پوتین مبنی بر توقف استفاده از خودروهای ساخت غرب، بیش از 53 میلیون روبل (570 هزار دلار) برای خودروهای خارجی اختصاص داده اند. یکی دیگر از رسانه های مخالف گزارشی را منتشر کرد که در آن جزئیاتی از نحوه استفاده مقام های وزارت دفاع روسیه و وزارت کشاورزی از محصولات اپل است.
پاشنه آشیل کرملین
امتناع یا ناتوانی مقام های روس از دستورات ضدغربی پوتین در یک لحظه حساس سیاسی برای «رئیس» رخ داده. قدرت های غربی به بهانه جنگ پرهزینه کرملین علیه اوکراین تمایلی برای کاهش تحریمهایی که اقتصاد روسیه را منزوی کرده، ندارند. از همین رو روبل در حال سقوط است و تلاش چندین دهه ای مسکو برای تعریف اقتصاد قلعه موفقیت چندانی نداشته.در این میان با پایان یافتن شورش گروه واگنر در آینه عقب - و نگرانی در باب واکنش ظاهرا منفعلانه مقام های روسی به این واقعه - موقعیت پوتین در راس کرملین شاید به اندازه گذشته امن نباشد.مسکو سال ها تلاش کرده تا جایگزین های داخلی برای کالاهای خارجی را تقویت کند. با این حال، اتکای روسیه به فن آوری غربی هم یک مشکل عملی است و هم سیاسی. یک پاشنه آشیل اقتصادی و نمادی از حقارت تکنولوژیک مسکو.
آغوش باز روسیه به روی خودروهای چین و ایران
تحریم های غرب و فرار سرمایه به این معنی است که بسیاری از کالاها دیگر در بازار روسیه قابل دسترسی نیستند. اولگ ایگناتوف، تحلیلگر ارشد روس فعال در اندیشکده گروه بحران، به نیوزویک گفت: اجرای دستور توقف استفاده از خودروهای خارجی و کالاهای اپل دشوار خواهد بود، زیرا در بازار نمیتوانید جایگزینهای زیادی پیدا کنید.بازار خودرو روسیه در شرایط سختی قرار دارد. سال گذشته بدترین سال صنعت خودرو از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی بود و بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط سرویس آمار فدرال، تولید 67 درصد کاهش یافت. به نظر می رسد تولیدکنندگان داخلی قادر به جبران کسادی شرکت های خارجی که از جنگ اوکراین فرار می کنند، نیستند.
به گفته ایگناتوف، بسیاری از شرکت های خارجی غربی و شرکت های خارجی کره ای، بازار روسیه را ترک کردند.او افزود: پیش از این اگر می خواستید ماشین ارزان بخرید، ماشین کره ای می خریدید، اما اکنون این امکان وجود ندارد. ایگناتوف در با تولیدکنندگان روس گفت: مشکل این است که آنها به اندازه کافی خودرو تولید نمی کنند. به باورش دیر یا زود خودروهای تولید چین یا شاید خودروهای ایرانی در خاک روسیه بومی سازی خواهند شد.ایگناتوف گفت که روسیه قادر نیست به نیازهای یک بازار مدرن مخابراتی پاسخ دهد. اگرچه مسکو می تواند گوشی های هوشمند تولید کند، اما سیستم عامل مستقل موثری ندارد.به اعتقاد او، در چنین شرایطی روس ها انتخاب زیادی ندارند، آنها باید از تلفن های هوشمند با سیستم عامل اندروید یا با سیستم های عملیاتی چین استفاده کنند.
پایه های لرزان دولت مافیایی پوتین
چندین دهه است که پوتین مانع از ظهور رهبران جدید می شود. حالا با گذشت 18 ماه از جنگ فاجعه بار اوکراین، شواهد نشان می دهد نخبگان روس فارغ از نارضایتی های گزارش شده، برای بسیج شدن علیه تزار تمایل دارند. در همین راستا ناظران معتقدند، هدف شورش واگنر پوتین نبود، بلکه یوگنی پریگوژین، الیگارش سرکش روس قصد داشت رقبای خود در وزارت دفاع - یعنی سرگئی شویگو، وزیر دفاع و والری گراسیموف، رئیس ستاد کل ارتش را کناربزند.اما به نظر می رسد که لرزه های کودتای کوتاه مدت، پایه های دولت مافیایی پوتین را متزلزل کرده است. در چنین شرایطی ادامه حیات واگنر چالشی برای رهبری پوتین است. مارک وویگر - مشاور ویژه سابق در امور روسیه و اوراسیا در این باره به نیوزویک گفت: مشکل پوتین با پریگوژین شبیه مشکل او با لوکاشنکو است.هر دو زیردستهای سرکشی هستند که نمیخواهند تحت کنترل باشند، و هر یک از آنها امپراتوری کوچک خود را کنترل میکند؛ یکی در بلاروس، دیگری در آفریقا.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
انعطافپذیری در لحظهای کلیدی؛ پوتین معامله ایروان را با تهران تکرار میکند؟
-
قیمت جدید محصولات ایران خودرو رسما اعلام شد / توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودروها
-
معاون سازمان انرژی اتمی: ایران ظرفیت غنی سازی را به شکل قابل ملاحظهای افزایش میدهد/ مجموعهای از سانتریفیوژهای پیشرفته را بکار میگیریم
-
نبرد غولها در میانه بازی بزرگ؛ چگونه پوتین و بن سلمان جهان را به لرزه درآوردند؟
-
ایران وارد فاز مهاجرت عام شده است
-
هشدار اکونومیست درباره درباره ورود «ماسک» به سیاست: خطر ظهور الیگارشی فاسد در آمریکا
-
پاسخ قاطع ایران به قطعنامه شورای حکام/ راهاندازی سانتریفیوژهای پیشرفته
-
بازار سهام این هفته مثبت خواهد بود؟
-
لحظه تعیین کننده جنگ؛ چگونه پوتین از خط قرمز دکترین بازدارندگی جنگ سرد عبور کرد؟