به گزارش اکوایران، به گفته وزیر نفت ایران، جمهوری اسلامی انتظار دارد تولید نفت خود را تا پایان تابستان به ۳.۴ میلیون بشکه در روز برساند که تولید آن را نزدیک به سقف تولید ۳.۸ میلیون بشکه‌ای ایران خواهد رساند. به نوشته بلومبرگ، بر اساس توضیحات او به کمیته انرژی مجلس ایران، این کشور در دو سال گذشته تولیدش را حدود ۵۰ درصد افزایش داده است.

به نوشته بلومبرگ، اظهارات وزیر نفت در حالی مطرح می‌شود که تلاش‌های دیپلماتیک بین ایالات متحده و ایران این گمانه‌زنی را در مورد احیای برجام که دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۸ آن خارج شد را تقویت می‌کند. دو کشور اخیراً به توافقاتی دست یافتند که بر اساس آن آمریکایی‌های زندانی در ایران در ازای آزادشدن منابع برخی منابع مالی مسدود‌شده جمهوری اسلامی آزاد می‌شوند.

گفت‌وگوهای بیشتر می‌تواند زمینه برای افزایش تولید و صادرات نفت ایران فراهم کند. بر اساس گزارش TankerTrackers.com که داده‌های مربوط به محموله‌های محموله نفت را ارائه می‌کند، در ۲۰ روز اول آگوست، این کشور ۲.۲ میلیون بشکه در روز نفت خام و میعانات گازی صادر کرده که بالاترین میزان در سال جاری است.

در عین حال، رونق فروش نفت این ایران که بیشتر آن به چین سرازیر می‌شود، تلاش‌های اوپک‌پلاس برای حفظ قیمت نفت را پیچیده کرده است. افزایش تولید نفت ایران تا حدی به ضرر کاهش تولید اخیر عربستان سعودی و روسیه است. این مسئله بر قیمت نفت تأثیر گذاشته، به طوری که شاخص جهانی نفت خام برنت زیر ۸۵ دلار در هر بشکه معامله می‌شود.

افزایش تولید نفت و گاز ایران همزمان با دستیابی این کشور به یک توافق اولیه با حریف منطقه‌ای خود، عربستان سعودی در ماه آوریل و همچنین آخرین مذاکرات دیپلماتیک با آمریکا همزمان شده است. ایران که زمانی دومین تولیدکننده بزرگ سازمان کشورهای صادرکننده نفت بود، به دلیل تحریم‌های پی‌درپی با ضعف شدید سرمایه‌گذاری در صنعت انرژی خود مواجه شد، در حالی که صادرات نفت خام آن تحت سیاست فشار حداکثری ترامپ متوقف شد.

در حالی که ردیابی صادرات ایران، به دلیل خاموش‌کردن سیستم‌های ردیابی ماهواره‌ای کشتی‌ها برای مخفی‌کردن مسیرهایشان، بسیار سخت است، داده‌های TankerTrackers نشان می‌دهد که ایران در حال خارج‌کردن نفت خام از مخازن ذخیره خود است. این کشور روزانه حدود ۱.۸ میلیون بشکه نفت خام را در پالایشگاه‌های داخلی فرآوری می‌کند.