مرز جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان بار دیگر به تنش کشیده شده و بر اساس گزارش منابع خبری ظاهراً طرفین نیروها و تجهیزاتی را به مرزها منتقل کرده‌اند. باتوجه به اینکه یکى از اهداف باکو از این اقدامات، تصرف استان سیونیک یا کریدور زنگزور در مرز ایران و ارمنستان است، این تنش ها با تهران ارتباط مستقیم دارد. اما پرسش آنکه آیا این تنش‌ها منجر به درگیرى نظامى مى‌شود و به طور کلى راه حل بحران قفقاز جنوبى چیست؟

ولى گل محمدى، استاد دانشگاه تربیت مدرس در گفت‌وگو با اکوایران گفت که احتمال درگرفتن جنگ در جنوب ارمنستان کم است زیرا ایران و ترکیه نمى‌خواهند وارد درگیرى شوند.

به گفته این استاد دانشگاه، ایران و ترکیه بعد از جنگ سوریه یاد گرفتند در بزنگاه‌ها اختلافات خود را مدیریت کنند اما باید توجه داشت که تاریخ جنگ‌ها نشان می‌دهد اغلب جنگ‌ها تحت تاثیر تنش‌های ناخواسته بوده است.

گل محمدی معتقد است که براى حل بحران در مرزهایمان با ارمنستان، میدان و دیپلماسى باید در کنار هم فعال باشند. او تاکید کرد که ایران باید این پیام را برساند که اگر اتفاقى بیفتد غیرفعال نخواهد بود اما ابتدا باید از مسیر گفت‌وگو وارد شود و اجازه ندهد وضعیت به نقطه بى‌بازگشت برسد.