چشم طمع باکو و آنکارا به قلمرو ارمنستان
چند سالی است که تنشها در قفقاز جنوبی شدت و حدت بیشتری پیدا کرده است؛ دو جنگ آخر قرهباغ که به تصرف کامل این منطقه توسط جمهوری آذربایجان منجر شد در سه سال گذشته رخ داده است.
اما آیا باکو و آنکارا فقط سودای بازگشت کامل قرهباغ تحت حاکمیت آذربایجان را داشتند یا اهداف دیگری در خصوص گسترش جهان ترکی را نیز دنبال میکنند؟
علی قائممقامی، پژوهشگر مسائل قفقاز به اکوایران توضیح داد:« در تاریخ ۲۳ ژوئن در استانبول یک کنفرانس توسط ریاست ترکهای خارج از کشور و جوامع فامیلی وابسته به وزارت فرهنگ و توریسم ترکیه برگزار شد که در آن تاکید شد که خانات ایروان، آذربایجان غربی است و دولتی به اسم ارمنستان وجود ندارد و دولت ارمنستان فقط یک خاکریز است که مانع اتحاد جهان ترک شده است. »
قائممقامی افزود:« همچنین الهام علیاف در ۲۲ دسامبر ۲۰۲۲ گفته بود که باید آذربایجان غربی را نجات دهیم. یعنی از نظر آنها، دولت ارمنستانی وجود ندارد.»
به گفته این کارشناس، هم دولت آنکارا و هم دولت باکو طرحها و نقشههایی برای تصرف ارمنستان دارند که برخلاف حقوق بینالملل است. زیرا دولت ترکیه در سال ۱۹۹۱ میلادی موجودیت و استقلال ارمنستان را به رسمیت شناخت و آذربایجان و ارمنستان نیز به صورت متقابل استقلال یکدیگر را به رسمیت شناختند.
وی تصریح کرد که شاید باکو و آنکارا نتوانند کل ارمنستان را تصرف کنند، اما ممکن است با هدف ایجاد کریدور زنگزور، استان سیونیک را تصرف کنند. سناریوی خوشبینانهتر هم این است که این کریدور تحت نظارت روسیه و ارمنستان بازگشایی شود اما باکو و آنکارا نیز در آنجا دخل و تصرف داشته باشند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
شرط لغو سفر ویتکاف به عمان
-
فوری؛ ترامپ تعرفهها را به مدت ۹۰ روز تعلیق کرد
-
جزئیات جدید از مذاکره ایران و آمریکا در عمان
-
روایت عارف از روند مذاکرات ایران و آمریکا
-
ادعای رویترز؛ اعلام آمادگی حزبالله برای مذاکره بر سر خلع سلاح
-
تهدید نظامی ترامپ علیه تهران در فاصله دو روز به آغاز مذاکرات: فرصت زیادی برای توافق نداریم!
-
کاهش ۸ میلیونی قیمت سکه امامی؛ مذاکرات آینده بازار طلا را جهت میدهد
-
وعده ترامپ به بیبی در مورد تهران چه بود؟
-
افزایش قیمت خودروهای داخلی و وارداتی/ حراج خودروهای وارداتی آغاز شد