حمیدرضا عزیزی، پژوهشگر مهمان در بنیاد علم و سیاست آلمان به «اکوایران» گفت: «این سفر را باید از یک طرف در چهارچوب تلاش‌های روسیه برای حفظ توازن در سیاست خاورمیانه‌ای‌اش و از طرف دیگر تلاش برای استفاده از شرایط بین‌المللی در جهت پیشبرد منافعش قلمداد کرد.»

او افزود: «بحث توازن در این راستا مطرح می‌شود که مشخصا  در چارچوب جنگ غزه و در امتداد همکاری‌های ایران و روسیه که به شکل جدی از سوریه شروع شد و در قالب حمایت‌های ایران از روسیه در اوکراین ادامه پیدا کرد، مسکو به شکل فزاینده‌ای به عنوان بازیگری که همسو با محور ایران شده در نظر گرفته می‌شود. این در حالی است که روسیه هیچ‌وقت نخواسته به این صورت دیده شود زیرا روسیه در حوزه اقتصادی، منافع گسترده‌ای از روابط با کشورهای حوزه خلیج‌فارس دارد.»

به گفته عزیزی، این سفر در شرایط فعلی در حالی که روسیه بیش از هر زمان دیگری به نزدیکی به محور ایران متهم می‌شود یک پیام قابل توجه دارد مبنی بر اینکه روسیه روابطش با عربستان و امارات را مدنظر دارد.

عزیزی در ادامه تاکید کرد: «از زمانی که جنگ اوکراین آغاز شد، یک مسئله خیلی سریع روشن شد مبنی بر اینکه آمریکا برای همراه کردن متحدان خود در منطقه مشخصا عربستان و امارات و در باقی مناطق مثل هند برای اعمال فشار به روسیه شرایط آسانی ندارد و آنها نه تنها راضی نشدند با فشارهای آمریکا علیه روسیه همراه شوند بلکه همکاری‌های خود را با روسیه در چارچوب اوپک پلاس ادامه و حتی گسترش دادند. در این شرایط روسیه می‌خواهد نشان دهد منزوی نیست و پیوندهایش در منطقه برقرار است. چارچوب این دو با هم به این شکل می‌شود که روسیه مواضع خود را در قالب حمایت از فلسطین و همراه شدن با جهان اسلام می‌خواهد به نوعی در منطقه نقد کند و از این مسئله برای توسعه بیشتر روابط خودش با عربستان و امارات استفاده کند.»

 

کامل این گفت‌وگو را اینجا ببینید: