رای قاطعانه سازمان ملل به عضویت کامل فلسطین؛ نماینده اسرائیل منشور سازمان ملل را خرد کرد
اکوایران: مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز جمعه با قاطعیت از تلاش فلسطین برای عضویت کامل در سازمان ملل حمایت کرد، آن را واجد شرایط پیوستن دانست و به شورای امنیت سازمان ملل متحد توصیه کرد درباره این موضوع «تجدید نظر مساعد» داشته باشد.
به گزارش اکوایران، مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز جمعه با قاطعیت از تلاش فلسطین برای عضویت کامل در سازمان ملل حمایت کرد، آن را واجد شرایط پیوستن دانست و به شورای امنیت سازمان ملل متحد توصیه کرد درباره این موضوع «تجدید نظر مساعد» داشته باشد.
رای مجمع عمومی 193 عضوی، یک رایگیری جهانی برای حمایت از تلاش فلسطین برای عضویت کامل در سازمان ملل بود - اقدامی که عملاً کشور فلسطین را به رسمیت میشناسد - پس از وتوی ماه گذشته ایالات متحده در شورای امنیت سازمان ملل.
مجمع با 143 رای موافق و 9 رای مخالف - از جمله آمریکا و اسرائیل - قطعنامهای را تصویب کرد و 25 کشور رای ممتنع دادند. این رای به فلسطینیها عضویت کامل در سازمان ملل نمیدهد، بلکه آنها را واجد شرایط پیوستن میداند.
به نوشته رویترز، این قطعنامه «تعیین میکند که کشور فلسطین... باید به عضویت پذیرفته شود» و «توصیه میکند که شورای امنیت این موضوع را به نحو مطلوب بررسی کند.»
تلاش فلسطینیها برای عضویت کامل در سازمان ملل، پس از گذشت هفت ماه از جنگ بین اسرائیل و جنگجویان فلسطینی حماس در نوار غزه است، و در حالی که اسرائیل در حال توسعه شهرک سازی در کرانه باختری اشغالی است، که سازمان ملل آن را غیرقانونی میداند.
ریاض منصور، سفیر فلسطین در سازمان ملل، پیش از رای گیری در مجمع گفت: «ما صلح میخواهیم، ما آزادی میخواهیم. رای آری رای به موجودیت فلسطین است، علیه هیچ کشوری نیست... این یک سرمایه گذاری برای صلح است.»
او در سخنانی که مورد تشویق قرار گرفت گفت: «رای دادن به آری کار درستی است.»
بر اساس منشور مؤسس سازمان ملل، عضویت برای «کشورهای دوستدار صلح» که تعهدات مندرج در آن سند را میپذیرند و قادر و مایل به اجرای آن هستند، آزاد است.
گیلاد اردان، سفیر سازمان ملل که پس از منصور سخنرانی میکرد، به دیپلماتهای همکار خود گفت: «تا زمانی که بسیاری از شما «از یهودیان متنفر هستید»، واقعاً برایتان مهم نیست که فلسطینیها «صلح دوست» نیستند. او مجمع را متهم کرد که منشور سازمان ملل را پاره کرده است – او در حالی که در سخنرانی بود، از یک کاغذ خردکن کوچک برای از بین بردن نسخهای از منشور استفاده کرد.
اردان گفت: «شرم بر شما.»
درخواست برای عضویت کامل سازمان ملل ابتدا باید توسط شورای امنیت 15 عضوی و سپس مجمع عمومی تایید شود. اگر این اقدام مجدداً توسط شورا به رأی گذاشته شود، احتمالاً با همان سرنوشت روبرو خواهد شد: وتوی ایالات متحده.
معاون سفیر ایالات متحده در سازمان ملل متحد، رابرت وود پس از رای گیری در مجمع عمومی گفت که اقدامات یکجانبه در سازمان ملل متحد و در میدان، راه حل دو کشوری را پیش نخواهد برد.
او گفت: «رای ما منعکس کننده مخالفت با تشکیل کشور فلسطین نیست؛ ما کاملاً صریح بودهایم که از آن حمایت میکنیم و به دنبال پیشرفت معنادار آن هستیم. در عوض، این تصدیق این است که تشکیل کشور تنها از طریق فرآیندی حاصل میشود که مستلزم مذاکرات مستقیم بین طرفین است.»
سازمان ملل مدتهاست که دیدگاه دو کشور را تایید کرده است، که در کنار هم در مرزهای امن و شناخته شده زندگی کنند. فلسطینیها خواهان ایجاد کشوری در کرانه باختری، بیت المقدس شرقی و نوار غزه هستند، سرزمینهایی که در جنگ سال 1967 با کشورهای عربی همسایه به تصرف اسرائیل درآمد.
قطعنامه مجمع عمومی که روز جمعه تصویب شد، از سپتامبر 2024 به فلسطینیان حقوق و امتیازات بیشتری میدهد - مانند یک صندلی در میان اعضای سازمان ملل در سالن مجمع - اما به آنها حق رای در این نهاد داده نمیشود.
فلسطینیها در حال حاضر یک کشور ناظر غیرعضو هستند، از سال 2012 که مجمع عمومی سازمان ملل عملاً آن را به عنوان یک دولت به رسمیت شناخت.
اردان روز دوشنبه گفت که اگر مجمع عمومی قطعنامه را تصویب کند، انتظار دارد واشنگتن کمک مالی به سازمان ملل و نهادهای آن را قطع کند.
بر اساس قوانین ایالات متحده، واشنگتن نمیتواند به هیچ نهادی در سازمان ملل متحد که به هر گروهی که «ویژگیهای شناخته شده بین المللی» کشور بودن را ندارد، عضویت کامل اعطا میکند، کمک مالی بکند. ایالات متحده در سال 2011 بودجه آژانس فرهنگی سازمان ملل متحد، یونسکو را پس از پیوستن فلسطینیها به عنوان یک عضو کامل، قطع کرد.
روز پنجشنبه، 25 سناتور جمهوریخواه ایالات متحده - بیش از نیمی از اعضای این حزب در مجلس - لایحهای را برای تشدید محدودیتها و قطع کمک مالی به هر نهادی که حقوق و امتیازاتی به فلسطینیها میدهد، ارائه کردند. بعید است که این لایحه در سنا که تحت کنترل دموکراتهای جو بایدن است به تصویب برسد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
فوری؛ شورای حکام آژانس قطعنامه ضدایرانی را تصویب کرد
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
رانا و شاهین بازار خودرو را آتش زدند
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم