سخنگوی اقتصادی دولت: نرخ رشد نقدینگی به ۲۴ درصد رسیده است
اکوایران: خاندوزی گفت: تورم نقطه به نقطه 1402 که بیش از 55 درصد بود با کاهش 24 درصدی به 30.9 درصد در فروردین 1403 رسید.
به گزارش اکوایران، احسان خاندوزی- سخنگوی اقتصادی دولت گفت: با سیاستگذاریهای دولت در اقتصاد کلان، شاهدیم که پایان سال ۱۴۰۲ نرخ رشد نقدینگی به ۲۴.۳ درصد کاهش یافت و از وضعیت بحرانی بالای ۴۰ درصد که ابتدای دولت با آن مواجه بودیم عبور کردیم.
در ادامه بخشی از سخنان خاندوزی در این نشست آمده است:
-
با سیاستگذاریهای دولت در اقتصاد کلان، شاهدیم که پایان سال 1402 نرخ رشد نقدینگی به 24.3 درصد کاهش یافت و از وضعیت بحرانی بالای 40 درصد که ابتدای دولت با آن مواجه بودیم عبور کردیم.
-
تمرکز ما امسال بر حفظ دستاوردهای اقتصاد کلان، همچنین میکوشیم با کنترل نقدینگی و نوسانات بازار ارز تدابیری داشته باشیم که نیاز به نقدینگی بنگاهها بیپاسخ نماند.
آخرین جزئیات از پرداخت وام ازدواج
-
در راستای تأکید رییسجمهور مبنی بر صفر شدن و کاهش صف وام ازدواج، بانک مرکزی در ماههای پایانی سال گذشته برای اجرای این دستور تدبیر ویژهای داشت.
-
ابتدای سال گذشته یک سهمیه مشخص برای بانکها برای پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری مشخص شده بود ولی با دستور رییسجمهور، انتهای سال اخیر کارگروه ویژهای برای بانکهای ملی، ملت، سپه، تجارت و رفاه مجموعا 20 همت تکلیف جدیدی و برای دو بانک رسالت و مهر از آن 12 همت تکلیف جدید ابلاغ شد که مازاد بر سهمیه قبلیشان بود.
-
این تدابیر به این منجر شد که سال گذشته 772 هزار فقره وام ازدواج به مبلغ 158 همت پرداخت شود و میزان این صف از حدود 270 هزار نفر به کمتر از 140 هزار نفر رسید.
-
در قانون بودجه امسال 200 همت اعتبار برای وام ازدواج و فرزندآوری تخصیص داده شده است؛ از ابتدای سال تا نیمه اردیبهشت حدود 10 همت تسهیلات پرداخت شده است.
-
این عدد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته نشان از 27 درصد پرداخت است ولی چون تکالیف دولت افزایش بیشتری داشته امیدواریم در زمینه الزام شبکه بانکی بتوانیم دستاورد بهتری داشته باشیم.
-
بانک مرکزی سهمیه به هر بانک را طبق ظرفیت آن بانک لحاظ میکند و حتماً تکالیف وفق قدرت پرداخت و توان اعتباردهی خود بانک تعریف شده است.
پاسخ خاندوزی به رکورد چاپ پول توسط دولت سیزدهم
-
برخی ادعا کرده بودند که دولت سیزدهم رکوردار چاپ پول است؛ این مغالطه از سوی کسانی که تجربه کار اجرایی در دولت های گذشته داشتند و با مفاهیم اقتصاد کلان آشنا هستند بسیار مایه تعجب بود و بیشتر شائبه سیاسی بودن را القا میکرد.
-
اگر با این منطق متغیرهای پولی و اسمی را مقایسه کنیم، میزان افزایش ۱۹۳ هزار میلیارد تومانی در پایه پولی و ۱۵۹۳ هزار میلیارد تومانی نقدینگی در دوره مسئولیت همین دوستان در سالهای ۹۷ تا ۹۹ معادل بیش از ۱۱۰۰ برابر دولتهای سوم و چهارم، ۱۴۰ برابر دولتهای پنجم و ششم، ۲۰ برابر دولتهای هفتم و هشتم و ۳ برابر کل دولتهای نهم و دهم بوده است.
-
اگر بخواهیم به مدل هوخشترهای اشاره کنیم، براساس همین منطق از ابتدای شکلگیری دولت مدرن در ایران تا ابتدای دولت یازدهم حجم نقدینگی معادل ۴۷۰ هزار میلیارد تومان بود، اما در انتهای دولت دوازدهم با افزایش بیش از ۸ برابری به ۴ هزار هزار میلیارد تومان رسید. البته این شیوه مقایسه حتما اشتباه است و آقایان باید به این امر توجه کنند.
-
امسال ۳۵۰ هزار میلیارد تومان از طریق اوراق گام و برات الکترونیک در اختیار بخش واقعی اقتصاد برای تامین مالی تولید قرار میگیرد؛ همچنین ۲۵۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات و اعتبار برای پروژههای ملی و پیشران فراتر از سقف کنترل ترازنامه بانکها در نظر گرفته شده است.
-
نظر مجموعه دولت برای کمک به معیشت مردم، سیاستهایی مانند ارز ترجیحی و پرداخت کالابرگ الکترونیک بوده است. این سیاستها با توجه به اینکه هنوز سیاست جایگزین بهتری پیشنهاد نشده همچنان در دستور کار دولت است چون این سیاست هم مصوبه مجلس است و هم مورد تأیید دولت؛ بنابراین فعلاً ادامه پیدا خواهد کرد.
این خبر تکمیل میشود...
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فوری؛ آغاز دوباره مذاکرات هستهای ایران و غرب از روز جمعه در ژنو
-
پیامدهای پاسخ فوری تهران به قطعنامه آژانس
-
اضافه شدن یک آیتم جدید به قبوض برق
-
چالش نابهنگام کرملین؛ بنسلمان رویاهای پوتین را بر باد میدهد؟
-
پیش بینی بورس فردا 5 آذر ماه 1403/ شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران کمی بالاتر از سقف اردیبهشت ماه
-
بازار مسکن همچنان بی خریدار؛ این فروشندگان تخفیف های طلایی می دهند
-
ایران، ارشتبد و سپهبد ندارد؟
-
همسان سازی حقوق بازنشستگان در خوان آخر/ زمان اصلاح احکام مشخص شد
-
ترامپ دیگر یک عصیانگر نیست