انتصابهای دقیقه نودی دولت سیزدهم: نامه پزشکیان و بخشنامه مخبر راهگشا نبود؟
اکوایران: پس از اخباری که در فضای رسانهای کشور درباره برخی عزل و نصبهای دقیقه نودی در دستگاههای اجرایی شنیده میشد، نامه دو روز پیش مسعود پزشکیان به سرپرست ریاست جمهوری، موضوع را وارد فاز تازهای کرد. روز گذشته «اقتصادنیوز» نیز از اسناد عزل و نصبهای دقیقه نودی دولت پس از بخشنامه مخبر و نامه پزشکیان پرده برداشت.
به گزاش اکوایران، در روزهای پایانی دولت سیزدهم، حرف و حدیثهای زیادی در فضای رسانهای کشور درخصوص برخی عزل و نصبهای دقیقه نودی در دستگاههای اجرایی به گوش میرسد. در همین خصوص در 18 تیرماه مسعود پزشکیان، رییس جمهوری منتخب در نامهای خطاب به محمد مخبر، سرپرست ریاست جمهوری درخواست کرد در وزارتخانهها و معاونتهای ریاست جمهوری از هرگونه عزل و نصب نیروی جدید خودداری گردد.
با وجود نامه پزشکیان و بخشنامه یک ماه پیش مخبر مبنی برعدم تغییر در ساختارهای سازمانی و جابجایی نیروی انسانی، اسنادی از انتصابهای دقیقه نودی دولت سیزدهم به دست «اقتصادنیوز» رسیده است.
انتصابات دقیقه نودی: از وزارت راه تا شرکتهای پالایشگاهی
اسنادی که «اقتصادنیوز» منتشر کرده است، نشان میدهد که در یکی از معاونتهای وزارت راه و شهرسازی و در شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران طی روزهای اخیر احکامی جهت بکارگیری برخی اشخاص در پستهای گوناگون صادر شده است.
همچنین در گزارش این سایت خبری آمده است که جمعی از متخصصان صنعت هوانوردی کشور میگویند افرادی که اخیرا حکم گرفتهاند، دارای سابقه اجرایی و تخصصی مرتبط نبودهاند که این موضوع میتواند به ساختار کارشناسمحور سازمان لطمه وارد کند.
سایت خبری «انتخاب» نیز روز گذشته -20 تیر- در ادامه انتصابات دقیقه نودی دولت سیزدهم نوشت: عباس علیآبادی، وزیر صمت، قائم مقام خود را به عنوان رییس «کارگروه توسعه صنایع میکروالکترونیک» منصوب کرد.
محمود صادقی، نماینده دوره دهم مجلس و فعال سیاسی اصلاحطلب نیز به این موضوع ورود کرد. او در شبکه اجتماعی ایکس خود نوشت: «خبرهایی از نقل و انتقالات نامتعارف دستگاهها میرسد. ازجمله واگذاری شرکتهای پالایش گاز پارسیان، پالایش گاز فجرجم، کشت و صنعت مغان، پالایش نفت آبادان و طراحی و ساختمان نفت از طریق فرابورس به ستاد اجرایی.»
واکنشها به عزلهای دقیقه نودی در دولت
رییس ستاد کشوری پزشکیان به انتشار این اسناد واکنش نشان داد و گفت: وزارت کشور را باید از هرگونه بازیهای سیاسی و مهرهچینی به دور نگهداشت. عمل به قانون و رعایت اخلاق به خصوص در ایام پایان دولتها لازمه انجام کار سیاسی است.
در این میان تنها مسئولی که واکنشی متفاوت به این مساله نشان داد، صولت مرتضوی، سکاندار وزارتخانهای است که عزل و نصبهای فراوانی در آن صورت گرفت. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به سوالات مطرحشده درباره انتصابات اخیر در حیاط دولت -20تیر ماه- اعلام کرد: «باید دید آیا نامه پزشکیان برای توقف انتصابات قانونی است یا خیر و اینکه قانون اساسی چه میگوید. نمیتوان کار مردم را تعطیل کرد.»
این در حالی است که درخواست پزشکیان همراستا بود با بخشنامه مخبر به دستگاههای دولتی. حتی علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت نیز در واکنش به نامه پزشکیان در حیاط دولت اعلام کرد که مخبر مفاد همین نامه را پیش از این اعلام کرده بود (عکس بالا).
پسلرزههای عزل و نصبهای دولتی
در این میان باید اشاره کرد که عزل و نصبها تنها در وزارتخانهها یا دستگاههای دولتی انجام نشده پس لرزههای آن به دانشگاههای کشور و سایر سازمانها نیز هم رسیده است.
عباس عبدی، روزنامهنگار و تحلیلگر سیاسی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «عصبانیت و بی قانونی در حد المپیک. علیرغم بخشنامههای مخبر و نامه پزشکیان، در ممنوعیت هرگونه عزل و نصب، مدیرعامل هلدینگ معلم و از حامی[ان] پزشکیان توسط رییس هیات مدیره صندوق ذخیره فرهنگیان و از حامیان جلیلی عزل شد. عملا تمامی فعالیتهای این شرکت تا شروع به کار دولت جدید قفل شده است.»
وی ادامه داد: «جالب است که ظاهراً دستور کتبی و مستقیم به بازرس ویژه و حراست ریاستجمهوری داده شده تا تخلف از بخشنامه خرداد ماه آقای مخبر را پیگیری و برای برخورد گزارش کنند. به گمانم همه اینها به نحوی تنبیه خواهند شد.»
اخراج زهرا موسوی از دانشگاه در آخرین روزهای دولت سیزدهم
روز گذشته- 20 تیرماه- زهرا موسویخامنه فرزند میرحسین موسوی و زهرا رهنورد اخراجش از دانشگاهالزهرا را رسانهای کرد. خبری که بلافاصله در فضای مجازی بازتاب پیدا کرد.
فاطمه راکعی مسوول کمیته زنان ستاد پزشکیان در گفتوگو با روزنامه «اعتماد» با اشاره به اینکه به کدامین گناه، استاد فرهیخته دانشگاه الزهرا را اخراج میکنید، گفت: «من از نزدیک با بسیاری از دانشجویان زهرا موسوی خامنه در ارتباط هستم، ایشان استادی دلسوز، فرهیخته و با دانش هستند. وزارت علوم دولت سیزدهم باید شفاف اعلام کند که چرا یک چنین اقدامی را صورت داده است»
علی شریفی زارچی، استاد اخراجی دانشگاه شریف نیز در توییتی نوشت: «اخبار نگرانکنندهای از نقل و انتقال بدون ضابطهی استادان همسو با دولت فعلی به دانشگاههای مادر، تغییر صوری تاریخ مصوبات هیات امنای دانشگاه، بورسیه، ارتقا یا تبدیل وضعیت افراد خارج از ضوابط در وزارت علوم به گوش میرسد.»
انتصابات دقیقه نودی دولت به استقلال نیز رسید
اخبار عزل و نصبهای دقیقه نودی دولت سیزدهم به همینجا ختم نمیشود. «آفتابنیوز» در گزارشی نوشته است که رد پای انتصابات جدید در فوتبال نیز دیده میشود. این سایت خبری مدعی شده که چهار روز از جلسه هیات مدیره استقلال میگذرد و طبق شنیدهها احمد شهریاری به ریاست هیات مدیره منصوب شد. البته این اخبار هنوز به صورت رسمی علنی و رسانهای نشده است. به نظر میرسد هلدینگ خلیج فارس، مالک جدید استقلال با علم به غیرقانونی بودن این تغییرات با توجه به روند انتقال دولت، تغییرات در هیات مدیره و مدیریت باشگاه استقلال را علنی نکرده است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
فوری؛ شورای حکام آژانس قطعنامه ضدایرانی را تصویب کرد
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
رانا و شاهین بازار خودرو را آتش زدند
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم