به گزارش اکوایران، در بسته خبری امروز -‌31 تیرماه 1403- نگاهی انداختیم به مهم‌ترین رویدادهایی که در فضای سیاسی کشور رخ داده است.

توییت صفحه رهبر انقلاب پس از دیدار با نمایندگان مجلس

رهبر انقلاب اسلامی صبح امروز و پس از دیدار با نمایندگان مجلس شورای اسلامی در پیامی در شبکه ایکس تاکید کردند: «توصیه موکد من تعامل سازنده مجلس با دولت جدید است. همه کمک کنند که رئیس‌جمهور ‎@dr‌pezeshkian بتواند وظایفی را که در قبال کشور دارد انجام بدهد.

اگر ما توانستیم جوری رفتار کنیم که رئیس‌جمهور موفق بشود، این موفقیت همه ماست. این را باید از ‎بن دندان باور کرد.»

photo_2024-07-21_19-29-18

پاسخ پزشکیان به توییت رهبری

مسعود پزشکیان در واکنش به توییت رهبری و «منشن» شدن از جانب ایشان، در توییتی در همان شبکه ایکس با «کوت» -نقل قول- پیام رهبری نوشت: «از لطف حضرت آقا صمیمانه سپاسگزارم. اکنون اعتماد مردم و حمایت شما از ‎دولت ایران بزرگترین سرمایه همه ما برای رسیدن به موفقیت‌های پیش رو است و از دل و جان برای موفقیت ایران تلاش خواهیم کرد. یک «صدای واحد» برای ایران...».

«ای کاش توییتر رفع فیلتر بشود»

این پیام‌ها واکنش‌های متعددی در فضای مجازی داشت. از جمله این واکنش‌ها می‌توان به توییت محمدرضا جوادی یگانه، جامعه‌شناس اشاره کرد. او در حساب شخصی خود در ایکس (توئیتر سابق) نوشت: هم در توییت رهبر انقلاب و هم در کوت رئیس‌جمهور منتخب، هر دو، یکدیگر را منشن کرده‌اند، یعنی این دو پیام، منحصرا توییتری است. ای کاش در این فضای همدلی، توییتر رفع فیلتر بشود، تا مردم عادی هم مانند مسئولان بدون فیلترشکن و بدافزار بتوانند این گفتگوها و سایر مطالب توییتر را دنبال کنند.

photo_2024-07-21_19-48-56

آخرین برگ از انتصابات دقیقه نود دولت سیزدهم

پس از انتخابات اخبار حاکی از آن بود که انتصابات مفصلی در روزهای آخر دولت سیزدهم در جریان است. بعدا اسنادی هم در این خصوص به رسانه‌‌ها درز کرد.

خبر مرتبط
انتصاب‌های دقیقه نودی دولت سیزدهم: نامه پزشکیان و بخشنامه مخبر راهگشا نبود؟

اکوایران: پس از اخباری که در فضای رسانه‌ای کشور درباره برخی عزل و نصب‌های دقیقه نودی در دستگاه‌های اجرایی شنیده می‌شد، نامه دو روز پیش مسعود پزشکیان به سرپرست ریاست جمهوری، موضوع را وارد فاز تازه‌ای کرد. روز گذشته «اقتصادنیوز» نیز از اسناد عزل و نصب‌های دقیقه نودی دولت پس از بخشنامه مخبر و نامه پزشکیان پرده برداشت.

امروز روزنامه اینترنتی فراز سندی منتشر کرد که نشان می‌داد «سجاد اسماعیلی»، برادرزاده «محمدمهدی اسماعیلی»، وزیر ارشاد دولت سیزدهم، تنها یک روز پس از انتخابات، در حکمی تامل برانگیز به سرپرستی یکی از حساس‌ترین بخش‌های سازمان غذا و دارو منصوب شد. این انتصاب به حکم «علیرضا رستمی»، کل امور فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل صورت گرفته است. نام سجاد اسماعیلی بین حامیان «سعید جلیلی» در انتخابات اخیر نیز دیده می‌شود.

پورمحمدی وزیر کشور دولت پزشکیان؟

پس از پیروزی مسعود پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم  در محافل سیاسی و مطبوعاتی، نام مصطفی پورمحمدی برای چند مسئولیت در دولت چهاردهم شنیده می‌شود؛ وزارت اطلاعات، دبیر شورای عالی امنیت ملی و وزارت کشور.

امروز خبرگزاری «تسنیم» به نقل از «منابع آگاه» و «مشاوران نزدیک پزشکیان»، احتمال معرفی پورمحمدی به عنوان گزینه پیشنهای وزارت کشور را بسیار بالا و احتمال معرفی او را برای دبیری شورای عالی امنیت ملی یا وزارت اطلاعات را منتفی دانست.

این خبرگزاری عنوان کرد که مصطفی پورمحمدی حداقل  2 مرتبه به صورت تلفنی با آقای پزشکیان درباره کابینه گفت‌وگو و رایزنی‌ داشته است.

شورای راهبردی پس از تشکیل کابینه منحل می‌شود

محمدجواد ظریف، رییس شورای راهبری دوره انتقال دولت چهاردهم در خصوص حواشی و اسامی که برای تصدی کرسی وزارتخانه‌ها مطرح شده است، تاکید کرد که هیچ کمیته‌ای حق ندارد «فهرست نهایی» خود را در اختیار رسانه‌ها قرار داده و یا اعلام عمومی کند. لیست‌های منتشرشده در فضای مجازی درباره نامزدهای برگزیده کمیته‌ها، همگی کذب است. 

ظریف همچنین درخصوص سیاست کاری این شورا نیز عنوان کرد که رای‌گیری در کمیته‌ها ممنوع است و فقط می‌توانند امتیازدهی کنند. همچنین کمیته‌ها تا پایان روز سه‌شنبه -‌۲ مرداد- باید لیست‌های نهایی را اعلام کنند. شورای راهبری پس از تشکیل کابینه منحل خواهد شد و کارآیی دیگری ندارد.

او تشکیل شورای راهبری، را ابتکار شخص مسعود پزشکیان دانست و بر این موضوع که پزشکیان به‌عنوان رییس جمهور منتخب می‌تواند نامزد خود را برای هرکدام از وزارتخانه‌ها از میان لیست‌های ارائه شده انتخاب و یا فردی خارج از لیست‌ انتخاب کند، تاکید کرد.

خبر مرتبط
موسسه استیمسون؛ دوگانه ظریف-صالحی سیاست خارجی دولت پزشکیان را به کدام سو هدایت می‌کنند؟

اکوایران: عدم درک این واقعیت که نظم جهانی جدیدی هنوز شکل نگرفته، می‌تواند برای منافع ملی ایران خطرناک باشد.