تبریک کریسمس کنایهآمیز ترامپ به چین/ پای پاناما وسط آمد
اکوایران: رئیس جمهور منتخب آمریکا با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی خود، کنایه تندی به چین زد.
به گزارش اکوایران، کانال پاناما که توسط ایالات متحده در سال ۱۹۱۴ تکمیل شد، بر اساس توافقنامهای در سال ۱۹۷۷ که توسط رئیس جمهور وقت ایالات متحده «جیمی کارتر» امضا شد، به پاناما بازگردانده شد. پاناما هم در ۳۱ دسامبر ۱۹۹۹ کنترل کامل گذرگاه تجاری را به دست گرفت.
با این حال «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا طی روزهای گذشته با اشاره به اینکه دوباره مایل است کنترل این آبراه را به دست بگیرد، جنجال به پا کرده است. ترامپ روز شنبه پاناما را متهم کرد که «هزینههای گزاف» از کشتیهای آمریکایی میگیرد و از این کشور آمریکای مرکزی خواست که هزینهها را کاهش دهد یا کانال را به کنترل ایالات متحده بازگرداند.
به گزارش ایسنا، ترامپ همچنین شامگاه چهارشنبه در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» نوشت: «کریسمس بر همه، از جمله سربازان فوقالعاده چین، که عاشقانه، اما غیرقانونی، کانال پاناما را اداره میکنند (جایی که ۱۱۰ سال پیش ۳۸۰۰۰ نفر را در ساخت آن از دست دادیم) مبارک! آنها همیشه مطمئن میشوند که ایالات متحده میلیاردها دلار پول تعمیر را پرداخت میکند، اما مطلقا چیزی برای گفتن در مورد هیچ چیزی نخواهند داشت.»
ترامپ میگوید کانال پاناما به دلیل نقش حیاتی آن در اقتصاد و امنیت ملی، یک سرمایه ملی حیاتی برای ایالات متحده محسوب میشود. با این حال، او هزینههای بالا را «مضحک» خوانده و تاکید دارد که این روند باید متوقف شود.
در همین حال «خوزه رائول مولینو» رئیسجمهور پاناما تاکید میکند که کانال پاناما طبق معاهده ۱۹۷۷ کاملا متعلق به پاناما است و حق حاکمیت این کشور بر آن «غیر قابل مذاکره» است.
از سوی دیگر «مائو نینگ» سخنگوی وزارت خارجه چین روز دوشنبه گفت چین همیشه به حاکمیت پاناما بر کانال پاناما احترام میگذارد و آن را بهعنوان «یک آبراه بینالمللی بیطرف دائمی» به رسمیت میشناسد.
کانال پاناما یک آبراه مصنوعی در قلمرو پاناما در آمریکای مرکزی است که از تنگه پاناما در پایینترین نقطه آن عبور میکند و اقیانوس اطلس و اقیانوس آرام را به هم متصل میکند. این یکی از مهمترین آبراههای حمل و نقل در سراسر جهان است.
کانال پاناما کجاست؟
به گزارش اکوایران، کانال پاناما یک آبراه غیرطبیعی است که توسط انسان در کشور پاناما به وجود آمده و اقیانوس آرام را به اقیانوس اطلس ارتباط میدهد. این کانال که در جریان یکی از بزرگترین و دشوارترین پروژههای مهندسی در جهان ایجاد شده است، یکی از سرشناسترین و مهمترین آبراههای جهان محسوب می شود.
در شرایطی که راه معمولی کشتیرانی میان شهرهای نیویورک و سان فرانسیسکو ۲۲۵۰۰ کیلومتر مسافت دارد، عبور از کانال پاناما این مسافت را به ۹۵۰۰ کیلومتر کاهش میدهد. در گذشته کشتیها برای عبور از اقیانوس آرام به اطلس مجبور بودند آمریکای جنوبی را دور بزنند اما پس از ایجاد این کانال بهطور مستقیم از اروپا به آمریکا و از آنجا به آسیای شرقی میروند.
کانال پاناما ۸۲ کیلومتر طول دارد و از باریکه پاناما گذر میکند. کلمبیا، فرانسه و بعداً ایالات متحده قلمرو اطراف کانال را در طول ساخت و ساز آن کنترل کردند.
قفلهای کانال در هر انتها، کشتیها را تا ارتفاع دریاچه گاتون بالا میبرند. این دریاچه مصنوعی برای کاهش مقدار کار حفاری مورد نیاز برای کانال ایجاد شده است و سطح آن ۲۶ متر بالاتر از سطح دریای آزاد قرار دارد. سپس کشتیها در انتهای دیگر پایین آورده میشوند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
نقشه مرموز میانجیگر منطقه برای سوریه؛ ایران با کریدور استراتژیک دور میخورد؟
-
فوری/ بمباران فرودگاه یمن توسط جنگندههای ارتش اسرائیل
-
گوش به زنگ ترامپ دو باشید؛ توصیه سیاستی معاملهگران به بازارساز ارزی
-
زلزله ژئوپلیتیکی که منطقه را لرزاند/ بیبی در سال جدید ترامپ را در مورد تاسیسات هستهای ایران در عمل انجام شده قرار میدهد؟
-
افزایش 30 درصدی حداقل دستمزد در ترکیه/ روز تصمیم بزرگ بانک مرکزی
-
جدایی سکه از طلا و دلار تهران
-
چه کسانی در شهر اندیشه ملک می خرند؟/ محبوب ترین فاز خریداران
-
موضع مهم روسیه درباره حاکمیت جدید سوریه اعلام شد/ لاوروف: روابط مسکو با دمشق راهبردی است
-
خبر مهم برای کارگران؛ روش پس گرفتن مالیات اضافی مشخص شد