حضور در بازار‌های جهانی، یکی از مولفه‌های کلیدی توسعه اقتصادی هر کشوری به شمار می‌رود. نمایشگاه‌های بین‌المللی، به‌ویژه اکسپو که از آن به عنوان سومین رویداد مهم دنیا بعد از المپیک و جام جهانی فوتبال یاد می‌شود نیز دریچه‌ای برای ورود به معادلات اقتصادی و تعاملات جهانی به شمار می رود.

با این همه، برخی تصمیم اخیر ایران را به محدودیت‌های داخلی نسبت می‌دهند و برخی دیگر بر این باورند که برخی ملاحظات سیاسی هم در این انصراف دخیل بوده است.

حسین سلاح‌ورزی رییس پیشین اتاق ایران و رییس کمیسیون مشترک اتاق ایران و ژاپن در گفت و گو با «اکوایران» به پشت صحنه این انصراف پرداخته و معتقد است متعدی در این خصوص دلیل دخیل بوده است؛ دلایلی که برخی به مشکلات داخلی باز می‌گردد و برخی هم به مسائل سیاسی.

به گفته سلاح‌ورزی، با توجه به قرارگیری نام ایران و اسرائیل در کنار هم در ترتیب الفبای انگلیسی، همواره غرفه یا میز این دو کشور در مجامع و نمایشگاه‌ها کنار هم قرار می‌گیرد و این امر موجب شده تا متولیان امر از این مواجهه خوداری کنند.

او در ادامه این سوال را مطرح کرده که «تا چه اندازه باید حضور ایران در رویدادهای بین‌المللی به دلیل احتمال قرارگیری میز یا غرفه ایران در مجاورت رژیم صهیونیستی محدود شود؟ آیا این محدودیت‌ها به نفع منافع ملی ایران است یا فرصت‌های تعامل با سایر کشورها را از ما سلب می‌کند؟»

سلاح‌ورزی این سوال را مطرح کرده که در حالی که تمام دنیا، ایران‌هراسی را ترویج می‌کنند، چرا ما با اعتماد به نفس چهره‌ واقعی و متفاوت از ایران نشان ندهیم؟

البته سلاح ورزی به دلیل دیگری نیز در زمینه تصمیم انصراف ایران از حضور در اکسپوی ژاپن مطرح می کند؛ دلیلی که سیاسی نیست. ماجرا چیست؟ جزئیات این تصمیم را به روایت حسین سلاح‌ورزی رییس کمیسیون مشترک اتاق ایران و ژاپن در این گفت و گوی تصویری ببینید.