به گزارش اکوایران، در این جلسه که عصر روز شنبه برگزار شد، با اشاره بر ضرورت تقویت عرضه ارز در بازار و مدیریت تقاضای آن، اقدامات جدید بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارائه شد.

در ادامه سران سه قوه بر اختیارات کامل بانک مرکزی برای ساماندهی و نظارت بر بازار رمزارزها بر اساس قانون بانک مرکزی، تعمیق بازار ارز تجاری و حضور کلیه شرکت‌های صادراتی در این بازار و کنترل و مدیریت تقاضای ارز تجاری با همکاری دستگاه‌های ذیربط از طریق نظارت بر کلیه ثبت سفارش‌ها بر اساس تقاضاهای واقعی تاکید کردند.

به گزارش تسنیم، همچنین در این جلسه، رئیس‌جمهوری به‌منظور تسریع در اجرای طرح ملی بهبود ناترازی انرژی دستور تشکیل سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی را صادر کرد.

این دستور پزشکیان بر اساس تأکید قانون برنامه هفتم توسعه است و دولت برای اجرای این ماده قانونی، چندماهی تأخیر دارد. در برنامه هفتم توسعه تکلیفی برای دولت مشخص شده است تا از سالها موازی‌کاری و انجام اقدامات بی‌نتیجه در زمینه بهینه‌سازی مصرف انرژی جلوگیری به‌عمل آید و تمام ظرفیت‌های بهینه‌سازی ذیل یک سازمان فراوزارتخانه‌ای گردهم آید.

در متن قانون برنامه هفتم توسعه در این زمینه آمده است: "دولت مکلف است به‌منظور ایجاد هماهنگی فرابخشی و مدیریت کلان و متمرکز در حوزه بهینه‌سازی مصرف انرژی، مدیریت بهینه ناترازی انرژی در بخشهای مختلف با رعایت ملاحظات کاهش شدت انرژی و پیگیری اجرای طرحهای بهینه‌سازی انرژی در بخشهای عرضه و مصرف انرژی و تعیین میزان و نحوه تخصیص کلیه یارانه‌‌های انرژی در هر بخش با اجرای کامل قانون هدفمندکردن یارانه‌ها، «سازمان ‌بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی» را زیر نظر رئیس‌جمهور منوط به موافقت وی از تجمیع و ادغام ‌ظرفیت‌های سازمانی موجود در شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت، سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) و ستاد مدیریت حمل‌و‌نقل و سوخت تأسیس نماید و اساسنامه آن را ظرف سه‌‌ماه به‌تصویب ‌هیئت وزیران برساند."

اگرچه آغاز برنامه پنج‌ساله هفتم توسعه از ابتدای سال جاری دیده شده، اما با توجه به ابلاغ برنامه هفتم در ابتدای مردادماه، دولت چهاردهم حداکثر تا شروع آبان وقت داشت که اساسنامه «سازمان ‌بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی» را به تأیید هیئت وزیران برساند و این سازمان را تشکیل دهد.

پس از گذشت بیش از دوماه از این تاریخ، رئیس‌جمهوری دستور داده است این سازمان زودتر تشکیل شود، در این زمینه باید اساسنامه آن ابتدا به تصویب هیئت وزیران برسد. با تشکیل این سازمان، شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت که زیرمجموعه وزارت نفت است، ستاد مدیریت حمل‌و‌نقل و سوخت که زیرمجموعه وزارت راه و شهرسازی است و بخش بهره‌وری انرژی برق از سازمان ساتبا که زیرمجموعه وزارت نیرو است، با هم ادغام می‌شود و این ظرفیت‌ها، در سازمان جدید تجمیع خواهد شد.