به گزارش اکوایران، مارک روبیو و پیت هگزت رسما وزیر خارجه و دفاع آمریکا شدند. 

به نقل از مهر، کمیسیون روابط خارجی سنای آمریکا با تعیین مارک روبیو به عنوان وزیر امورخارجه جدید آمریکا موافقت کرد.

همچنین براساس گزارش رویترز، کمیسیون نیروهای مسلح سنای آمریکا به پیت هگزت برای تصدی وزارت دفاع آمریکا نیز رأی داد.

به گزارش اکوایران، مراسم تحلیف دونالد ترامپ روز گذشته با حضور چهره های مختلف برگزار شد. او بعد از این مراسم، چند فرمان در حوزه های مختلف صادر و تعدادی از فرمان های جو بایدن را لغو کرد. 

خبر مرتبط
همه فرمان‌های ترامپ در یک نگاه/ رئیس‌جمهور آمریکا نیامده ایران را متهم کرد

اکوایران: دونالد ترامپ ساعاتی پس از آغاز به کارش به عنوان رئیس جمهور جدید ایالات متحده آمریکا در کاخ سفید، تعدادی از فرمان های اجرایی را از مسایل سیاست خارجی تا داخلی و اجتماعی و اقتصادی و قضایی امضا کرد.

گاردین روزنامه ایتالیایی در گزارشی نسبت به تعیین مارک روبیو به عنوان وزیر خارجه آمریکا واکنش نشان داده و نوشته بود: این پرسش در اروپا مطرح است که آیا روبیو و وزارت خارجه در برابر دیگر نهادها، بر سیاست خارجی تسلط خواهند داشت.

اما وزیر خارجه جدید آمریکا سابقه پر فراز و نشیبی داشته است. او که از سال ۲۰۱۱ به عنوان سناتور جمهوری‌خواه از فلوریدا خدمت کرده است و نامزدی او حمایت زیادی از سوی چندین دموکرات سنا به همراه داشت که او را برای این نقش بسیار واجد شرایط دانستند.

روبیو در سال‌های اخیر در یک چرخش سیاسی سریع، از مخالف ترامپ به هم‌پیمان او تبدیل شد و حالا او نقش کلیدی به عنوان یک مقام بلندپایه در دولت جدید ترامپ ایفا خواهد کرد.

 روبیو ۵۳ ساله که یکی از اعضای کمیته روابط خارجی و به طور همزمان عضو ارشد کمیته اطلاعات سنای ایالات متحده بوده است، سیاستمداری در عرصه سیاست خارجی است که به دلیل رویکرد تهاجمی خود نسبت به چین شهرت دارد.

روبیو  اولین شهروند لاتین‌تبار است که در مقام وزارت امور خارجه آمریکا قرار می‌گیرد. او به دلیل رویکرد سرسختانه‌ در عرصه سیاست خارجی مشهور است و از مواضع سرسختانه در قبال چین، کوبا و ایران دفاع می‌کند. او از مخالفان توافق هسته‌ای با ایران (برجام) و رفع تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران بوده است.

این سناتور تندروی آمریکایی، با تکرار ادعاهای ضد ایرانی واشنگتن مدعی شده است که ایران به دلیل  «حمایت از تروریسم» و «کارنامه حقوق بشری» هرگز نباید اجازه پیدا کند تا به سلاح هسته‌ای دست یابد. این در حالی است که سازمان های اطلاعاتی آمریکا نیز اعلام کرده اند که تهران سوی ساخت سلاح هسته ای حرکت نمی کند.

روبیو که در رقابت‌های مقدماتی جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا رقیب ترامپ بود، در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری این کشور به یکی از وفادارترین اعضای کارزار انتخاباتی رئیس جمهور منتخب آمریکا تبدیل شد.

این سناتور جمهوریخواه ایالت فلوریدا جایگزین آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه کنونی دولت دموکرات جو بایدن شد و یکی از ۱۵ سناتور جمهوریخواهی است که با اختصاص بسته کمک نظامی ۹۵ میلیارد دلاری به اوکراین مخالفت کرد.

به گفته تحلیلگران سیاسی، مارکو روبیو هرچند طرفدار نظریه انزواگرایی در عرصه سیاست خارجی آمریکا نیست اما انتخابش به عنوان وزیر خارجه دولت جدید آمریکا نشان‌دهنده تغییری جدی در رویکرد واشنگتن در قبال چالش‌های بین‌المللی باشد.

مارکو روبیو در مصاحبه ای پس از پیروزی ترامپ در انتخابات با سی ان ان ادعا کرد که ایالات متحده آمریکا وارد "عصر سیاست خارجی عمل گرایانه" شده است.

او مدعی شد: "جهان به سرعت در حال تغییر است. می دانید، دشمنان در حال متحد شدن هستند - در کره شمالی، ایران، چین، روسیه - هماهنگی را افزایش می دهند." روبیو افزود: این امر مستلزم آن است که در نحوه سرمایه گذاری در خارج از کشور و کاری که انجام می دهیم، بسیار عمل گرا و عاقلانه عمل کنیم.