به گزارش اکوایران، یک منبع در میان رهبران مقاومت فلسطین در گفتگو با شبکه المیادین تاکید کرد که قرار است دومین مرحله از تبادل اسرا میان جنبش حماس و رژیم صهیونیستی در روز شنبه آتی برگزار شود.

او افزود: در این مرحله چهار اسیر زن صهیونیست در برابر ۱۲۰ اسیر فلسطینی مبادله می‌شوند. روز اول و دوم اجرای توافق آتش بس از حیث تبادل اسرا و ورود کمک‌های بشردوستانه به خوبی سپری شده است.

پرواز پهپادها بر فراز غزه

او در عین حال به پرواز پهپادهای جاسوسی رژیم صهیونیستی بر فراز غزه و تیراندازی به سمت شهروندان فلسطینی اشاره کرد و گفت: این تجاوزات، آتش بس را تهدید می‌کند. در روز نخست ۵۰۰ کامیون حامل کمک‌های بشردوستانه و در روز دوم بیش از ۶۰۰ کامیون وارد نوار غزه شدند.

به گزارش اکوایران، در نخستین مرحله از آزادسازی اسرا که روز یکشنبه اتفاق افتاد، 90 اسیر آزاد شدند. پس از تصویب توافق آتش بس در کابینه جنگ رژیم صهیونیستی، کابینه عمومی این رژیم نیز این توافق را به تصویب رساند و از روز یکشنبه این توافق به طور رسمی اجرایی می‌شود. 

در همین زمینه وزارت دادگستری رژیم صهیونیستی نام ۷۵۳ اسیر فلسطینی در بند این رژیم را که در مرحله نخست تبادل اسرا میان طرفین مبادله می‌شوند، منتشر کرد. طبق توافق انجام شده، در مرحله نخست تبادل اسرا، رژیم صهیونیستی ۱۷۵۰ اسیر فلسطینی شامل ۲۵۰ اسیر محکوم به حبس ابد را در برابر آزادی ۳۳ اسیر صهیونیست، آزاد می‌کند.

گزارش‌ها حاکی از آن است یک هزار تن از اسرای فلسطینی پس از حمله هفتم اکتبر، از سوی تل آویو بازداشت شده بودند. آزادی سایر اسرا نیز در مرحله دوم انجام می‌شود.

به گزارش اکوایران، مرحله نخست توافق آتش بس در غزه ۶ هفته به طول می‌انجامد و منابع صهیونیست می‌گویند: دستکم ۹۶ اسیر صهیونیست همچنان در بند حماس هستند که احتمالاً نیمی از آنها زنده‌اند.

به گزارش اکوایران، در حالی محمد بن عبدالرحمان آل ثانی نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر چهارشنبه شب به وقت محلی (دوحه قطر) از موفقیت تلاش‌ها برای توقف آتش بس در غزه خبر داد که غزه هنوز زیر بمباران رژیم صهیونیستی قرار دارد.

پیش از این، نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر درباره توافق آتش بس گفته بود: با موافقت طرف‌های مذاکره کننده، کار برای تکمیل ابعاد اجرایی این توافق امشب ادامه دارد. وی افزود: اجرای توافق از روز یکشنبه ۱۹ ژانویه آغاز می‌شود و بر اساس توافق، حماس ۳۳ اسیر را در ازای آزادی اسرای فلسطینی آزاد خواهد کرد.

رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخت که بر اثر آن، افزون بر ویرانی‌های عظیم و قحطی مرگبار بیش از هزاران فلسطینی که بیشتر آن‌ها زن و کودک هستند، شهید و زخمی شدند.

با وجود همه این جنایت‌ها، رژیم صهیونیستی اعتراف کرد که پس از گذشت ۴۶۷ روز جنگ علیه ساکنان غزه، نتوانست به اهداف خود از این جنگ یعنی نابودی جنبش حماس و بازگرداندن اسیران صهیونیست از نوار غزه دست یابد.