به گزارش اکوایران، مارک روبیو روز جمعه در نخستین گفت‌وگوی تلفنی خود با وانگ یی، همتای چینی اش بر سر تایوان گفت وگو کرد. روبیو که به‌عنوان یکی از منتقدان سرسخت چین شناخته می‌شود، در پایان نخستین هفته کاری خود با وانگ یی تماس گرفت. او در این هفته تلاش کرده بود، جبهه‌ای متحد با شرکای ایالات متحده در منطقه تشکیل دهد.

خبر مرتبط
رونمایی از دستور کار جدید ترامپ در خاورمیانه؛ روبیو به دنبال چه توافقی با تهران است؟

اکوایران: مارکو روبیو پس از چهارده سال حضور در سنای ایالات متحده و تلفیق سابقه‌ای از حمایت از سیاست خارجی قوی و فعال آمریکا با توجه دقیق به مسائل داخلی و محلی در ایالت زادگاهش فلوریدا، اکنون آماده است تا اولین بخش از این سابقه را به عرصه جهانی بیاورد. او روز دوشنبه، چند ساعت پس از ادای سوگند ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، به اتفاق آرا توسط سنا به عنوان هفتاد و دومین وزیر امور خارجه آمریکا تأیید شد.

جزئیات مکالمه تلفنی روبیو و همتای چینی

تامی بروس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد: روبیو در این تماس گفته است: دولت دوم ترامپ به دنبال روابطی با چین خواهد بود که «منافع آمریکا را پیش برده و مردم آمریکا را در اولویت قرار دهد.» وی افزود: «وزیر خارجه آمریکا همچنین بر تعهد ایالات متحده به متحدانش در منطقه و نگرانی جدی نسبت به اقدامات قهری چین علیه تایوان و در دریای چین جنوبی تأکید کرد.»

هشدار چین به آمریکا

در مقابل، وانگ یی درخصوص موضوع تایوان به روبیو هشدار داد. به نقل از مهر، وانگ یی به روبیو گفت: ما هرگز اجازه نخواهیم داد تایوان از چین جدا شود. وی افزود: واشنگتن نباید وعده خود مبنی بر به رسمیت شناختن چین یکپارچه را نقض کند.

بر اساس گزارش وزارت خارجه چین، وانگ ابراز امیدواری کرد: روبیو نقشی سازنده‌ای برای آینده مردم چین و آمریکا و همچنین صلح و ثبات جهانی ایفا کند. وانگ در این تماس تلفنی گفت: 2 اقتصاد بزرگ جهان باید به دنبال «راه صحیحی برای کنار آمدن در دوران جدید» باشند؛ اشاره‌ای که احتمالاً به بازگشت ترامپ به ریاست‌جمهوری آمریکا داشت.

وی تأکید کرد: پکن «هیچ قصدی برای پیشی گرفتن یا جایگزینی دیگران ندارد»، اما «حق مشروع خود برای توسعه» را حفظ می‌کند. وزیر امور خارجه چین همچنین گفت: دو طرف باید از رهبران خود، شیء جین‌پینگ و ترامپ که به‌نظر می‌رسد گفت‌وگویی دوستانه داشته‌اند، پیروی کنند.

به گزارش اکوایران، جو بایدن پیش از خداحافظی از کاخ سفید در آخرین سخنرانی خود درباره چین گفته بود: «آمریکا و نه چین باید رهبری حوزه هوش مصنوعی را در دست داشته باشد.»

به گزارش اکوایران، تایوان از سال ۱۹۴۹ به طور خودمختار ادامه می‌شود. با این حال، پکن با اشاره به اینکه تایوان بخشی از قلمروی چین است، بارها تاکید کرده که از توسل به گزینه نظامی برای الحاق این جزیره چشم‌پوشی نخواهد کرد.