به گزارش اکوایران، ارتش اشغالگر با حفظ نیروهایش در جنوب لبنان تاکنون توافق آتش‌بس را نقض کرده است. این در حالی است که ارتش اشغالگر با نقض‌هایی که در این توافق داشت تعداد آن را به بیش از هزار مورد رساند. پیش تر روز جمعه دفتر «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد قصد ندارد پس از پایان مهلت ۶۰ روزه مقرر در توافق آتش‌بس با لبنان ارتش اسرائیل را از جنوب لبنان خارج کند.

خبر مرتبط
خشم وزیر مستعفی نتانیاهو از تشکیلات خودگردان فلسطین/ بولدوزرها را به حماس بسپارید

اکوایران: بن گویر و اسموتریچ تشکیلات خودگردان فلسطین را یک نهاد تروریستی خواندند.

دفتر نتانیاهو در بیانیه‌ای اعلام کرد: با توجه به اجرا نشدن کامل توافق آتش‌بس در لبنان، روند عقب نشینی تدریجی بیش از ۶۰ روز ادامه خواهد داشت. در این بیانیه تاکید شده است که روند خروج تدریجی از لبنان با هماهنگی کامل با دولت آمریکا ادامه خواهد یافت. 

ارتش لبنان نیز روز شنبه اعلام کرد اسرائیل عقب‌نشینی از مناطق مرزی در جنوب لبنان را متوقف کرده و این یک روز پس از موافقت دولت این رژیم با تکمیل نکردن فرایند عقب نشینی تا روز یکشنبه است. به نقل از ایسنا، ارتش لبنان تاکید کرد به اجرای طرح عملیات برای افزایش استقرار در منطقه جنوب رودخانه لیتانی... از اولین روز اجرایی شدن توافق آتش‌بس، طبق مراحل متوالی و مشخص، با هماهنگی کمیته پنج جانبه بر اجرای آتش‌بس و نیروی موقت سازمان ملل متحد در لبنان (یونیفیل) ادمه می‌دهد.

درخواست نتانیاهو از واشنگتن

به گزارش اکوایران، روز پنجشنبه منابع عبری گزارش دادند که رژیم صهیونیستی خواهان مهلت ۳۰ روزه برای خارج کردن نیروهایش از جنوب لبنان شده است.  روزنامه عبری هاآرتص از یک منبع آگاه نقل کرد که اسرائیل از واشنگتن خواسته است که به آن اجازه‌ای برای تمدید مهلت خارج کردن نیروهایش از جنوب لبنان به مدت ۳۰ روز بدهد. 

در همین حال، سفیر رژیم صهیونیستی در واشنگتن اعلام کرد: ما با دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا درخصوص تمدید حضور ارتش اسرائیل در لبنان بعد از موعد عقب نشینی در روز یکشنبه گفتگو می‌کنیم.

به گزارش اکوایران، پیشتر شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد که «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی از طریق «ران درمر»، وزیر امور راهبردی این رژیم از دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا خواسته است تا نیروهای رژیم صهیونیستی در چند پایگاه در جنوب لبنان بمانند. 

این در حالی است که طی سه روز آتی رژیم صهیونیستی باید به صورت کامل از لبنان عقب نشینی کند. برخی از منابع رژیم صهیونیستی نیز گفتند که اسرائیل خواهان ماندن در ۵ نقطه نظامی در جنوب لبنان شده است. در همین حال قرار است کابینه امنیتی و سیاسی رژیم صهیونیستی امروز تشکیل جلسه دهد تا عقب نشینی این رژیم از لبنان را که مهلتش روز یکشنبه آتی پایان می‌یابد، مورد بررسی قرار دهد.

ارتش لبنان افزود: در چند مرحله به دلیل تعلل در عقب‌نشینی از طرف اسرائیلی تاخیر وجود داشت که کار استقرار ارتش را پیچیده می‌کند. ارتش در عین حال آمادگی خود را برای تکمیل استقرار بلافاصله پس از خروج دشمن اسرائیلی حفظ می‌کند. 

سازمان رادیو و تلویزیون رژیم اشغالگر نیز گزارش داد که رهبری سیاسی به ارتش اسرائیل دستور داده است که حتی پس از پایان آتش‌بس ۶۰ روزه در بخش شرقی لبنان باقی بماند.

ریاست جمهوری لبنان هم روز شنبه اعلام کرد که «ژوزف عون»، رئیس جمهور این کشور به «تماس‌ها و رایزنی‌های فشرده خود برای همگامی با وضعیت جنوب، با توجه به تحولات و اقدامات خطرناک اسرائیل ادامه می‌دهد».

به گزارش اکوایران، نهاد ریاست‌جمهوری توضیح داد که عون تماسی از همتای فرانسوی خود، «امانوئل ماکرون» دریافت کرد که طی آن او تحولات جنوب، تلاش‌های انجام شده برای کنترل تشدید تنش و یافتن راه‌حل‌های مناسب برای تضمین اجرای توافق آتش‌بس و اقداماتی را که باید برای خنثی کردن ملتهب شدن اوضاع اتخاذ شود، مورد ارزیابی قرار داد.

عون خطاب به ماکرون بر لزوم الزام اسرائیل به اجرای مفاد توافقنامه به منظور حفظ ثبات در جنوب و جلوگیری از نقض پی در پی آن به ویژه تخریب روستاهای مجاور مرز جنوبی و تخریب اراضی با بولدوزر تاکید کرد که مانع از بازگشت ساکنان به مناطق خود می‌شود.

ماکرون روز شنبه از طرف‌های درگیر در توافق آتش‌بس در لبنان خواست «در اسرع وقت» به تعهدات خود احترام بگذارند.

کاخ الیزه اعلام کرد که ماکرون یادآور شده است که تعهدات طرفین باید در اسرع وقت انجام شود تا لبنان بتواند حاکمیت خود را بر تمام سرزمین‌هایش بازیابی کند. وی بر تعهد همیشگی فرانسه در این زمینه تاکید کرد.

ماکرون همچنین از پیشرفت‌های حاصل شده در ۲ ماه گذشته، به‌ویژه به لطف مشارکت مداوم نیروهای مسلح لبنان در اجرای شرایط آتش‌بس، استقبال کرد.