افسوس آلثانی از توافق آتش بس دیرهنگام/ راهکار مقام قطری برای پایان مناقشه دائمی
اکوایران: وزیر خارجه قطر از نقش کشورش در حصول توافق آتشبس میان رژیم صهیونیستی و جنبش حماس دفاع کرد و گفت: اگر توافق آتشبس در غزه زودتر حاصل میشد، جان انسانهای بیشتری نجات مییافت.
به گزارش اکوایران، قطر که از حامیان اخوان المسلمین در منطقه به شمار میرود، روابط خوبی با جنبش حماس دارد. از این رو، یکی از مهمترین میانجیگران گفتگوهای آتش بس میان فلسطینیان و رژیم صهیونیستی به منظور پایان بخشیدن به منازعه در غزه بود.
بر این اساس، محمد بن عبدالرحمن بن جاسم آل ثانی، وزیر خارجه و نخست وزیر قطر در گفتگو با شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی، انتقادات وارده از سوی صهیونیستها علیه کشورش را رد کرده و دوحه را میانجیگری بی طرف میان طرفین منازعه دانست.
وی خاطر نشان کرد: اگر مقامات سیاسی شجاعت کافی داشتند و توافق آتش بس زودتر حاصل میشد، این امر میتوانست جان شمار بیشتری از غیرنظامیان را نجات دهد. وزیر خارجه قطر تاکید کرد: تلاش ما انجام سریعتر مرحله دوم توافق آتش بس در غزه است. ما در مسیر توافق آتش بس تلاش زیادی کردیم و در نهایت موفق شدیم با وجود مشکلات به این توافق دست یابیم. به نقل از مهر، این مقام ارشد قطری، راهکار 2 دولتی و تشکیل کشور مستقل فلسطین را بهترین اقدام برای پایان دائمی مناقشه فعلی دانست.
جزئیات توافقی که قطر در آن نقش اصلی ایفا کرد
به گزارش اکوایران، طبق توافق، 33 گروگان در مرحله اول آزاد خواهند شد، از جمله زنان، کودکان، مردان بالای 50 سال و مردان زیر 50 سال که زخمی یا بیمار هستند. ارزیابی اسرائیل این است که بیشتر آن 33 گروگان زنده هستند..
در مرحله اول، ارتش اسرائیل نیز به تدریج به منطقه حائل در غزه در نزدیکی مرز با اسرائیل عقب نشینی خواهند کرد. ارتش اسرائیل از کریدور نتزاریم در مرکز نوار غزه و بیشتر کریدور فیلادلفی در مرز بین غزه و مصر خارج خواهد شد.
به گزارش اکوایران، فلسطینیان همچنین اجازه خواهند داشت در مرحله اول توافق به شمال غزه بازگردند. کسانی که پیاده میروند از بررسیهای امنیتی عبور نمیکنند، اما وسایل نقلیه توسط مقامات قطری و مصری بررسی میشوند تا مطمئن شوند که هیچ سلاح سنگینی به غزه منتقل نشده است.
بیش از 700 اسیر فلسطینی نیز آزاد خواهند شد، از جمله حدود 275 نفر که متهم به قتل اسرائیلیها هستند و در حال گذراندن حبس ابد هستند. هزار فلسطینی دیگر از غزه که در طول جنگ توسط ارتش اسرائیل بازداشت شده بودند اما در حمله 7 اکتبر شرکت نداشتند نیز آزاد خواهند شد.
به گفته یک مقام اسرائیلی، تعداد دقیق اسرای آزاد شده تنها پس از اینکه حماس مشخص کند که کدام یک از گروگانهای آزاد شده زنده هستند، مشخص خواهد شد.
از روز اول آتش بس روزانه 600 کامیون کمک رسانی شامل 50 کامیون سوخت وارد غزه میشود. علاوه بر این، 200 هزار چادر و 60 هزار خانه سیار برای آوارگان فلسطینی در غزه تحویل داده می شود.
در این توافقنامه آمده است که قطر، مصر و آمریکا به عنوان ضامن اجرای این توافق خواهند بود.
در شانزدهمین روز آتشبس، اسرائیل و حماس مذاکرات خود را درباره مرحله دوم این توافق آغاز میکنند که قرار است شامل آزادی گروگانهای باقیمانده و آتشبس دائمی و خروج کامل اسرائیل از غزه باشد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
آدرس آپارتمان های ۳میلیاردی در پایتخت
-
سیگنال تهران به ترامپ از کانال تروئیکا/ چرا اروپا نگران مذاکره مستقیم شده؟
-
جنگ جهانی پنهان؛ چرا غرب نمیخواهد کریدورهای تجاری از ایران و ترکیه عبور کنند؟
-
چرخش بزرگ کاخ سفید در خاورمیانه؛ هراس گسترده از پیشنهاد تازه ترامپ
-
قیمت طلا و سکه بازار را غافلگیر کرد/ اصلاح قیمت در راه است؟
-
درآمدی بر بازی بزرگ قدرت در قفقاز؛ علیاف ریسک بازی در زمین تهران و پوتین در برابر ترامپ را میخرد؟
-
حمله هوایی اسرائیل به استانی در سوریه/ موضع الجولانی مقابل رژیم صهیونیستی
-
تعطیلی استراحت در بازار ارز و سکه
-
خبر مهم درباره برکناری جمیله علمالهدی/ حکمی که خسروپناه برای سیدجلال موسوی خطیر زد