جلسه کمیسیون مشترک مجمع تشخیص برای بررسی پیوستن ایران به پالرمو و CFT
دومین جلسه کمیسیون مشترک مجمع تشخیص مصلحت نظام با موضوع رسیدگی به لایحه اختلافی مجلس و شورای نگهبان در مورد پیوستن ایران به کنوانسیون های پالرمو و CFT روز چهارشنبه برگزار شد.
![جلسه کمیسیون مشترک مجمع تشخیص برای بررسی پیوستن ایران به پالرمو و CFT](https://cdn.ecoiran.com/thumbnail/KUzHoRCxdDJ1/oZRmDytQCqPbx64THpRbAF899BMitgIDSfP66penUZ6m9xMsVHbWjBoW4bIRHlTclq6Z_b1l_bR3FJ_vqz--jBIkps4z3x2e_4ngQ9jVKYg,/%D9%85%D8%AC%D9%85%D8%B9+%D8%AA%D8%B4%D8%AE%DB%8C%D8%B5+%D9%85%D8%B5%D9%84%D8%AD%D8%AA+%D9%86%D8%B8%D8%A7%D9%85.jpg)
به گزارش اکوایران، جلسه کمیسیون مشترک مجمع به ریاست آیت الله صادق آملی لاریجانی، چهارشنبه 17 بهمن 1403، با حضور نمایندگان کمیسیونهای «اقتصادی»، «سیاسی دفاعی و امنیتی» «حقوقی و قضایی» مجمع، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی وزیر اقتصاد و دارایی، رئیس کل بانک مرکزی و معاونین وزارت امور خارجه و وزارت نفت با موضوع آثار حقوقی پیوستن جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیونهای «ملل متحد علیه جرایم سازمان یافته فراملی (پالرمو) و «مقابله با تامین مالی تروریسم(CFT)» برگزار شد.
در این جلسه محمدباقر ذوالقدر، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به تشکیل کارگروهی متناظر کمیسیون مشترک در دبیرخانه مجمع و برگزاری جلسات کارشناسی با دستگاههای مرتبط به موضوع، نتایج بررسی کمیته کارشناسی را ارائه کرد.
به گزارش ایرنا، در ادامه موضوع پیوستن جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم در جلسه مطرح شد.
پس از توضیحات دبیر کارگروه مشترک، کمیسیونهای دبیرخانه مجمع و اعضای کمیسیون مشترک به تبادل نظر پرداختند و موضوع حق شرطهای جمهوری اسلامی ایران در خصوص این کنوانسیون و ایرادات شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت.
گزارش کمیسیون مشترک به صحن مجمع ارائه میشود و پس از بررسی نهایی توسط اعضای مجمع، پیرامون مصلحت مورد نظر مجلس شورای اسلامی رایگیری خواهد شد.
FATF روی میز مجمع
23 دی بود که سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام از آغاز بررسی درباره لوایح پالرمو و CFT در کمیسیونهای این مجمع خبر داد. در جلسه 19 دی مجمع تشخیص مصلحت نظام به ریاست صادق آملی لاریجانی، با اشاره به ارجاع مجدد بررسی FATF از سوی رهبر معظم انقلاب در پی درخواست رئیسجمهوری، تشکیل کمیسیون مشترک از سه کمیسیون تخصصی مجمع برای بررسی دقیق این موضوع تصویب شد. آملی لاریجانی تأکید کرد که این مسئله باید با در نظر گرفتن مصالح ملی و فارغ از فضاسازیهای سیاسی بررسی شود.
مسیر پرپیچ و خم FATF: تقابل مخالفان و موافقان
در حالیکه دولت چهاردهم از روز اول شروع به کارش در تکاپوی حل و فصل پرونده FATF است؛ صدای مخالفان در مجلس هر روز بلندتر میشود.
مخالفان چه میگویند؟
علاوه بر نامه 120 نماینده مخالف به مجمع تشخیص مصلحت نظام و اظهارات اعتراضی نمایندگان تندرو همچون امیرحسین ثابتی، حالا اسماعیل کوثری نیز در مخالفت با تایید 2 لایحه باقیمانده از لوایح چهارگانه موسوم به پیششرطهای FATF صحبت کرده است.
اسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت که FATF (گروه ویژه اقدام مالی) در واقع ابزاری است که کشورهای غربی برای فشار بیشتر بر ایران از آن استفاده میکنند.
کوثری با اشاره به اینکه این نهاد به ظاهر برای مقابله با تأمین مالی تروریسم طراحی شده، تأکید کرد که در واقع این نهاد تحت تأثیر سیاستهای دوگانه غرب قرار دارد و کشورهای غربی خود از گروههایی حمایت میکنند که پیشتر آنها را تروریستی معرفی کرده بودند.
او افزود: «تجربه برجام نشان داد که حتی زمانی که ایران تمام تعهدات خود را انجام داد، کشورهای غربی به ویژه آمریکا نه تنها به تعهداتشان پایبند نماندند، بلکه تحریمهای بیشتری را اعمال کردند.»
کوثری همچنین گفت که هدف غرب فراتر از FATF است و آنها به دنبال محدود کردن برنامه موشکی ایران و قطع حمایت از جبهه مقاومت هستند.
اکوایران: با آغاز بررسی مجدد لوایح CFT و پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام، موافقان و مخالفان این لوایح به طرح دیدگاههای خود پرداختهاند. در حالی که دولت بر ضرورت خروج ایران از لیست سیاه FATF برای بهبود جایگاه اقتصادی کشور تأکید دارد، منتقدان این لوایح را ابزاری برای اعمال فشار بیشتر از سوی کشورهای غربی میدانند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
کمپین ویرانگر اوکراین علیه تاسیسات نفتی روسیه؛ ورق جنگ بر میگردد؟
-
واکنش روسیه به سیاست فشار حداکثری ترامپ علیه ایران/ به روابط راهبردی با تهران ادامه خواهیم داد
-
رشد قیمت طلای جهانی متوقف شد
-
خبر خوش برای دارندگان حکمت کارت/ احتمال افزایش مبلغ جدی شد؟
-
فوری/ اولین تحریم ترامپ علیه ایران اعمال شد
-
شوک عربستان به آسیا؛ بیشترین افزایش قیمت نفت از سال 2022/ پای تحریمها در میان است
-
آغاز پروژه احداث نیروگاه خورشیدی در تهران+ جزئیات
-
بازندگان بزرگ تصمیم ترامپ
-
نقطه آغاز مذاکره با آمریکا کجاست؟