به گزارش اکوایران، ملک عبدالله دوم در حساب کاربری خود در ایکس نوشت: دستیابی به صلح عادلانه بر اساس راهکار دو کشور راهی برای تضمین ثبات منطقه است. این امر مستلزم رهبری آمریکا است. رئیس جمهور ترامپ مرد صلح است. او نقش مهمی در دستیابی به آتش بس غزه داشت. ما به آمریکا و همه طرف ها برای اطمینان از حفظ آن چشم دوخته ایم.

دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در دیدار با پادشاه اردن به خبرنگاران گفت که شخصاً املاک در غزه را توسعه نخواهد داد، درحالی که او به دنبال کنترل نوار غزه است.

خبر مرتبط
اردن در تقاطع تاریخ؛ آیا پادشاهی هاشمی در برابر طرح ترامپ دوام می‌آورد؟

ورود صدها هزار پناهنده فلسطینی از نوار غزه جنگ‌زده به اردن، رویدادی است که مقام‌های فعلی و سابق آمریکایی، اروپایی و عرب هشدار می‌دهند پایان حکومت هاشمی را رقم خواهد زد - همان حکومتی که عبدالله و نیاکانش به‌طور ماهرانه‌ای از سقوط آن جلوگیری کرده‌اند.

ترامپ در کاخ سفید و در گفت وگو با ملک عبدالله دوم پادشاه اردن که رهبری مخالفت کشورهای عربی با طرح رئیس جمهور آمریکا را بر عهده دارد، این اظهارات را بیان کرد. اردن به شدت با طرح ترامپ برای کوچ اجباری فلسطینیان از غزه برای تبدیل آن به «منطقه زیبا و توسعه یافته خاورمیانه» مخالف است.

اردن برای اردنی هاست

به گزارش اکوایران، ایمن الصفدی وزیر خارجه و امور مهاجران اردن هم گفت: موضع خود را به دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا ارائه کردیم و گفتیم که فلسطین برای فلسطینی‌ها و اردن برای اردنی‌ها است.

 ایمن الصفدی پس از دیدار عبدالله دوم شاه اردن با دونالد ترامپ در گفت وگو با شبکه الجزیره قطر افزود: موضع خود را به ترامپ ارائه کردیم تا برای صلح عادلانه و همه جانبه تلاش کنیم و فلسطینی‌ها را آواره نکنیم. ما دیدگاه خود را داریم و ترامپ نیز دیدگاه خود را دارد و به امکان بازسازی غزه بدون جابجایی مردم آن معتقدیم.

وزیر امور خارجه اردن با بیان اینکه در حال تدوین یک طرح عربی مبتنی بر بازسازی غزه بدون آواره کردن مردم آن هستیم، افزود: صلح همه جانبه بدون اجرای راه حل دو دولتی محقق نمی‌شود. الصفدی ادامه داد: اولویت ما حفاظت از اردن و اردنی‌ها است و این اصولی است که گفت وگوی خود را با ترامپ از آن آغاز کردیم. به نقل از ایرنا، وی گفت: ما برای توانمندسازی مردم غزه با ارائه کمک‌ها و ارائه فرصت‌های درمانی در اردن تلاش می‌کنیم.

وزیر خارجه اردن افزود: هماهنگی کشورهای عربی با یکدیگر می‌تواند طرحی جایگزینِ طرح ترامپ ارائه کند و به فاجعه انسانی غزه پایان دهد.

به گزارش اکوایران، رئیس جمهور آمریکا ۶ بهمن ۱۴۰۳ طرح انتقال ساکنان غزه به کشورهای همسایه مانند مصر و اردن را مطرح کرد که با واکنش منفی هر دو کشور و سایر کشورهای عربی و سازمان‌های منطقه‌ای و بین المللی مواجه شد و مدتی بعد نیز، طرح تصاحب غزه از سوی آمریکا را مطرح کرد.

رئیس جمهوری آمریکا اولین بار در کنفرانس خبری مشترک با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل به عنوان نخستین میهمان خارجی خود، طرح جنجالی غزه را فاش کرد که خشم فلسطینیان را برانگیخت. او بر این موضوع تاکید کرد که فلسطینی‌ها از غزه خارج شده و مصر و اردن آنها را بپذیرند.