به گزارش اکوایران، سید محمد موحد، نماینده کهگیلویه در مجلس شورای اسلامی گفت: بنده در ابتدا طرح استیضاح وزیر اقتصاد را امضا کردم، اما این امضا را پس گرفتم؛ معتقدم التهابات بازار ارز و طلا و شرایط اقتصادی و معیشتی باعث ایجاد نگرانی در جامعه شده است. 

به گزارش برنا، نایب رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: در جلساتی که با وزیر اقتصاد و مجموعه این وزارتخانه داشتم، وزیر بر این مسئله تاکید کرد که تمام تلاش و توان خود را برای بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم به کار خواهد گرفت و وضعیت اقتصاد را سروسامان خواهد داد و با اعتماد به این سخنان امضای خود را پس گرفتم. 

به گزارش اکوایران، موضوع استیضاح همتی اولین بار در ماه‌های ابتدایی شروع به کار دولت چهاردهم مطرح شد. نمایندگان به‌ویژه از حوزه‌های اقتصادی و ارزی از همتی خواسته بودند که در مورد مشکلات موجود در بازار ارز و سیاست‌های پولی کشور توضیح دهد. التهاب در بازار ارز و افزایش روزافزون قیمت‌ها در کشور فشارهای اجتماعی سنگینی را به دنبال داشت و این مشکلات باعث شد تا نارضایتی‌ها به مجلس نیز منتقل شود.

در این میان باید اشاره کرد که  چندی عبدالکریم هاشمی، نماینده مجلس در خصوص استیضاح وزیر اقتصاد در گفت‌وگو با اکوایران گفته بود: دغدغه‌های نمایندگان مربوط به نوسانات نرخ ارز، کاهش ارزش پول و افزایش تورم است که مشکلات زیادی برای مردم به ویژه اقشار ضعیف و متوسط ایجاد کرده است. این مباحث در مجلس به صورت سوال، تذکر یا استیضاح از وزیر مطرح می‌شود.

او در ادامه بیان کرد: اگرچه مردم تحت فشار هستند و دولت باید تلاش کند تا نوسانات ارز و تثبیت اقتصادی را کنترل کند و خسارات وارده به مردم، خصوصاً اقشار ضعیف، جبران شود، هنوز در سه یا چهار ماه اول دولت، زمان برای قضاوت زود است.

استیضاح همتی چند امضا داشت؟

همچنین، 24 بهمن ماه هم بود که عباس گودرزی، نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به درخواست تعدادی از نمایندگان مجلس برای استیضاح عبدالناصر همتی، وزیر امور اقتصادی و دارایی که طرح آن در حال حاضر 89 امضا دارد، گفت: طرح استیضاح وزیر اقتصاد از هیأت رئیسه مجلس روز گذشته (سه‌شنبه، 23 بهمن ماه) به کمیسیون اقتصادی ارجاع و بر اساس قانون آیین‌نامه داخلی مجلس، مهلت یک هفته‌ای این کمیسیون برای بررسی این طرح با حضور وزیر و استیضاح‌کنندگان و ارائه گزارش آن به هیأت رئیسه مجلس آغاز شده است.

نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: چنانچه در گزارش ارسالی از کمیسیون اقتصادی به هیأت رئیسه مجلس تا پایان فرصت یک هفته ای، حداقل 10 امضا از سوی استیضاح کنندگان به قوت خود باقی باشد، موضوع از سوی هیأت رئیسه در اولین جلسه صحن علنی اعلام وصول شده و بعد از آن وزیر 10 روز فرصت دارد برای پاسخگویی به استیضاح کنندگان در صحن علنی حاضر شود.

به گزارش خانه ملت، او در ادامه به بیان پیش‌بینی‌ زمانبندی‌های صورت گرفته در این خصوص پرداخت و یادآور شد: بر این اساس از آنجایی که طرح استیضاح همتی، روز گذشته به کمیسیون اقتصادی ارجاع شده این کمیسیون نهایتا تا سه شنبه هفته آینده(30 بهمن ماه) فرصت دارد گزارش خود را به هیأت رئیسه مجلس ارائه کند که بلافاصله بعد از آن، طرح استیضاح در صورت باقی ماندن حداقل 10 امضا، در نخستین جلسه علنی مجلس اعلام وصول خواهد شد.

احمد نادری، عضو هیأت رئیسه مجلس در 23 بهمن 1403، در صفحه شبکه اجتماعی X خود نوشت: «استیضاح عبدالناصر همتی، وزیر امور اقتصادی و دارایی با ۸۹ امضا به کمیسیون اقتصادی مجلس ارجاع شد.» طبق گزارش‌ها، موافقان استیضاح همتی دلایل اصلی این استیضاح را به مشکلات شدید ارزی و افزایش بی‌رویه قیمت‌ها، بحران نقدینگی و همچنین ناتوانی در کنترل تورم مربوط می دانند.