میانجیگران آتشبس را نجات دادند؟/ حصول توافق برای آزادی این اسرا
اکوایران: جنبش حماس از حصول توافق برای ادامه روند آزادی اسرای فلسطینی خبر داد.

به گزارش اکوایران، رژیم صهیونیستی برخلاف توافق آتش بس پس از آزادی ۶ تن از اسرای خود از آزادی ۶۲۰ اسیر فلسطینی اجتناب کرد و با این کار، آتش بس را در آستانه فروپاشی قرار داد. با این حال، میانجی گران درصدد حل این مشکل هستند.
بر این اساس، جنبش حماس با صدور بیانیهای از حصول توافق برای ادامه روند آزادی اسرای فلسطینی خبر داد. در این بیانیه آمده است: بعد از انجام مذاکرات در قاهره، به توافقی برای حل مشکل تأخیر رژیم صهیونیستی در آزاد کردن اسرای فلسطینی دست یافتیم.
این بیانیه تاکید دارد: هیئت ما در قاهره با مصر به عنوان یکی از طرفهای میانجی گر، درباره توافق آتش بس، تبادل اسرا و چشم انداز مذاکرات مرحله دوم توافق به گفتگو و رایزنی پرداختند.
اکوایران: یکی از رهبران حماس گفت این جنبش درباره هیچ اقدام بعدی در توافق آتشبس گفتوگو نخواهد کرد، مگر اینکه این رژیم، اسرای فلسطینی را طبق توافق آزاد کند.
براساس آنچه مهر گزارش داده است، حماس خاطر نشان کرد: ما در قاهره موضع روشن خود را درباره لزوم پایبندی کامل و دقیق به مفاد توافق آتشبس و اجرای مراحل آن تأکید کردیم. ما در قاهره توافق کردیم که مشکل تأخیر در آزادی اسرای فلسطینی را که قرار بود در آخرین مرحله آزاد شوند، حل کنیم. بر اساس توافق انجام شده، اسرای فلسطینی همزمان با تحویل اجساد اسرای صهیونیست، آزاد میشوند.
تلاش حماس برای حفظ آتش بس
حازم قاسم سخنگوی جنبش حماس پیش تر تاکید کرده بود قبل از اینکه مذاکرات درباره دومین مرحله توافقنامه آتشبس و تبادل اسرا با رژیم صهیونیستی مطرح شود، باید این رژیم هفتمین گروه از اسرای فلسطینی را آزاد کند. «حازم قاسم» در این باره گفت: رژیم صهیونیستی به نقض توافقنامه آتشبس از طریق به تعویق انداختن آزادی اسرا ادامه میدهد.
به نقل از ایرنا، وی افزود: با طرفهای میانجی درباره نقض توافقنامه آتشبس توسط رژیم صهیونیستی و با حمایت آمریکا ادامه میدهیم.
حازم قاسم تاکید کرد: تمدید مرحله اول، مشروط به مسائل مطرح شده در میز مذاکرات و تضمینهای ارائه شده مبنی بر وادار کردن رژیم اشغالگر به اجرای تعهداتش است. سخنگوی حماس همچنین گفت: طرفهای میانجی و حتی آمریکا باید تضمینهای جدی ارائه کنند.
رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تا ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخت اما به اهداف خود یعنی نابودی جنبش حماس و بازگرداندن اسرای اسرائیلی از راه جنگ نرسید و مجبور به توافق آتش بس با این جنبش شد.
در ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳)، توافقنامه آتش بس و تبادل اسرا بین رژیم صهیونیستی و حماس اجرا شد که شامل سه مرحله بود که هر مرحله ۴۲ روز به طول انجامید.
مفاد مرحله اول این توافق شامل آزادی تدریجی ۳۳ اسیر صهیونیست که در غزه نگهداری میشوند در ازای آزادی تعدادی از اسرای فلسطینی و عرب است که شمار آنها بین یک هزار و ۷۰۰ تا ۲ هزار نفر تخمین زده میشود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
اولتیماتوم نانوشته به تهران؛ ترامپ خواستههای حداکثری را در مذاکرات کنار میگذارد؟
-
پشت پرده فشار جدید روبیو و ویتکاف روی تهران؛ تاکتیک جدیدی که پنجره توافق را میبندد؟
-
اولین خودروی وارداتی که قرار است در ایران تولید شود، مشخص شد / خودروسازان خارجی به پیشواز توافق ایران و آمریکا رفتند؟
-
بازگشت ارز ۲۸۵۰۰ تومانی برای واردات کالاهای اساسی؛ تصمیم جدید دولت برای کنترل بازار
-
نیویورکتایمز: نکته مغفول در مصاحبه جدید ویتکاف/ رویترز: تهران و ترامپ تا رسیدن به توافق راه درازی پیش رو دارند
-
شارژ حساب بازنشستگان تأمیناجتماعی از امروز با ارقام جدید
-
هشدار مجلس خبرگان رهبری به دونالد ترامپ
-
عراقچی: آماده تعامل برد-برد با آمریکا در ازای خاتمه تحریمها هستیم
-
زمان و مکان دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا هنوز قطعی نشده است