چراغ سبز واشنگتن برای آغاز آتشبس زودهنگام میان اوکراین و روسیه
اکوایران: وزیر امورخارجه آمریکا گفت: امکان برقراری آتشبس بین روسیه و اوکراین پیش از شروع مذاکرات بین 2 کشور وجود دارد.

به گزارش اکوایران، مارکو روبیو که به ریاض سفر کرده است در گفت و گو با شبکه العربیه اظهارداشت: می توان آتش بس را در اوکراین آغاز کرد و سپس وارد مذاکرات شد. وی با ابراز خوشبینی نسبت به نشست فردا در جده میان مقامات اوکراینی و نمایندگان عربستان و آمریکا افزود: امیدوارم نشست با اوکراینی ها به خوبی پیش برود.
وزیر خارجه آمریکا در این گفت و گو اظهار داشت که تنها دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا می تواند به جنگ روسیه و اوکراین پایان دهد.
روبیو با ابراز قدردانی از پادشاهی عربستان در به کارگیری روابط حسنه با روسیه و اوکراین و میزبانی مذاکرات گفت: هنوز زمان مشخصی برای دیدار ترامپ و پوتین تعیین نشده است.
امتیازدهی دو طرف؛ شرط آتش بس
بر اساس گزارش ایرنا، وی همچنین هدف از برگزاری نشست جده را اساس گذاری برای آتش بس میان اوکراین و روسیه دانست. روبیو به العربیه همچنین اشاره کرد که آتش بس میان روسیه و اوکراین بدون امتیازدهی دو طرف ناممکن است.
وزیر خارجه آمریکا در بخش دیگری از اظهارات خود گفت که فرانسه و بریتانیا نقش مثبتی در بحران اوکراین ایفا کردند. مارکو روبیو، در ادامه خاطرنشان کرد که اوکراین همچنان به داده های اطلاعات دفاعی دسترسی دارد و امیدواریم کمک ها بازگردانده شود.
«مارکو روبیو » وزیر امور خارجه آمریکا عصر دوشنبه به منظور شرکت در نشست سه جانبه میان مقامات اوکراین و عربستان و آمریکا وارد جده شد و با «محمد بن سلمان بن عبدالعزیر آل سعود» ولیعهد عربستان دیدار و گفت و گو کرد.
به گزارش اکوایران، ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهوری اوکراین پیش از شروع نشست سه جانبه میان مقامات اوکراین، عربستان و آمریکا برای پایان دادن به درگیری نظامی بین مسکو و کی یف با محمد بن سلمان بن عبدالعزیز آل سعود ولیعهد عربستان سعودی دیدار و گفت و گو کرد.
واکنش مقامات آمریکایی به دیدار سه جانبه در جده
به گزارش اکوایران، یکی از مقامات آمریکایی درباره این مذاکرات گفت: «نمیتوانی بگویی که خواهان صلح هستی و همزمان بگویی که حاضر نیستی در هیچ زمینهای سازش کنی.»
مقام دیگر افزود: «ما میخواهیم ببینیم آیا اوکراینیها واقعاً به صلح علاقهمند هستند یا فقط صلحی که از نظر آنها واقعبینانه است را میپذیرند. اگر تنها به مرزهای ۲۰۱۴ یا ۲۰۲۲ پایبند باشند، این موضوع پیام خاصی دارد.»
ترامپ نسبت به این مذاکرات ابراز خوشبینی کرد و به خبرنگارانی که همراه او در هواپیمای ایر فورس وان بودند، گفت: «من باور دارم که این هفته پیشرفت زیادی خواهیم داشت.»
زلنسکی نیز در پیام ویدئویی شبانه خود اعلام کرد که روز دوشنبه به عربستان سعودی سفر خواهد کرد تا «برای صلح تلاش کند.» او افزود که امیدوار است این مذاکرات با مقامات آمریکایی نتایج مثبتی به همراه داشته باشد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
چراغ سبز واشنگتن برای آغاز آتشبس زودهنگام میان اوکراین و روسیه
-
بزرگترین حمله پهپادی اوکراین به مسکو همزمان با مذاکرات صلح در جده
-
مالک جدید هایپراستار تهران مشخص شد
-
همکاری ایران و روسیه برای کشف لیتیوم در ایران آغاز شد
-
اولین پرواز آزمایشی تاکسی هوایی در مسیر تهران-زنجان
-
رئیس اتاق تهران نسبت به فعال شدن مکانیزم ماشه هشدار داد
-
ایران در شرف پاکستان شدن
-
کافه وریا غفوری پلمپ شد
-
بورس بدون حمایت همچنان در حال ریزش