غزه محور گفتوگوی عربستان و آمریکا/ واشنگتن به دنبال میانجی برای عادیسازی روابط ریاض و تلآویو
اکوایران: وزرای امور خارجه آمریکا و عربستان در خصوص تلاش ها برای پایان جنگ در غزه و مسائل و بحران های منطقه ای گفتگو کردند.

به گزارش اکوایران، مارکو روبیو وزیر امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه در دیدار با فیصل بن فرحان آل سعود همتای عربستانی خود در واشنگتن درباره تلاشهای دیپلماتیک کنونی برای تضمین آتشبس در غزه و تسهیل آزادی اسرا در میان ادامه حملات رژیم صهیونیستی به غزه گفتگو کردند.
تامی بروس سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیهای ادعا کرد: وزرای امور خارجه آمریکا و عربستان درباره تلاشهای دیپلماتیک در غزه برای آزادی گروگانها و برقراری آتشبس پایدار در غزه که در آن حماس به طور کامل خلع سلاح و ناتوان شده است، گفتگو کردند.
این نشست در میان درخواستهای بینالمللی فزاینده برای حل سیاسی جنگ علیه غزه، جایی که اسرائیل از اکتبر ۲۰۲۳ (بهمن ۱۴۰۱) تاکنون بیش از ۵۰ هزار فلسطینی غیرنظامی را به خاک و خون کشیده است، برگزار شد.
در حالی که آمریکا به حمایت از حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی ادامه می دهد و به دنبال میانجیگری برای یک توافق عادی سازی روابط میان عربستان سعودی و رژیم اسرائیل است، ریاض بر آتش بس فوری در غزه و راهی به سوی راه کاردو کشوری تاکید کرده است.
بر اساس گزارش ایرنا، ماه گذشته، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا گفت که ممکن است در اوایل ماه جاری میلادی (آوریل) به عربستان سعودی سفر کند. در دوره اول دولت ترامپ در سال ۲۰۱۷ نیز عربستان اولین مقصد خارجی ترامپ بود. با این حال نشریه آکسیوس گزارش داد که این سفر در اواسط ماه می (خرداد)انجام خواهد شد.
وزرای خارجه آمریکا و عربستان همچنین درباره مسائل منطقهای دیگر از جمله جنگ سودان و یمن گفتگو کردند.
در بیانیه وزارت خارجه آمریکا آمده است: وزرای خارجه آمریکا و عربستان همچنین توافق کردند که نیروهای مسلح سودان و نیروهای پشتیبانی سریع باید به مذاکرات صلح بازگردند، از غیرنظامیان محافظت کنند، مسیرهای بشردوستانه را باز کنند و به حکومت غیرنظامی بازگردند.
براساس بیانیه عربستان از این دیدار، دو طرف روابط راهبردی بین کشورهای خود و فرصتهای تقویت همکاریها در زمینههای مختلف را بررسی کردند. آنها همچنین راههایی برای تقویت هماهنگی و تلاشهای مشترک در مورد مسائل منطقهای و بینالمللی مورد نگرانی دوجانبه، بهویژه غزه، سودان، یمن و بحران روسیه و اوکراین را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
به گزارش اکوایران، ارتش رژیم صهیونیستی از بامداد سهشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ با نقض مفاد آتش بس، تجاوزهای نظامی خود به نوار غزه را از سر گرفت و براساس آخرین گزارش وزارت بهداشت فلسطین، در نتیجه حملات ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون ۵۰ هزار و ۶۹۵ فلسطینی شهید و ۱۱۵ هزار و ۳۳۸ نفر دیگر زخمی شده اند.
به گزارش اکوایران، یک روز پس از آنکه اسرائیل از تصمیم خود برای تصرف بخشهای گستردهای از نوار غزه خبر داد، نیروهای اسرائیل از لبه جنوبی غزه که آخرین پناهگاه برای آن دسته از ساکنان غزه بوده که در بیشتر دوران جنگ از نقاط دیگر به این منطقه پناه آورده بوند، وارد باریکه غزه شدند.
یورش برای تصرف شهر رفح یک افزایش تنش قابل توجه در جنگ محسوب میشود که اسرائیل از ماه گذشته میلادی پس از ترک آتشبس که از ماه ژانویه برقرار شده بود، دوباره آغاز کرده است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
اولین واکنشها به تمدید مذاکرات تهران و واشنگتن؛ حرکت با سرعت فراتر از تصور؟
-
دخل و خرج نیروگاه خورشیدی با هم نمیخواند
-
زمان دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا رسماً مشخص شد
-
صندوقهای طلا سرخ شدند؛ 700 میلیارد در یک روز خارج شد
-
پیش بینی قیمت دلار بعد از توافق در بازار
-
دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا به اتمام رسید/ دور سوم گفتوگوها هفته آینده؟
-
مذاکرات رم شامل چه ترتیباتی میشود؟
-
پالس مثبت وزیر امور خارجه عمان به ادامه مذاکرات: گفتوگوها در حال شتاب گرفتن است
-
نخستین موضع عراقچی پس از مذاکرات رم / محل دور سوم گفتوگوها مشخص شد