مرکز مبادله فرمانده بازار طلا میشود؟
بانک مرکزی به تازگی در بخشنامه ای خبر از ممنوعیت ارائه گواهی سپرده شبکه بانکی در ازای مسکوکات و شمش طلا داد که با حواشی زیادی روبرو شد. این تصمیم بانک مرکزی واکنش بورس کالا را در پی داشت.
از طرفی در نخستین جلسه حراج حضوری شمش طلا که امروز در مرکز مبادله ارز و طلای ایران برگزار شد، ۱۰ شمش طلای یک کیلویی بر اساس نرخهای کشفشده از فرآیند عرضه و تقاضا معامله شد. آیا ممنوعیت بانک مرکزی می تواند به کنترل قیمت ها کمک کند؟ روش سیاستگذاری بانک مرکزی در بورس کالا اختلالی ایجاد می کند؟
میثم علی محمدی کارشناس پولی و بانکی در پاسخ به این سوال که در ساز و کار مرکز مبادله قرار است چه اتفاقی بیفتد، می گوید: این اطلاعیه با ابهاماتی مواجه است. اگر بخواهیم فرآیند مرکز مبادله را با بورس کالا مقایسه کنیم تفاوت زیادی دارد. در بورس کالا مردم با حداقل سرمایه می توانند گواهی سپرده را دریافت کنند اما در مرکز مبادله این گونه نیست.
بانک مرکزی با هدف کنترل قیمت ها مرکز مبادله ارز و طلا را ایجاد کرده است .
به گفته او، با طراحی ابزارهایی که به عنوان گواهی سپرده کالایی شناخته می شوند، راهی برای دستکاری قیمت ها و نوسانات وجود ندارد.
علی محمدی ادامه داد: به نظر می رسد دغدغه بانک مرکزی کنترل تلاطمات اخیر در بازار ارز و طلا است. باید دید فرآیند آپشن هایی که در مرکز مبادله ایجاد می شود به چه نحوی است. مثلا آیا ابزارها معاملات ثانویه دارند؟ اینکه چه سرمایه گذارانی می توانند وارد این حوزه شوند؟ و چه تداخلی با ابزارهای فعلی بورس کالا دارد؟
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
ایران خودرو و سایپا فروش های خود را بستند
-
اشتباه بزرگی که شاید تکرار نشود؛ ترامپ آماده معامله با تهران میشود؟
-
فوری؛ قطعنامه ضدایرانی به شورای حکام آژانس ارائه شد
-
ادعای جدید آژانس در مورد برنامه اتمی ایران
-
رشد دوباره طلا و سکه در بازار کشور/ ربع سکه 1403 رسما وارد بازار شد
-
هجوم سرمایه گذاران به «داراییهای امن» پس از فرمان پوتین برای استفاده گستردهتر از سلاحهای هستهای
-
لحظه حیاتی در شورای حکام؛ چرا غرب به رغم پیشنهاد تهران به دنبال قطعنامه است؟
-
رازی که بعد از افزایش قیمت کارخانه ای خودرو فاش شد
-
در آستانه بازگشت ترامپ؛ سیگنالی که بن سلمان با گرم کردن روابط با تهران میفرستد