به گزارش اکوایران، مرکز مبادله ایران بیست حراج حضوری شمش طلا طی سه ماه، 27 دی تا 4 اردیبهشت برگزار کرد و 2716 شمش طلای استاندارد با عیار حداقل 995 در هزار معامله شد. میانگین قیمت شمش‌های طلای معامله‌شده طی این 20 حراج مرکز مبادله، چهار میلیارد تومان به ثبت رسیده است.

علی سعیدی، مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران، در نخستین حراج شمش طلا عنوان کرد: قیمتی که در مرکز مبادله ایران مبنای مبادلات طلا خواهد بود، مبتنی بر عرضه و تقاضا است و مبادلات بر اساس پیشنهاد قیمت از سوی خریداران و پذیرفته شدن آن از سوی فروشندگان خواهد بود. او همچنین تاکید کرد که قیمت معاملات طلا در مرکز مبادله ایران به قیمت‌های روز نزدیک است.

بررسی نرخ دلار محاسبه شده از قیمت شمش‌های طلا معامله‌شده در مرکز مبادله و اختلاف آن با قیمت روز دلار در بازار آزاد نشان می‌دهد بیشترین اختلاف قیمت بین قیمت دلار در بازار آزاد (66هزار تومان) و نرخ دلار محاسبه شده از طریق قیمت شمش ( حدود 57هزار و 430تومان) نیز با نزدیک به 17 درصد در حراج هفدهم که در 26 فروردین 1403 برگزار شد، به ثبت رسید. 

 مرکز مبادله حراج شمش را با نرخ دلاری معادل 50 هزار و 570 تومان در 27 دی ماه 1402 آغاز کرد که اختلاف نزدیک به 7 درصدی با قیمت روز دلار در بازار آزاد (54 هزار و 50 تومان) در آن روز داشت؛ که کمترین اختلاف قیمت موجود بود.

در بیستمین حراج مرکز مبادله که در چهار اردیبهشت صورت گرفت نیز قیمت روز دلار بازار آزاد (64 هزار و300 تومان) اختلاف 13 درصدی با دلار محاسبه شده از قیمت شمش( حدود 56 هزار و 860تومان) داشت. 

بانک مرکزی از آغاز این حراج‌ها اعلام کرده بود که نرخ در حراج شمش صادرکنندگان بر اساس عرضه و تقاضاست. این در حالی است که نرخ دلار رسمی اعلام شده از سوی مرکز مبادله ارز و طلا در این مدت در نیمه اول کانال 40 هزار دلاری نوسان داشت و امروز در کانال 44 هزار تومانی قرار دارد.

قرار است بیست‌ویکمین حراج شمش طلای استاندارد فردا یکشنبه 9 اردیبهشت برگزار شود.