دیدبان بازارها پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳
دلایل افزایش خوشبینی نسبت به بورس/ اونس طلا در فاز اصلاحی دوام نیاورد
اکوایران:خبردرمانی که در دولت چهاردهم در جریان است در کنار برخی تصمیمگیریها انتظارات از نسبت سودآوری برخی شرکتها را ارتقاء بخشیده است و سرمایهها را نسبت به اینده بورس امیدوارتر کرده است.
شاخص کل بورس تهران در کانال دو میلیون و ۲۰۰هزار واحدی نفوذ کرد و تاکنون توانسته خود را در این کانال نگه دارد، بورس تهران که مدتها بود تحتتأثیر ریسکهای سیستماتیک منفی بود با کاهش نسبی سطح ریسکهای سیستماتیک و با کمک اخبار مثبت توانست خود را بالا بکشد و پورتفوی سهام داران هم سبز شود.
اگرچه هنوز سطح ریسکهای سیستماتیک به قدری بالا هست که بازارساز را مجبور کرده است که محدودیت دامنه نوسان ۳ درصدی را همچنان حفظ کند ولی ارزندگی بورس تهران و عقبماندگی آن از سایر بازارها، باعث شده است که صاحبان سرمایه نتوانند از آن چشمپوشی کنند.
خبردرمانی که در دولت چهاردهم در جریان است در کنار برخی تصمیمگیریها انتظارات از نسبت سودآوری برخی شرکتها را ارتقاء بخشیده است، و امیدها را نسبت به آینده بهتر برای بورس تقویت کرده است.
دلار نیما در این هفته وارد کانال ۵۱ هزار تومانی شده است و قیمت محصولات پرتیراژ ایرانخودرو و سایپا در این هفته افزایش پیدا کرده است، صحبتهایی از عرضه خودرو در بورس کالا شنیده میشود و گمانهزنیها در جریان است، بودجه سیگنال منفی به بورس صادر نکرده و تمام این موارد به افزایش تقاضا در بورس تهران و رشد ارزش معاملات خرد کمک کرده است.
شاخص کل بورس تهران در آبانماه بازدهی ۱۲.۴۷ درصدی را ثبت کرده است که گوی رقابت را از سایر بازارها ربوده است شاخص کل در محدوده دو میلیون و ۲۵۷ هزار و۶۴۷ واحدی قرار دارد و باید دید در ادامه بورس در همین کانال پیشروی خواهد کرد یا مقداری استراحت خواهد کرد. تنشهای منطقهای و مشکلات ناشی از ناترازی انرژی از مشکلات اصلی پیش روی بورس است.
دوپارامتر پولی و مالی مهم اثرگذار بر تورم
نرخ بهره بین بانکی به بالاترین سطح از نیمه دوم مهرماه سال گذشته رسیده است، بانکها با کمک نرخ بهره بین بانکی در بازار شبانه از یک دیگر برای بازههای کوتاهمدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت وام میگیرند افزایش نرخ بهره بین بانکی منعکسکننده افزایش مشکلات بانکها در تامین منابع مالی مورد نیاز خود در کوتاه مدت است، حال در شرایطی که نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به سی آبان به بالاترین سطح از نیمه دوم مهرماه ۱۴۰۲ رسیده است که غالبا نیاز به نقدینگی بانکها در آخر سال افزایش پیدا میکند.
از طرفی کسری بودجه دولت جدی است که یک عامل مالی تلقی میشود. کسری بودجه و افزایش نقدینگی توسط بانک مرکزی دو سیگنال مالی و پولی هستند که میتوانند بر افزایش سطح عمومی قیمتها اثر بگذارد و اثر نوسانات ارزی را در صورت بروز ریسکها افزایش دهد. به همین خاطر بازار این موارد را در کنار عوامل موثر بر انتظارات رصد میکند و روش بازارساز در مهار این ریسکها برای بازار ارز مهم است.
امروز دلار تهران رشد کرد ولی درهم نوسان چندانی نداشت و همین مسئله منجر به کاهش ۱۷۷ تومانی حباب درهم شد. تتر امروز مرز مهم ۷۰ هزار تومانی را تست میکند که شکست و تثبیت بالای آن کار سختی به نظر میرسد.
اونس طلا در فاز اصلاحی دوام نیاورد
اونس جهانی طلا در سه دوره گذشته انتخابات ریاستجمهوری آمریکا پس از برگزاری انتخابات نزولی شده است ولی سطح ریسکهای بینالمللی به قدری است که کاهش ارزش اونس جهانی طلا بعد از انتخابات آمریکا و پیروزی دونالد ترامپ حتی به یک ماه هم نرسید و اونس طلا تحت تأثیر افزایش تنشها میان اوکراین و روسیه و وتوی قطعنامه آتش بس سازمان ملل برای غزه توسط آمریکا رشد کرد.
اونس جهانی طلا به بالای دو هزار و ۶۶۰ دلار افزایش پیدا کرده است و افزایش اونس جهانی طلا و دلار داخلی، امروز رشد بیشتری را در بازار طلا و سکه رقم زده است. سکه امامی امروز در کانال ۵۲ میلیون تومانی پیشروی کرد و حباب آن به ۲۰ درصد کاهش پیدا کرد، طلای آب شده هم نیمه کانال ۱۹ میلیون تومانی را پشت سر گذاشت ولی حباب آن ۲۵۴ هزار تومان است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فوری؛ آغاز دوباره مذاکرات هستهای ایران و غرب از روز جمعه در ژنو
-
دستور کار جدید کاخ سفید؛ ترامپ راه پوتین را از تهران جدا میکند؟
-
پیامدهای پاسخ فوری تهران به قطعنامه آژانس
-
معافیت مالیات دیگری برای کارگران
-
اضافه شدن یک آیتم جدید به قبوض برق
-
چالش نابهنگام کرملین؛ بنسلمان رویاهای پوتین را بر باد میدهد؟
-
ایران، ارشتبد و سپهبد ندارد؟
-
بازار مسکن همچنان بی خریدار؛ این فروشندگان تخفیف های طلایی می دهند
-
همسان سازی حقوق بازنشستگان در خوان آخر/ زمان اصلاح احکام مشخص شد