خبرهای حساسیت برانگیز برای بازار ارز و سکه
بازار ارز و سکه امروز کاهشی بودند، اخذ مالیات از ضرب سکه در بازار سوژه شد، همتی و عراقچی چهرههای بازار بودند، خبرهای حساسیت برانگیز برای بازار دلار و سکه چه بود؟
بازار ارز بر مدار کاهش بود و کانال از دست داد اما بازار طلا و سکه با وجود کاهش حفظ کانال کردند. قیمت دلار هرات به کانال 78 هزار تومان افتاد، قیمت دلار تهران کانال 80 هزار تومان را از دست داد و قیمت درهم با کاهش از کانال 22 هزار تومان دور شد.
بازار ارز و سکه بعد از ثبت رکورد قیمتی جدید در تاریخ 11 دی ماه، نزولی شد. قیمت دلار تا حوالی 82 هزار تومان بالا رفته بود و قیمت سکه در آن تاریخ رکورد جدیدی در کانال 57 میلیون به ثبت رساند. بعد از این تاریخ بازار ارز و سکه کاهشی شدند و در کمتر از یک هفته دلار سه کانال از دست داد و سکه دو کانال پایین نشست. کاهش بازار به دلایل مختلفی اعم از کاهش تقاضای تجاری، عرضه ارز پتروشیمیها در مرکز مبادله و کاهش ریسکهای ژئوپلتیک در منطقه برمیگردد.
به عقیده تحلیلگران فنی اگر ریسک سیاسی خاصی به بازار نرسد همچنان گارد بازار به سمت اصلاح است. از منظر این تحلیلگران مدل اصلاح به صورت فرسایشی و زمانبر خواهد بود که میتواند تا یک ماه این اصلاح ادامهدار باشد. الگوی شکل گرفته از منظر تکنیکال الگوی هارمونیک است که نشان میدهد بازار میتواند کفهای پایینتری را ببیند. البته این تحلیل همانطوری که گفته شد یک شرط دارد و آن اینکه ریسک سیاسی خاصی به بازار نرسد.
اخبار استیضاح وزیر اقتصاد و حواشی که درمورد وزیر خارجه وجود دارد پالس منفی به بازار داده است. با این حال که تحلیلگران استیضاح وزیر اقتصاد را به نفع اقتصاد و بازار ارز نمیبینند هستند کسانی که در کوره این آتش میدمند. فعالان بازار جوی که برای استیضاح وزیر اقتصاد راه افتاده را از سمت دستهای میبینند که مخالف حذف رانت ارز چند نرخی هستند. یک عضو اتاق بازرگانی که طی دو سال گذشته در مراحل مختلف بازار سیگنالهای عجیب و غریب به بازار داده درمورد استیضاح وزیر هم اظهار نظر عجیبی داشته است. این عضو اتاق گفته دلار در فاز اول از 82 هزار تومان به 79 هزار تومان برگشته و با توجه به جلسه سران قوا و وصول امضای استیضاح همتی، احتمال زیاد چند روز آینده هم نزولی است. از منظر معاملهگران یک جای کار ربط استیضاح همتی به کاهش قیمت دلار میلنگد یا اینکه این عضو اتاق چیزهایی میداند که بازار درباره آنها سر در نمیارورد.
البته در روز دوشنبه اخباری که به بازار رسید حاکی از منتفی شدن استیضاح همتی بود.
در بازار دوشنبه درمورد حواشی هم که درباره عباس عراقچی وزیر خارجه مطرح شده بحث بود. یکسریها میگفتند وقتی لیدر مذاکرات اینگونه تخریب میشود روی چه کسی برای مدیریت تخاصم حساب کردند. از نگاه برخی تحلیلگران تخریب چهره یکسری دولتمردان میتواند روی انتظارات بازار اثر بگذارد .
سه خبر هم در بازار جالب توجه معاملهگران بود. خبر اول صحبتهای ماکرون درباره برنامه هستهای ایران بود که به نقطه بیبازگشت رسیده است. رئیس جمهور فرانسه ضمن این صحبتها درباره مکانیزم ماشه هم اشاراتی داشته که سیگنال مثبتی برای بازار تلقی نمیشود. خبردوم گزارش والاستریت ژورنال بود که به چالشهای اقتصادی ایران پرداخته و درمورد مذاکره احتمالی ترامپ با ایران نوشته که زمان به نفع ترامپ نیست و هر چقدر احتمال توافق کمتر شود فشار بیشتری به ایران وارد خواهد شد.
خبر سوم از تسنیم بود که متهم جدیدی برای نوسان دلار پیدا کرده است. تسنیم نوشته همزمان با شروع واردات آیفونهای مسافری، نرخ ارز با نوساناتی همراه بوده است. در شرایطی که منابع ارزی کشور تحت فشار قرار دارد، این تصمیم باعث ایجاد تقاضای هیجانی برای واردات گوشیهای غیرضروری مانند آیفون شده است. این وضعیت، بهجای کاهش فشار بر بازار ارز، آن را تشدید کرده و فضای اقتصادی را با تنشهای جدید مواجه کرده است.
دربازار دوشنبه قیمت دلار هرات با گپ منفی 300 تومانی در کف کانال 79 هزار تومان شروع به کار کرد و در ابتدا یک پولبک کوتاه به بالا زد. در ادامه با کاهش قیمت درهم و فاصله گرفتن این بازار از کانال 22 هزار، قیمت دلار هرات در میانه روز کانال 79 هزار تومان را از دست داد. در نهایت قیمت دلار هرات در 78 هزار و 700 تومان بسته شد.
قیمت دلار هرات نسبت به نرخ بسته شده روز یکشنبه کاهش 600 تومانی داشت. به ادعای معاملهگران اتاقهای معاملاتی دلار هرات، فروشنده در پشت خط همچنان زیاد بوده و احتمال شلتر شدن نرخ وجود دارد.
قیمت دلار تهران با گپ منفی 450 تومانی در 79 هزار و 800 تومان شروع کرد و در میانه روز تا 79 هزار و 450 تومان هم پایین آمد. قیمت دلار تهران در نهایت در 79 هزار و 650 تومان به کار خودش پایان داد. قیمت تتر با این حال که در صرافیهای رمزارزی یر به یر با قیمت دلار تهران شده اما در بازار قیمت تتر بالاتر و در حوالی کانال 80 هزارتومان معامله میشد.
قیمت درهم با گپ منفی 140 تومانی در زیر کانال 22 هزار تومان بازگشایی کرد و موجب نوسان کاهشی بازارها شد. قیمت درهم با کاهش 120 تومان در روز دوشنبه به 21 هزار و 740 تومان رسید. حباب دلاری درهم امارات هم بر مدار کاهش بود و به 190 تومان رسید که کمترین میزان از 29 آبان بوده است.
قیمت سکه هم روز دوشنبه را با گپ منفی در 55 میلیون و 365 هزار تومان آغاز کرد و در میانه روز به کانال 54 میلیون سرک کشید اما نتوانست در این کانال دوام بیاورد. قیمت سکه در نهایت در 55 میلیون و 100 هزار تومان به کار خودش پایان داد.
حباب سکه در روز دوشنبه هم کاهشی بود و پنج میلیون و 500 هزار تومان برآورد میشود. این کاهش حباب نشان میدهد بازارها همچنان میتوانند بر مدار کاهش باشند اگر دلار همراهی کند.
قیمت طلای آبشده با این حال که نسبت به روز یکشنبه کاهش داشت اما مسیر متفاوتی را در روز دوشنبه سپری کرد. قیمت طلای آبشده با گپ منفی 200 هزار تومانی در کف کانال 22 میلیون شروع به کار کرد و در ادامه به پله بالاتر افتاد. قیمت طلای آبشده در نهایت در 22 میلیون و 192 هزار تومان بسته شد. حباب طلای آبشده با افزایش به 179 هزار تومان رسید که نشان میدهد قیمت طلا در روند کاهشی مقاومت نشان میدهد.
نکته بازار درمورد پیشنهاد اخذ مالیات ارزش افزوده از سکه بود. سازمان امور مالیاتی پیشنهاد داده سکههای ضرب بانک مرکزی مشمول مالیات بر ارزش افزوده شوند. معاملهگران میگفتند بهبه چه ارزش افزودهای، همراه با حباب.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
تداوم ریزش قیمت طلا و سکه در سایه 3 عمل مهم/ اعلام جزئیات حراج جدید مرکز مبادله
-
خط و نشان نظامی تهران در آستانه بازگشت ترامپ/ کمربند تاسیسات هستهای محکم میشود؟
-
پیشنهاد محسن هاشمی برای انتقال پایتخت؛ کرمان، رقیب مکران شد
-
واکنش ترامپ به احتمال حمله به تاسیسات هستهای ایران
-
بازگشت FATF و ثبات ارزی؛ پیشران موج صعودی بورس
-
7 سال دیگر هواپیما نداریم
-
شاخص سازان کولاک کردند/ شاخص کل بورس کانال جدید را فتح کرد
-
بازگشت پولهای پارکشده به بازار/ عرضههای اولیه محرک رشد
-
فن بدل ایران به اسرائیل