بازار ارز این هفته قدری متلاطم شد و در نهایت پس از چندین تلاش ناموفق در این هفته، از سد مقاومت ۸۲ هزار تومانی گذشت. 

با تحلیف ترامپ در آمریکا فضای انتظاری در بازار ارز تحت تأثیر قرار گرفت. علاوه بر آن سوء برداشت از صحبت‌های عبدالناصر همتی وزیر اقتصاد در برنامه گفتگوی ویژه خبری و نزدیک شدن به  موعد سررسید سود سپرده ۳۰ درصدی از مواردی بود که به نوسان افزایشی در بازار ارز در این هفته دامن زد.

IMG_20250124_111722_150

قیمت دلار آمریکا پس از شکستن سد ۸۲ هزار تومانی تا محدوده ۸۴هزار تومانی بالا رفت و بازدهی ۴.۸ درصدی را رقم زد که بیشترین بازدهی هفتگی ثبت شده در بازار ارز برای هفته منتهی به چهارم بهمن‌ماه است. علی رغم بسته شدن درگاه پرداخت رمزارزها حباب تتر هم در این هفته بازدهی بیشتر از چهار درصدی داشته است و پس از آن درهم امارات در کسب بازدهی روی کانال ۴ درصدی ایستاد. با توجه به پیشروی دلار در کسب بازدهی، به نظر می‌رسد که بازار ارز را اهرم انتظارات تحت فشار قرار داده است و تقاضای سرمایه‌ای ناشی از انتظارات بازار ارز را صعودی کرده است.

علی رغم نوسان بازار ارز آزاد، دلار نیما از پانزدهم دی‌ماه در کانال ۶۶ هزار تومانی محبوس است و همین مسئله با افزایش نرخ دلار آزاد، اختلاف دلار نیما و آزاد را افزایش داده است، اختلاف دلار نیما و آزاد که از فاصله دلار نیما و آزاد تقسیم بر دلار آزاد محاسبه شده است در روز پنجشنبه به ۲۰.۵ درصد رسید که بیشترین  رقم از هشتم دیماه است. در حقیقت بیشترین فاصله دلار نیما و آزاد از زمان  انتقال معاملات دلار نیما به سامانه تجاری ارز در کانال ۲۰ درصدی بوده است. 

هفته پر نوسان‌ بازار ارز و طلا

معاملات در بازار طلا در این هفته پر نوسان‌تر از دلار بود، زیرا دلار آزاد با اونس جهانی طلا هم دست شدند و با قدرت بیشتری‌طلا پیشروی کرد. با رشد اونس جهانی طلا در کانال دو هزار و ۷۰۰ دلاری و دلار ۸۴ هزار تومانی سکه امامی دیروز وارد کانال ۶۰ میلیون تومان شد، در چنین شرایطی حباب سکه امامی بعد  از ۱۶ روز وارد کانال ۱۱ درصدی شد و در آخرین روز هفته حباب سکه امامی رشد دو درصدی را ثبت کرد.  با رشد سکه امامی بازدهی سکه امامی ۷.۷۸ درصد شد ولی طلای آب‌شده بازدهی کمتری را نسبت به سکه امامی ثبت کرد و  افزایش ۵.۷۳ درصدی را به ثبت رساند بررسی اکوایران نشان می‌دهد که حباب طلای آب‌شده در تمامی روز های این هفته منفی بوده است. در این هفته سکه ۱گرمی با رشد ۸.۱۳ درصدی بیشترین رشد هفتگی در بازار ارز و طلا را ثبت کرد.

تقاضای تجاری ارز مدیریت شده است

حباب درهم از اختلاف نرخ دلاری درهم (قیمت درهم ضربدر نسبت برابری درهم به دلار) و دلار آزاد به دست می‌آید از آنجا که از درهم بیشتر برای رفع نیازهای تجاری و واردات استفاده میشود اگر حباب درهم افزایش پیدا کند به معنی افزایش تقاضای تجاری در بازار ارز است ولی بررسی اکوایران نشان می‌دهد که حباب در هم در این هفته کاهش محسوسی را ثبت کرده است و میانگین هفتگی درهم از میانگین شش‌ماهه، سه ماهه و ماهانه در بازار ارز کمتر شده است. کاهش حباب درهم در شرایطی رخ داده که در سال گذشته در مدت مشابه کنونی حباب درهم به دلیل افزایش تقاضای تجاری در آستانه سال نوی چینی افزایش پیدا کرده بود ولی کاهش حباب درهم در مقطع کنونی تایید میکند که با راه‌اندازی سامانه تجاری ارز فعلا تقاضای تجاری به خوبی مدیریت شده است. البته بسیاری از تحلیلگران معتقدند برای آنکه سامانه تجاری همیشه کارایی مناسبی داشته باشد باید اختلاف آن با دلار تهران کاهش پیدا کند.

IMG_20250124_111727_225

اثر بسته شدن درگاه پرداخت صرافی های رمزارزی بر تتر کاهش یافت

با وجود بسته شدن درگاه پرداخت صرافی های رمزارزی تتر خود را به دلار تهران رسانیده است، عقب‌ماندگی تتر از دلار تهران جبران شده است و حتی در میانه هفته، حباب تتر به بالای هزار تومان رسیده است که نشان میدهد چنین محدودیت‌هایی در بلندمدت در بازار ارز جواب نمی‌دهد. اختلاف تتر با دلار تهران در پایان هفته هم کاهش پیدا کرده که نشان می‌دهد بازار ارز از جانب تتر تحت فشار نیست.

تحلیلگران معتقدند که با توجه به برتری فضای هیجانی در بازار از و اثر انتظارات در معاملات ارز، اگر یک خبر بنیادی قوی و بین‌المللی به بازار ارز برسد احتمال اصلاح عمیق‌تر و طولانی‌تر دور از ذهن نخواهد بود.

IMG_20250124_111731_900