گزارش هفتگی بازار ارز و طلا
سکه و نیم سکه پریدند / عوامل اثرگذار بر آینده دلار
اکوایران: رشد اونس جهانی طلا، رشد دلار و افزایش قابل توجه حباب سکه و نیم سکه باعث شد تا صاحبان سکه و نیم سکه در این هفته سود دو رقمی کسب کنند.
![سکه و نیم سکه پریدند / عوامل اثرگذار بر آینده دلار](https://cdn.ecoiran.com/thumbnail/zb7ydUmrsMc3/oZRmDytQCqPbx64THpRbAF899BMitgIDSfP66penUZ6m9xMsVHbWjBoW4bIRHlTclq6Z_b1l_bR3FJ_vqz--jAUIc4iODNwX_4ngQ9jVKYg,/IMG_20250207_112630_038.jpg)
دلار تهران در این هفته با افزایش قیمت نسبت به مدت مشابه هفته قبل شروع به کار کرد ابتدای هفته تا روز سهشنبه را در کانال ۸۴ هزار تومانی نوسان میکرد ولی در ادامه پس از سفر نتانیاهو به آمریکا و دستور ترامپ مبنی بر اجرای سازو کار فشار حداکثری علیه ایران در مسیر افزایشی قرار گرفت و قیمتها در دو روز پایانی هفته در نیمه دوم کانال ۸۵ هزار تومانی قرار بگیرند.
دلار تهران در این هفته تحت تأثیر عامل انتظارات افزایشی شد و سقف قیمتی تازهای را لمس کرد و در نهایت رشد ۲.۷۵ درصدی در سایه این التهابات در روند قیمت دلار ثبت شد. تتر با حرکت شانه به شانه با دلار تهران در ابتدای کانال ۸۶ هزار تومان قرار گرفت و بازدهی ۲.۸۲ درصدی را ثبت کرد ولی در آخرین روز هفته رشد قابل توجه درهم باعث شد که درهم بیشترین رشد هفتگی در بازار ارز را ثبت کند و افزایش ۳.۶ درصدی برای درهم ثبت شود.
حباب سکه جهش کرد
با رشد ۳.۰۳ درصدی اونس جهانی طلا در این هفته، معامله گران طلا و سکه در این هفته معامله دوسر برد داشتند چون افزایش همزمان اونس جهانی طلا و دلار ازاد، باعث رشد مضاعف طلا و اقلام سکه شد. سکه امامی در این هفته رشد بیش از ۱۴ درصدی را ثبت کرد که رکورددار کسب بازدهی هفتگی بود، کاهش قابل توجه حباب سکه تحت تأثیر عرضه توسط بانک مرکزی در این مدت سکه را برای خریداران آن جذاب کرده و در نقاط جذابی قرار داده بود به همین خاطر با تحریک عامل انتظارات تقاضای سکه امامی افزایش پیدا کرد چرا که سکه امامی میتواند در هیجانات افزایشی حباب بگیرد و بازدهی بیشتری خلق کند، در نتیجه در این هفته با افزایش ۹ درصدی حباب سکه امامی، سکه امامی توانست بازدهی بیش از ۱۴ درصدی را ثبت کند حباب سکه امامی در کانال ۱۹ درصدی است که بیشترین مقدار حباب سکه امامی از دوم آذرماه سال جاری است. پس از سکه امامی نیم سکه هم با کسب بازدهی ۱۲ درصدی بیشترین کسب بازدهی را ثبت کرده است.
رشد قابل توجه نیم سکه به همراه سکه امامی تایید میکند که کم شدن حباب آنها جذابیت خرید آنها را افزایش داده است و معامله گران را جذب کرده است.
تغییر ناگهانی حباب درهم
بررسی اکوایران نشان میدهد که میانگین حباب درهم در هفته جاری منفی شده است و کمتر از میانگین آن در بازه ششماهانه،سهماهه و هفتگی است اما در آخرین روزهفته حباب درهم به یک باره رشد قابل توجهی را ثبت میکند که از قضا بیشترین حباب درهم از ۲۷ دیماه است و باید دید که بینظمی و افزایش حباب درهم در آینده ادامه پیدا خواهد کرد یا خیر،چرا که اگر رشد حباب درهم ادامه پیدا کند به عنوان یک نیروی افزایشی به بازار ارز در شرایط هیجانی آسیب میرساند.
بررسی اختلاف تتر و نرخ دلار درهم با دلار تهران
بررسی روند حباب درهم و اختلاف تتر با دلار تهران در این هفته نشان دهنده بینظمی در معاملات آن دو است در میانه هفته با سرخپوشی در بازار رمزارز ها تتر به مقدار قابل توجهی بالاتر از دلار تهران معامله شده است ولی در ادامه متعادل تر شده است، برای درهم شرایط متفاوت است در حالی که در در اکثریت روزها حباب درهم به میزان قابل توجهی منفی است ولی در پایان هفته حباب درهم به یکباره با افزایش بیش از هزار تومانی به ۶۴۷ تومان میرسد.
چه مواردی بازار ارز را تحت تأثیر قرار خواهد داد؟
برخی تحلیلگران نسبت به معاملات طلا و سکه و ریسک بالای خرید آنها هشدار میدهند و در محدودههای مقاومتی، معامله گران را از خرید منع میکنند ولی با این حال برخی دیگر به دلیل سطح نا اطمینانی به وجود آمده گرایش خرید سکه و طلا را منطقی ارزیابی میکنند با این حال، اخبار سیاسی و کلان اقتصادی، سطح فروش نفت ایران در آینده و رونق سهام مواردی هستند که میتوانند بازار سهام را تحت تاثیر قرار دهند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
کمپین ویرانگر اوکراین علیه تاسیسات نفتی روسیه؛ ورق جنگ بر میگردد؟
-
واکنش روسیه به سیاست فشار حداکثری ترامپ علیه ایران/ به روابط راهبردی با تهران ادامه خواهیم داد
-
رشد قیمت طلای جهانی متوقف شد
-
خبر خوش برای دارندگان حکمت کارت/ احتمال افزایش مبلغ جدی شد؟
-
فوری/ اولین تحریم ترامپ علیه ایران اعمال شد
-
شوک عربستان به آسیا؛ بیشترین افزایش قیمت نفت از سال 2022/ پای تحریمها در میان است
-
آغاز پروژه احداث نیروگاه خورشیدی در تهران+ جزئیات
-
بازندگان بزرگ تصمیم ترامپ
-
نقطه آغاز مذاکره با آمریکا کجاست؟