برنامه چهارم توسعه شهرداری به شورا تقدیم شد
کدام پروژه عمرانی هنوز فعال نشده است ؟
برنامه چهارم توسعه شهرداری تهران از سوی علیرضا زاکانی به مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران ارائه شد.
علیرضا زاکانی شهردار تهران با تاکید بر اینکه برنامه چهارم توسعه تفاوتهای جدی با برنامههای قبلی دارد، گفت: امروز برنامه چهارم توسعه شهر تهران را تقدیم شورا میکنیم. حدود دو ماه و نیم قبل که شورا ۳۴ سیاست را ابلاغ کرد مبتنی بر این سیاستها، برنامه چهارم توسعه را تنظیم کردیم. در گذشته نیز زحماتی کشیده شده بود و برنامه سوم و ماقبل آن تنظیم شده بود؛ اما این برنامه تفاوتهای جدی با برنامههای قبلی دارد.
وی اظهار کرد: نخستین تفاوت برنامه این است که برنامههای قبلی طی دو سال و نیم نوشته میشدند؛ اما این برنامه کمتر از سه ماه با تلاش بیش از ۲۰۰ نفر از مدیران و خبرگان درون شهرداری به همراه افرادی از اساتید علمی خارج از مجموعه شهرداری این برنامه را تنظیم کردهایم. بر اساس سیاستهای شورا این برنامه دارای ۶۰ ماده و ۲۶۱ حکم است.
زاکانی با اشاره به تدوین برنامه چهارم توسعه شهر، گفت: در برنامه چهارم که با ابلاغ وزارت کشور تطیبق دوره مدیریتی شورا دارد از آسیبهای گذشته درس گرفته شد؛ بطوریکه با دوره چهار ساله شورا تطبیق داشته باشد تا هم افق و چارچوب و هم مسیر درست تحقق و امکان میزان تحقق یافتگی را معلوم کند.
وی ادامه داد: در این برنامه سعی شده به اسناد بالادستی بیانیه گام دوم، چارچوبهای برنامه جامع و سیاستهای ابلاغی شورا و چارچوبها و مبانی که بر اساس آن مدل منطقی و مفهومی برخاسته از پایه یک حرکت درست را داشته باشد، دقت شود و در قالب یک نقش نما و چارچوب ابتدا نوع نگاهمان را به انسان بیان کردیم و بعد از آن باورها و ارزشهای خود را ذکر کردیم.
شهردار تهران ادامه داد: مبتنی بر نگاه و انسان شناسی که مکتب اسلام به ما آموخته توجه ما به پنج ارزش کلیدی کشور و باورهای آن معطوف شد. بر این اساس ۱۲ رویکرد را استخراج کردیم و تمام گامهای ما با رویکردهای ما تطبیق دارد. پیرو این موضوع چهار تحول را در دستور کار گذاشتیم. نخست تحول درونزا برای ایجاد مدیریت شهری الگو که معاونتها و عناصر آن مشخص شده که ابر پروژه آن نیز این شد که در این تحول مسیر ارتقاء مدیریت شهری از یک نهاد خدماتی به یک نهاد خدمتگزار اجتماعی را محقق کنیم؛ بطوریکه تمام اصلاحاتی که ضرورت دارد در مدیریت شهری انجام شود. در ذیل این ابرپروژه که هشت کلان پروژه را در دل خود دارد پس از اجرا، به سراغ خرده پروژههای خودمان خواهیم رفت.
وی ادامه داد: در تحول کالبدی شهر توجه به این بوده که شهر ما یک شهر الگو باشد و ابتدا مدیریت شهری الگو را هدفگذاری کنیم تا تجلی آن در شهر تحقق تحول کالبدی را به همراه داشته باشد.
شهردار تهران با بیان اینکه مدیریت شهری الگو را در تدوین برنامه چهارم مد نظر قرار دادهایم، افزود: در تحول کالبدی ابرپروژه نوسازی شهر، بر مدار حمل و نقل عمومی در نظر گرفته شده است. از آنجایی که شهر از آلودگی هوا بی هویتی در معماری و بدمسکنی آسیب میبیند، ابرپروژهای را اینگونه تعریف کردیم که در حقیقت در آن توجه ما به این است که ابعاد و ضرایف مشکلات را با ۱۰ کلان پروژه دنبال کنیم.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به توجه مضاعف به نیاز کارکنان شهرداری تهران اشاره کرد و ادامه داد: برنامه دوشنبههای خدمت توجه مضاعف به نیاز کارکنان را مد نظر قرار داده و بستههای خرسندسازی به زودی رونمایی خواهد شد. امیدواریم به سمتی برویم که در پرداختن به بخشهای مختلف مجموعه شهرداری به صورت یکسان دیده شود. ما به مردم مدیونیم؛ لذا این حرکتها صورت میگیرد تا بتوانیم گامی در جهت مسیرهای پر افتخار برای آینده در جهت تحقق رفاه برداریم.
زاکانی افزود: تحول سوم در شهر، تحول روحی و نرم شهر خواهد بود. شاید اختلاف ماهوی مسیری که در آن حرکت میکنیم با مسیر گذشته این است که توجه جدی به تحول کامل شهر داشتهایم. هدف تغییر سبک زندگی و تطبیق با سبک زندگی ایرانی اسلامی به عنوان ابرپروژه مشارکتی شهروندان با محوریت نخبگان برای مدیریت شهری است. مقدمه این اقدام افزایش سرمایه اجتماعی برای اعتماد مردم به مدیریت شهری است که جز با خدمت بی منت و نوکری مردم حاصل نخواهد شد.
وی ادامه داد: با افزایش اعتماد، مشارکت محقق میشود و مشارکت مردم پیشرفت و آبادانی مادی و معنوی را حاصل خواهد کرد. چهارمین تحول، فناورانه است که در این تحول انتظار تحقق شهر هوشمند را داریم. ابرپروژه این بخش در واقع پیشرفت شهر و آبادانی آن و همچنین ساز و کار ارتقاء شهر بر مدار نیاز شهروندان و تکیه بر نوآوری است.
زاکانی با بیان اینکه در برنامه چهارم توسعه محورهای اجتماعی، فرهنگی، حمل و نقل و ترافیک، خدمات شهری و محیط زیست، ایمنی و مدیریت بحران، شهرسازی و معماری و توسعه مدیریت و هوشمندسازی را در دستور کار قرار دادهایم، افزود: بیشترین موضع در بخش هوشمندسازی بود تا بتوانیم خدمت شایستهای را مبتنی بر نیاز آنها ارائه دهیم. لذا احکام کمتر شد وعلارغم ۳۷۸ حکم برنامه سوم، ۲۶۱ حکم در برنامه چهارم هدفگذاری شد و علت این بود که برنامه محور بودن بر مدار مسائل و عملیاتی شدن موضوعات را در دستور کار قرار دهیم. امیدواریم بتوانیم با اولویت هوشمندسازی، ساماندهی اجتماعی را محقق کنیم. توجه به منابع و مصارف و دقت بر اینکه بتوانیم شرایط را طوری محاسبه کنیم که تا سال ۱۴۰۴ که برنامه خاتمه مییابد؛ حداقل از ۱۶۷ همت بدون در نظر گرفتن نرخ تورم برای نوسازی و توسعه شهر بهره بگیریم.
وی افزود: امروز در حرکتی که در استمرار سال قبل انجام شد توانستیم با دقیق کردن سهم منابع به تحقق ۹۹ درصدی بودجه برسیم. البته عدد اولیه ۹۳ درصد بود و با بست تمام سرفصلها به ۹۹ درصد رسید. باید بگوییم امسال در تحقق بودجه از سال قبل بسیار جلوتر هستیم و از بودجه مکلفی شورای شهر به لطف خدا عبور خواهیم کرد.
شهردار تهران با تاکید بر اینکه تمام پروژههای عمرانی شهر عملیاتی شده است، افزود: غیر از پروژه شهید متوسلیان تمام طرحهاعملیاتی شده و تقاطعهای اصلاحی بزرگراهها و آزادراهها در حال ساخت است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فوری؛ شورای حکام آژانس قطعنامه ضدایرانی را تصویب کرد
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم
-
واکنش فوری تهران به قطعنامه شورای حکام آژانس
-
معمای ترامپ در مواجهه با تهران/ چه چیزهایی میتواند مانع از مذاکره شود؟
-
توصیه مولوی عبدالحمید به گفتوگو با آمریکا و اروپا/ گام اهل سنت برای وفاق
-
زنگ خطر برای دریای خزر/ کاهش تراز آب و پیامدهای آن